![]() |
bağlı tablo bilgisi - Baskı Önizleme +- AccessTr.neT (https://accesstr.net) +-- Forum: Microsoft Access (https://accesstr.net/forum-microsoft-access.html) +--- Forum: Access Cevaplanmış Soruları (https://accesstr.net/forum-access-cevaplanmis-sorulari.html) +--- Konu Başlığı: bağlı tablo bilgisi (/konu-bagli-tablo-bilgisi.html) |
bağlı tablo bilgisi - accessman - 15/03/2011 iyi günler arkadaşlar bağlı tablo bilgileri programın neresinde tutuluyor mesela asıl.mdb data.mdb isimli iki program var asıl programına data programından TABLO1 tablosunu bağlı kullanıyoruz ASIL.MDB DEKİ form1 daki metin1 alanında şöyle bir yazı göstermek istesek olurmu "C:\PRGRM\DATA.mdb" eklediğim örnekte bunu çalıştırda data.mdb nin adresini bularak copy paste ile metin1 e yapıştırdım bunu program kendisi yapsa nasıl olur ayrıca sadece bu bilgiyi ilgili yerde değiştirerek tablonun bağlı olduğu yerleri değiştirebilrimiyiz yani bunları bağlı tablo yöneticisini kullanmadan kullanıcı veri tabanı gizlenmiş durumda iken nasıl yapabiliriz umarım anlaşılır olmuştur bir de şöyle anlatayım programı hazırlarken bağlı tabloları C:\Users\Laptop\Documents\PRGRM\DATA.mdb adresine bağladık eve gittik evdeki masaüstünde C:\Users\masaustu\Documents\PRGRM\DATA.MDB Olacak .İki adresteki "laptop" ve "masaustu" kelimelerini değiştirerek bağlı tablo yöneticisini kullanmadan nasıl yapabiliriz bu eğer mümkün olmuyorsa data.mdb ve asıl.mdb aynı klasörün altında olduğu sürece nereye taşırsak taşıyalım bağlı tablo ayarlamaya gerek kalmayacak şekilde ayarlayabilirmiyiz Cvp: bağlı tablo bilgisi - ozanakkaya - 15/03/2011 Bağlı tablo bilgileri Bağlı Tablo Bilgileri Gösterme ve Yenileme Aynı dizindeki tabloyu bağlama Polsoft v6.5 Cvp: bağlı tablo bilgisi - accessman - 15/03/2011 teşekkürler admin fakat birinci linkte indirdiğim programdan formu kendi programıma alınca çalıştıramadım birde kapatıkça tekrar çalışıyor bir de ikinci linkteki Polsoft v6.5 açınca denize düşmüş akvaryum balığı gibi oldum çok geniş ve çok kapsamlı güzel bir program bunun benim anlayabileceğim bir şekilde nasıl halledebiliriz çok teşekkürler Cvp: bağlı tablo bilgisi - ozanakkaya - 15/03/2011 DATA.mdb, uygulama ile aynı dizinde ise otomatik olarak tablolar yüklenir. Ayrıca bağlı tablo bilgileri form2'deki alana aktarılır. Cvp: bağlı tablo bilgisi - accessman - 15/03/2011 ÇOK TEŞEKKÜRLER Cvp: bağlı tablo bilgisi - accessman - 16/03/2011 iyi geceler arkadaşlar eklediğim örnekte bir asıl üç adet data mdb dosyası var her birinde birer adet tablo var asıl.mdb dosyasında tablo1 --> data1.mdb tablo2 --> data2.mdb tablo3 --> data3.mdb bağlı olarak bulunuyor form2-1 --> tablo1 form2-2 --> tablo2 form2-3 --> tablo3 verilerine bağlı yapmak istediğim asıl.mdb dosyasındaki "bagli_tablo_adresleri" tablosunda her tablonun bağlı olduğu adresler gösterilsin tablo adı karşısında bağlı olduğu adres olsun hatta "bagli_tablo_adresleri" tablosunda yapacağımız değişiklikle tabloların bağlı olduğu adresleri değiştirebilelim mümkünmü acaba çok teşekkürler maalesef örnek ekleyemedim örnek ekleme linki yoktu |