AccessTr.neT
Sorguda In operatör - Baskı Önizleme

+- AccessTr.neT (https://accesstr.net)
+-- Forum: Microsoft Access (https://accesstr.net/forum-microsoft-access.html)
+--- Forum: Access Cevaplanmış Soruları (https://accesstr.net/forum-access-cevaplanmis-sorulari.html)
+--- Konu Başlığı: Sorguda In operatör (/konu-sorguda-in-operator.html)

Sayfalar: 1 2


Sorguda In operatör - mustinba - 08/06/2018

Örneğin 
Ad soyad.        Sınıf id
Mehmet.           1
Ahmet.               1,2
Ayşe.                 4,5,10
Olsun
Sorguda Sınıf id where in(1) yaptıgımda sonuç alıyorum ancak
Sınıf id in(4) yaptığımda boş dönüyor.
Like operatörünü kullandım fazladan kayıt döndürdü.
Yardımcı olursanız.


Cvp: Sorguda In operatör - ozanakkaya - 09/06/2018

Merhaba, sonuç alabilmeniz için in operatörünü ölçüt olarak kullanmanız gerekli. Ölçüt olduğu için de soruda where eklemeniz gerekli.

Ne yapmak istediğinizi örnek uygulama ekleyip yazarsanız çözüm bulabiliriz.


Cvp: Sorguda In operatör - mustinba - 09/06/2018

(09/06/2018, 00:42)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, sonuç alabilmeniz için in operatörünü ölçüt olarak kullanmanız gerekli. Ölçüt olduğu için de soruda where eklemeniz gerekli.

Ne yapmak istediğinizi örnek uygulama ekleyip yazarsanız çözüm bulabiliriz.

Sorgu formumda metin kutusuna yazdığım sinifid değerlerini içeren kayıtlar listelensin.


Cvp: Sorguda In operatör - ozanakkaya - 10/06/2018

Merhaba, metin kutusuna 4, 5 yazdığınızda tablodaki 3 ve 5 id numaralı kayıtlar mı görünecek yoksa sadece 3 id numaralı kayıt mı görünecek?


Cvp: Sorguda In operatör - mustinba - 10/06/2018

(10/06/2018, 14:11)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, metin kutusuna 4, 5 yazdığınızda tablodaki 3 ve 5 id numaralı kayıtlar mı görünecek yoksa sadece 3 id numaralı kayıt mı görünecek?

Metin kutusuna sadece tek sayı girecem;
örneğin 4 yazdığımda sinifid sütununda 4 olan kayıtları getirsin(yani id'i 3 ve id'i 5 olan satır)
5 yazdığımda sinifid sütununda 5 olan kayıtları getirsin(yani id'i 3  olan satır)
teşekkürler


Cvp: Sorguda In operatör - ozanakkaya - 10/06/2018

Merhaba, belirttiğiniz işlem için in operatörünü kullanamazsınız

Ekli uygulamada formda ilgili alana 4 yazıp Sorgu1 isimli sorguyu çalıştırınız,