Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
08/06/2018 17:17
Konu Sahibi
mustinba
Yorumlar
6
Okunma
631
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
mustinba

mustinba

Aktif Üye
14063
mu.... ce....
 33
 15
 59
 11/01/2010
0
 Diyarbakır
 
 Ofis 2003
 16/06/2019,12:07
Çözüldü 
Örneğin 
Ad soyad.        Sınıf id
Mehmet.           1
Ahmet.               1,2
Ayşe.                 4,5,10
Olsun
Sorguda Sınıf id where in(1) yaptıgımda sonuç alıyorum ancak
Sınıf id in(4) yaptığımda boş dönüyor.
Like operatörünü kullandım fazladan kayıt döndürdü.
Yardımcı olursanız.


mustinba, 11-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.103
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,20:53
Merhaba, sonuç alabilmeniz için in operatörünü ölçüt olarak kullanmanız gerekli. Ölçüt olduğu için de soruda where eklemeniz gerekli.

Ne yapmak istediğinizi örnek uygulama ekleyip yazarsanız çözüm bulabiliriz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
mustinba

mustinba

Aktif Üye
14063
mu.... ce....
 33
 15
 59
 11/01/2010
0
 Diyarbakır
 
 Ofis 2003
 16/06/2019,12:07
(09/06/2018 00:42)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, sonuç alabilmeniz için in operatörünü ölçüt olarak kullanmanız gerekli. Ölçüt olduğu için de soruda where eklemeniz gerekli.

Ne yapmak istediğinizi örnek uygulama ekleyip yazarsanız çözüm bulabiliriz.

Sorgu formumda metin kutusuna yazdığım sinifid değerlerini içeren kayıtlar listelensin.


mustinba, 11-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.103
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,20:53
Merhaba, metin kutusuna 4, 5 yazdığınızda tablodaki 3 ve 5 id numaralı kayıtlar mı görünecek yoksa sadece 3 id numaralı kayıt mı görünecek?


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
mustinba

mustinba

Aktif Üye
14063
mu.... ce....
 33
 15
 59
 11/01/2010
0
 Diyarbakır
 
 Ofis 2003
 16/06/2019,12:07
(10/06/2018 14:11)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, metin kutusuna 4, 5 yazdığınızda tablodaki 3 ve 5 id numaralı kayıtlar mı görünecek yoksa sadece 3 id numaralı kayıt mı görünecek?

Metin kutusuna sadece tek sayı girecem;
örneğin 4 yazdığımda sinifid sütununda 4 olan kayıtları getirsin(yani id'i 3 ve id'i 5 olan satır)
5 yazdığımda sinifid sütununda 5 olan kayıtları getirsin(yani id'i 3  olan satır)
teşekkürler


mustinba, 11-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.103
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,20:53
Merhaba, belirttiğiniz işlem için in operatörünü kullanamazsınız

Ekli uygulamada formda ilgili alana 4 yazıp Sorgu1 isimli sorguyu çalıştırınız,


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sorguda Tüm Kayıtlar Çıkmıyor sambay 6 188 04/06/2019, 23:21
Son Yorum: sambay
Çözüldü Sorguda Koşullu Formül Kullanma haziran4 9 375 07/05/2019, 16:46
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Sorguda Açılan Kutu access acemisi 29 814 11/01/2019, 08:05
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Sorguda Birleşme access acemisi 2 214 15/12/2018, 16:38
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Sorguda Sıralama Ve Eksik Olan Sayıyı Bulma alimadam 6 333 13/12/2018, 12:47
Son Yorum: alimadam

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.