![]() |
Weekday Fonksiyonu - Baskı Önizleme +- AccessTr.neT (https://accesstr.net) +-- Forum: Microsoft Access (https://accesstr.net/forum-microsoft-access.html) +--- Forum: Access Cevaplanmış Soruları (https://accesstr.net/forum-access-cevaplanmis-sorulari.html) +--- Konu Başlığı: Weekday Fonksiyonu (/konu-weekday-fonksiyonu.html) Sayfalar:
1
2
|
Weekday Fonksiyonu - accessman - 05/02/2020 Weekday([tarih], 1) bende pazar günü gösteriyor ama türkiye için pazartesi demişlerdi bunu nasıl belirliyor windows diline göre mi yazdığımız programın her bilgisayarda aynı sonucu vermesi için ne yapmak lazım yani yazdığım kod windows diline göre pazar ile pazartesiyi karıştırmamalı Cvp: Weekday Fonksiyonu - feraz - 05/02/2020 (05/02/2020, 08:54)accessman yazdı: Weekday([tarih], 1) bende pazar günü gösteriyor ama türkiye için pazartesi demişlerdiBence heryerde aynıdır. Enum gibi bir tanımlamışlardır diye düşünüyorum . Yani alttaki gibi yerleşik fonksiyon yapmışlardır sabit. Örnek yanlış olabilir aklıma böyle geldi. Public enum weekday Pazar=1 Pazartesi=2 ................... End enum Cvp: Weekday Fonksiyonu - ozanakkaya - 05/02/2020 weekday işleci ile, belirtilen tarihin haftanın kaçıncı günü olduğunu hesaplatırsınız. Kodu şeklinde yazmışsınız.Buradaki 1 ile haftanın ilk gününün pazar olduğunu belirtiyorsunuz. 1 pazar, 2 pazartesi, 7 cumartesidir. Haftanın ilk gününü pazartesi olarak saydırmak için yazmalısınız.
Cvp: Weekday Fonksiyonu - accessman - 05/02/2020 teşekkürler admin yani biz belirliyoruz bu daha güzelmiş Cvp: Weekday Fonksiyonu - berduş - 05/02/2020 (05/02/2020, 08:54)accessman yazdı: Weekday([tarih], 1) bende pazar günü gösteriyor ama türkiye için pazartesi demişlerdi (04/02/2020, 18:40)accessman yazdı: If InStr(1, "67", Weekday(x, 0)) = 0 Then (04/02/2020, 19:29)berduş yazdı: weekday günün sayisal değeridir. Turkiye için pazartesi=1.... cumartesi=6, pazar=7Weekday(x, 0) dikkat ederseniz ben 0 kullanmışım yani sisteme bırakmışım size weekday(tarih,1) pazartesiyi gösterir demedim haftanın ilk günü pazartesi=1 dedim Cvp: Weekday Fonksiyonu - accessman - 05/02/2020 evet haklısınız zaten kodu anlamadığımı ifade etmiştim ama şu kod If InStr(1, "67", Weekday(x, 0)) = 0 Then gerçekten usta işi olmuş kısa ve öz. |