sayın 53rize,
öncelikle,bir hususu belirtmekte fayda var kanısındayım.zira,yapılan yorum da bunu gerektiriyor görünmekte.
konunuzun başlığında yaptığınız talep ifadeniz ile mesaj içeriğindeki talep içeriğiniz birbirinden farklı gibi algılanmaktadır.
çünkü;ilkinde;bir değerin bir değerden eksiltilmesi istenirken,diğerinde ise;bir değerin belirtilen tablodaki alana aktarılması (işlenmesi) şeklinde düşünülmesine yol açmaktadır.bu nedenle,daha net ve açıklayıcı bir talepte bulunmanız,katılımcılar için daha katkı sağlayacaktır.
eğer form üzerinde Kurban Tablosundaki sat_hisse_adet adlı alana dair bir denetim mevcutsa ve sayısal veri türünü de içeriyorsa,bu talebiniz için;açılan kutuda seçilen değer kadar bu sat_hisse_adet değerinin yazılı olacağı denetimden düşülmesini sağlayacak basit bir çıkarma işlemi ile bunu gerçekleştirebilirsiniz.örneğin;
Kod:
me.sat_hisse_adet=me.sat_hisse_adet-me.açılan_kutu53
şeklinde yazılabilir.elbette,adlandırmaları kendi uygulamanıza göre düzenlemelisiniz.
son olarak,değerlerin sonuçlarına göre renklendirilmesi için de;
site içi aramalarda renklendirme ifadesini arattığınızda,gerek kod ile ve gerekse de menüden BİÇİM-KOŞULLU BİÇİMLENDİRME sekmesinden gerçekleştirmeyi içeren bilgi ve örnekler barındıran çeşitli konular mevcut.
incelemek sureti ile denemelerde bulunabilirsiniz.aşağıda bu konulardan sadece iki tanesi örnek olarak verilmiştir.geniş aramada daha fazlasını edinebilirsiniz.bilginize.
🔍Metin Kutusu Biçimlendirme
🔍günü geçenleri ikaz vermesini istiyorum
iyi çalışmalar,
saygılar.