Skip to main content

AccessTr.neT


Bir Tablodan Başka Tabloya Dlookup İle Veri Çekmek

Bir Tablodan Başka Tabloya Dlookup İle Veri Çekmek

#7
Yeni başladığınız şirketin verilerini düzenlemeye çalışmak sizin için artı puan ve istediğiniz gibi toparlayabilirseniz de kontrol ve zaman tasarrufu sağlayacağından oldukça etkileyici olur. Ancak bu verileri öncelikle hakim olduğunuz excelde düzenli hale sokmaya çalışın. Bu arada vakit buldukça dersler bölümümüzden ve internetteki videolardan Access ile ilgili bilgi edinmeye devam edin. Daha sonra toparladığınız bu verileri veritabanında kullanmaya yönelik nasıl bir çalışma yapmanız gerektiğini planlayarak yol almaya çalışın. Access çok mu zor, hayır değil; ancak temel seviye bilgi olmadan excele benziyor diye yola çıkmak büyük hata zira aralarındaki benzerlik %95 görsel. Access bir ilişkisel veritabanı iken Excel bir hesaplama tablosudur en basit anlatımı ile. Kısaca şahsınızda temel seviyede bilgi sahibi olanlar açısından kıyaslayacak olursak ;
  • Microsoft Excel, çizelgeler, grafikler, tablo modelleri oluşturmak için elektronik tabloları kullanan bir uygulamadır. Microsoft Access veritabanı programıdır. Verilerin toplanmasına ve sıralanmasına yardımcı olur.
  • Excel, elektronik tablolar ve finansal hesaplamalar için kullanılır. Access, büyük miktarda bilgiyi depolamak ve işlemek için kullanılır.
  • Microsoft Excel'i öğrenmesi kolaydır. Accessi öğrenmek Excele göre veri erişimi ve kullanma kriteleri yönünden görece daha zordur.
  • Excel veri depolamak için oluşturulmadığından depolama kapasitesi daha azdır. Access erişim esas olarak veritabanlarını depolamak, sıralamak ve işlemek için oluşturulduğundan depolama kapasitesi daha fazladır.
  • Excel, erişime kıyasla daha az esnektir. Access, excel'e kıyasla daha fazla esnekliğe sahiptir.
  • Excel, ilişkisel olmayan veya düz bir çalışma sayfasının veri modeli üzerinde çalışır. Access ise birden çok ilişkisel tablo modeli üzerinde çalışır.
  • Excel, kısa vadeli çözümler ve küçük ölçekli projeler için iyidir. Access, uzun vadeli çözümler ve büyük ölçekli projeler için iyidir.


Yukarıdaki açıklamalar ve anlatımlarınız ışığında yapmaya çalıştığınız iş yeni şirketinizi sahiplenmeniz ve işleri kolaylaştırmak açısından efor sarfetmeniz takdire değer, ancak öncelikle hakim olduğunuz konularda yol almalısınız. Yapmaya çalıştığınız iş ile ilgili yaratacağınız olumlu beklenti belirli bir takvimde yol alamamanız ve/veya eksikler olması ne yazık ki sizin için olumlu olan havayı negatif etkiler şirket nezdinde. Nacizane tavsiyem Exceldeki kayıtları toparlayın, Accesse çalışın o arada ve kısa süre sonra geliştireceğiniz projenizde elimizden ne geliyorsa destekleylim sizi.

İyi çalışmalar.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task