Skip to main content

AccessTr.neT


Dcount

Çözüldü #1
merhaba arkadaşlar tablo1 adlı tabloda personel isimleri mevcuttur.form1 de bulunan tarih, personel_no, durumu alanlarına veri girdiğimde bu verilerle eşleşen kriterlerin sayı alnında kaç adet olduğunu görmek

aynı zamanda form2 de bulunan adı, soyadı,alanlarına veri girdiğimde tablo1 adlı tabloda ki verilerle eşleşen kriterlerin sayı alnında kaç adet olduğunu görmekistiyorum (dcount işlevi)sql kodunu yazarmısınız. fakat buton atamak istedeğimde Vba kodunuda yazar mısınız.yardımlarınız için teşekkur ederim.
.zip Yeni WinRAR ZIP arşivi.zip (Dosya Boyutu: 39,23 KB | İndirme Sayısı: 3)
Cevapla
#2
Form1'de tarih, personel_no ve durum alanına veri girdiğinizde sonuç her zaman = 1 çıkar. aynı personel numarası ile aynı tarihte aynı durum kaydının oluşturulması zaten mantığa aykırı.
Form2'de sayi alanına kaç kayıt olduğunu tanımlamak için ister soyadi alanının afterupdate (güncelleştirme sonrası) olayına ister bir butona değerini yazdırmak istediğiniz alan için "Me.yazdırmakistediğinizalanadı = " ifadesinden sonra
Kod:
DCount("*", "tablo1", "Adi='" & Adi & "' AND Soyadi='" & Soyadi & "'")
kodunu ekleyin.
Bu kod formunuzdaki adi ve soyadi kriterlerine uygun olarak tablo1deki kayıtlarınızı sayar ve  yazdırmak istediğiniz alana bu sayı değerini işler. Form1 için yukarıda belirttiğim mantık hatasına rağmen benzer kodu AND Durum='" & Durum & "'" olarak ekleyerek revize edelirsiniz.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task