Skip to main content

AccessTr.neT


Depodan depoya transfer fişi ve tasarımı

Depodan depoya transfer fişi ve tasarımı

Çözüldü #1
Merhaba Arkadaşlar,

Veritabanı çalışmamda depodan depoya transfer konusunda takıldım. Sizden bu konuda geçmiş deneyimlerinize ve Access konusunda deneyiminize istinaden fikir isteyeceğim. Çözemediğim konu şu;

A Deposundan B deposuna x,y,z.... malzemeleri sevketmek istiyorum. Bunun için bir transfer fişi düzenlemem ve bu transfer fişinde A deposundan çıktığım x,y,z... malzemelerinin stokları A deposundan düşmeli ve aynı zamanda B deposuna aynı anda eklenmesini istiyorum. Fakat kullanıcı bu transfer fişini tekrar açıp revize etmek istediğinde düzenleyebilsin veya silmek istediğinde ise silebilsin istiyorum.

Bu konuyu ekteki veritanamımda bu sorunu bir yöntemle çözdük ama şöyle bir sorun çıkıyor. Aynı anda veritabanı kullanıcıları farklı fişler açtığında ekteki uygulamada bulunan transfer fişi mantığı çöküyor revize ve silme işlemi yapılamıyor. (TransferFisleriFormu)

Sizlerden isteğim şu ekteki örneğe bağlı kalmadan ben bu sorunumu nasıl çözerim, nasıl bir tablo tasarımı yapmalıyım ve ne tip sorgular çalıştırmalıyım. 1 aydır internette araştırıyorum fakat çözüm bulamadım. Sizler bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Selamlar,
.rar Dosya.rar (Dosya Boyutu: 136,74 KB | İndirme Sayısı: 35)
Cevapla
Çözüldü #2
her iki depoyu siz tutmuyorsanız normal çıkış fişi kesmeniz yeterli ama iki depoda aynı database de ise çift hareket eklemenizde fayda var. yani stok çıkışı ve görünmeyen birde diğer depo için giriş fişi. iki ID numarasını da bir birine bağlamanız gerekli ki değişiklik yaptığınızda diğerinide bulup düzeltin.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla
Çözüldü #3
Bu konuyu çözdüm arkadaşlar,

Konuyu inceleyipte birisi cevap versede bizde öğrensek diyenler için şunu söylemek istiyorum;

Tablo tasarımınızda stokanatablo ve detay tablo adında iki tablonuz olmalı. Bu tablolardan ana tabloda stokfisID tanımınız var. Bu alanın hacicinde transfer noyu ekleme sorgusu ile yazdıracağınız transfer numarası alanı oluşturmalısınız. sonra sorgu ile bu alanla detay tablodaki stok kartlarını ilişkilendirmelisiniz. böylelikle stok fişinde istediğiniz zaman revize ve ekleme yapabilirsiniz. sonra diğer fiş hareketleri ile transferno eklediğiniz sorguyu union all Sql komutu ile birleştirip stok hareketlerini elde edebilirsiniz.

Soru olursa cevaplarım

Kalın sağlıcakla,

Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task