Formum da herhangi bir kayıt işlemi yapılmadığı için sadece tablolardaki kayıtlı bilgilerin ışığında Seçilen HesapTürüne göre mevcut olması gereken tutarları görmek istiyorum.
Yapmak istediğimi açıklama açısından şu mantık da bir kod yazmalıyım.
(=DSum("GirenTutar";"T_HesapHareketleri"; "HesapTuru","[Between [ILKTARIH] And [SONTARIH]) - ( =DSum("CikanTutar";"T_HesapHareketleri","HesapTuru";"[Between [ILKTARIH] And [SONTARIH] )
Bu kod da ilk tarih formun üzerindeki yılın başlangıç tarihi (Forma göre Sabit Değer 01.01.2020 olmalı)
Son tarih ise Formda seçili tarihin (Tarih_TXT) bir gün öncesi olmalı ( Forma Göre Değişken Değer 09.03.2020)
Özetle Formdaki hesap turu alanında seçili olan hesaba göre Gelirlerin toplamından giderlerin toplamını çıkararak sonucu HesapBakiye_TXT alanında göstermeliyim.
Konularda yaptığım incelemelerde SN.@ozguryasin in açıklamasına göre
https://accesstr.net/konu-toplami-yazidi...light=DSum 6.Mesajda belirttiği husus olan direk sorgulardan metin kutularına atma olayında ilerde sorun yaşamamak adına ben tabloya bilgi kaydetmiyorum ama bilgiyi metin kutusuna atma olayında ADO kullanılabilirmi daha sağlıklı olacaksa.
programcılıkta bir değil birden fazla çözüm yolu vardır. benim yaptığım ado ve sorgu bir arada kullanılmış şeklidir. sadece ADO ile yapmış olsak 3-5 satır daha olacaktı. önce sorgu ile toplam aldırdım. sonra bu toplama ado ile bağlandım ve metin kutusuna aktardım. update sorgusu ile yapmak isteseniz hemen hemen yine aynı satırlarda işlem gerçekleşecek. belkide daha fazla. ama şu var.
direkt sorgulardan metin kutularına atmalarda biraz zorluklar yaşanmakta.
dediğiniz olay ayrıcaDSUM ve Dlookup kullanılarakta yapılmakta.
DSUM ile toplama yaptırılıp Dlookup ile çıkan toplam aktarılmaktadır. bana kolay geldiği için ADO kullanmayı tercih ediyorum. ayrıca internet üzerinden çalışan yazılımlarda sorunsuz bir şekilde çalışmakta.