Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
27/02/2011 22:34
Konu Sahibi
ercansahin
Yorumlar
42
Okunma
55881
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seruz

Seruz

Uzman
47
Se.... UZ....
 47
 7
 1.566
 30/10/2008
822
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 18/07/2019,14:39

Visual Basic Code
 Dim sql As New String("DELETE FROM Kayitlar WHERE TckimlikNo='{0}' ")
 sql = String.Format(sql, DataGridView1.CurrentRow.Cells(0).Value)

string.format komutu ne iş yapıyor bilmiyorum ve bakmaya şu an vaktim yok ama direkt gördüğüm bir hata var.
'{0}' ile verilecek değişken arasında araya "," koymak gerekiyor.
İlk satırda buraya "," koyup deneyin.

Visual Basic Code
 Dim sql As New String("DELETE FROM Kayitlar WHERE TckimlikNo='{0}',")


o da hata verirse, string.format yerine direkt Sql cümlesini birleştirmeyi deneyin. (virgülü unutmayın)


Ayrıca bu tür hataları bulmaya çalışırken, önce değişken yerine elle ilgili veriyi verip deneyin.
2.ise F10 ile adım adım çalıştırıp, watch ile değişken değerlerini takip edin.



Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Maceraperest

Maceraperest

Üye
40629
 41
 2
 17
 20/10/2011
0
 Adana
 
 Ofis 2007
 26/12/2016,10:06
elinize sağlık güzel olmuş



...........
kobra_x

kobra_x

Üye
26880
 44
 2
 6
 06/11/2010
0
 Belirtilmemiş
 
 Belirtilmemiş
 22/02/2019,16:52
ÇOK TKŞ
LER BAYA BİR YARDIMCI OLDU KONU



yfkbakbudak

yfkbakbudak

Üye
50156
 49
 0
 1
 24/12/2012
0
 
 
 
 24/12/2012,23:26
ben visual basıc şifreleme yapmak istiyorum ne yapmalıyım




...........
alpeki99

alpeki99

Uzman
6
Ol....
 39
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 22/06/2019,10:56
Lütfen sorularınızı Visual Basic.NET Sorular ve Cevaplar kategorisine sorunuz. Ayrıca lütfen konuyu açtığınızda yazdığınız cümleyi bir kaç defa okuyup aklınızdakini bizim anlayabileceğimiz bir cümle haline getirebildiğinize emin olunuz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

intercyber

intercyber

Üye
55393
 44
 2
 10
 23/06/2013
0
 
 
 
 14/09/2013,00:02
Örneklerle anlatım için teşekkürler. Emeğinize sağlık. Bu arada foruma yeni üye oldum. Herkese merhabalar.



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Vbnet - Sıra İle Renk Değiştiren Yazı xNexus 0 209 09/03/2019, 13:09
Son Yorum: xNexus
  Vbnet ile DataGridView kullanımı ve özellikleri ercansahin 8 23.939 30/10/2013, 14:51
Son Yorum: darkprinc3
  Vbnet ile Projenin Setup Haline Getirilmesi ercansahin 6 6.915 28/03/2012, 01:00
Son Yorum: goodfalles

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.