Sayın tufanbal,
Bahsettiğiniz sorunuza yönelik olarak,aşağıdaki bilgilerin paylaşılması uygun görülmüştür.
Örnek olması ya da fikir vermesi adına yönlendirilen konudaki 2.mesajın başlangıcında da belirtildiği gibi,öncelikle,her bir kullanıcının kullandığı uygulama içerisine,yine bu mesajda yazıldığı gibi,bütün bu güncelleme işlemlerini sağlamak üzere ayrı bir form eklemek ile başlamalısınız.
Ardından,kullanıcıların bu güncelleme kontrolü için kullanacakları formda yer alacak kodları,kendi uygulamanıza göre düzenlemelisiniz.fakat burada dikkat edilecek husus;güncelleme ihtimalinin yer alacağı asıl uygulamadaki tablo,sorgu,form,rapor adlarını doğru yazmalısınız.aynı doğru yazımı,kullanıcıların kullandıkları uygulamadaki bu nesnelerin silinmesi için geçerli olan kod ifadelerinde de sağlamalısınız.bunun için de,acele etmeksizin her bir kod yazımını özenle gerçekleştirmelisiniz.
Örnekteki kod sayfasında da görüleceği üzere,nesne taşıma kodları içerisinde
Kod:
CurrentProject.Path & "\" & "FormGuncelleme-ATOZ.accdb"
İfadesi yer almakta. CurrentProject.Path ifadesi,buradaki örnekte aynı klasörde her iki uygulamanın bulundurulması üzerine deneme işlemleri için yazılmıştır.sizin,bu kod yerine,kullanıcıların kullandıkları uygulamaların yer aldığı yolu ve uygulama adını yazmalısınız.yine,bu ifadelerin yazımına da dikkat etmenizi önereceğim.
Son olarak,muhtemeldir ki,uygulamalardaki tablo,sorgu,form,rapor adları için her birine farklı isim tanımlamaları vermişsinizdir.dolayısı ile de,eğer seri anlamında isim tanımlamaları olsaydı,bu güncelleme işlemini bir döngü ile de gerçekleştirebilirdiniz.fakat,böyle olmadığı düşünülerek,ne yazık ki,bu her bir nesnenin isimlerini tek tek kod sayfasında güncelleme için kullanılacak olan kodlarda yazmak zorundasınız.
Bütün bu açıklama yorumları,SADECE bilgi paylaşımı olması adınadır.uygulamasını sağlama durumu tercih ve takdir sizindir.
fakat,şunu deneyebilirsiniz;ekteki örnek uygulamayı deneyip nasıl bir çalışma işleyişinde olduğunu gözlemleyiniz ve hatta, FormGuncelleme-ATOZ.accdb adlı uygulama üzerinde yeni düzenlemelerde bulunarak,tekrar tekrar deneyip yine gözlemleyiniz.eğer kullanıma uygun görürseniz,kendi asıl uygulamanız için yine bir deneme yapmak üzere,bir yedeğini çıkartınız fakat öncesinde bu örnekten yola çıkarak gerekli kod düzenlemelerini yapınız.tüm nesneler için olmasa bile birkaçını deneyebilirsiniz.olumlu sonuçlar aldığınızda yine asıl uygulamanızın bir yedeğini çıkartıp kendi çalışma ortamınızda deneyiniz.
EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.bilginize.
İyi çalışmalar,saygılar.
FormGuncelleme-ATOZ.rar
(Dosya Boyutu: 36,02 KB | İndirme Sayısı: 3)