Skip to main content

AccessTr.neT


Kayıta Ait Butonu Pasif Yap

Kayıta Ait Butonu Pasif Yap

Çözüldü #1
Arkadaşlar ek'te göndermiş olduğum çalışmamda üyeye ait giriş butonuna tıkladığımda pasif olmasını istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. İyi çalışmalar.
.rar Database1.rar (Dosya Boyutu: 106,03 KB | İndirme Sayısı: 14)
Cevapla
#2
Butona tıklattığınızda metin kutusu mu yoksa buton mu pasif olacak?
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
#3
BUTON PASİF OLACAK. YANİ SEÇTİĞİM KİŞİ GİRİŞ YAPMIŞ GÖZÜKECEK VE AYNI GÜN BUTONA BİR DAHA TIKLAYAMAYACAK.
Cevapla
#4
Merhaba
Tam olarak ne yapmak istediğin anlaşılmıyor,biraz daha açarmısın ?
Cevapla
#5
ÜYE GİRİŞ ÇIKIŞ TAKİBİ YAPMAK İSTİYORUM(TURNİKE GEÇİŞ SİSTEMİ GİBİ). ÜYE GELDİĞİNDE EKRANDAN İSMİNİ BULUP GİRİŞ BUTONUNABASTIĞINDA TABLO1 E GİRİŞ TARİHİ VE SAATİ EKLENİYOR. BUTONA BASTIĞINDA O GÜN İÇİN İSMİNİN BULUNDUĞU BUTON PASİF OLACAK. SONRAKİ GÜN TEKRAR AKTİF OLACAK
Cevapla
#6
Sayın mr.mustafa,

Bahsettiğiniz taleplerinize yönelik olarak,açıklığa kavuşması adına birkaç hususa dair yorumlarda ve bilgi edinme taleplerinde bulunmanın yerinde olacağı kanısındayım.

1)       
Alıntı:...üyeye ait giriş butonuna tıkladığımda...

Alıntı:...SEÇTİĞİM KİŞİ GİRİŞ YAPMIŞ GÖZÜKECEK VE AYNI GÜN BUTONA BİR DAHA TIKLAYAMAYACAK...

Alıntı:...ÜYE GELDİĞİNDE EKRANDAN İSMİNİ BULUP GİRİŞ BUTONUNABASTIĞINDA...

konunuzdaki yazdığınız her farklı mesajınızda farklı işlem uygulamaları söz konusu olduğu görülmektedir.ilk iki açıklamanızda işlemlerin sizin tarafınızdan yapılacağı anlatımı varken,diğer açıklamanızda ise kullanıcı (üye) tarafından işlemlerin sağlanacağı anlatımı mevcut.

Bu işlemleri,kim ya da kimlerin kontrolünde ve nasıl bir işleyiş şeklinde düşündüğünüzü tam olarak yorumlamak zor.

Bu nedenle,net ifadeler ile açıklamalarda bulunmanız,katılımcılar tarafından hem konunun daha iyi anlaşılabilmesi hem de paylaşılabilecek bilgilerin ya da örneklerin daha uygun ve yerinde olmasını sağlamış olursunuz.

2)       
Alıntı:...ÜYE GELDİĞİNDE EKRANDAN İSMİNİ BULUP GİRİŞ BUTONUNABASTIĞINDA...

ifadeniz için;amacınız turnike sistemi benzeri bir personel giriş çıkış sistemi oluşturmak ise,bu yazdığınıza göre yorumlamak gerekirse;çoklu (peş peşe) giriş durumlarında  üyelerin zaman kaybına ve bundan dolayı da yığılmaya neden olacağı gibi (kişinin kendi ismini veya kaydını bulması kast edilmiştir) hem de olumsuz bir kullanıma zemin hazırlamak anlamında olacaktır.

Kaldı ki,sağlıklı bir yöntem olarak da bir işleyişe sahip olmayacağı da düşünülebilir.sonuçta,kartlı geçiş sistemi gibi bir işleyiş kolaylığı söz konusu iken,böyle bir çalışma sorunlara da yol açacaktır.Kişinin listeden kendini bulması gibi bir arayış;başka türlü de açıklanamaz kanaatindeyim.ayrıca,kişi,neden giriş butonuna basmak durumunda kalsın ki? Otomatikman bu işlemin,hemen akabinde gerçekleşmesi daha doğru bir durum olur.

3)       
Alıntı:...BUTONA BASTIĞINDA O GÜN İÇİN İSMİNİN BULUNDUĞU BUTON PASİF OLACAK. SONRAKİ GÜN TEKRAR AKTİF OLACAK...

ifadeniz için;uygulamanız incelendiğinde form üzerinde bir adet GİRİŞ ve bir adet de ÇIKIŞ butonunun mevcut olduğu görülmekte.

Eğer ertesi gün GİRİŞ butonu otomatikman tekrar aktif olması isteniyorsa ÇIKIŞ butonuna gereksinim neden var? Ve bu butonun gereği ya da işlevi nedir?

4)       
Alıntı:...ÜYE GELDİĞİNDE EKRANDAN İSMİNİ BULUP...

ifadeniz için;bir kişinin (üyenin) ismini bulma işlemi esnasında herhangi bir kontrol mekanizması oluşturdunuz mu?

Çünkü,ister art niyetle isterse de bilmeden (farkında olmadan) başka bir üyenin isminin yanındaki GİRİŞ butonuna basma ihtimali de vardır o zaman,uygulamanızdaki form incelendiğinde.

Sayın mr.mustafa,
Bütün bu hususlar nezdinde,hazırlamayı düşündüğünüz uygulama üzerinde tekrar bir durum değerlendirmesi yapılmasında fayda var kanısındayım.

Üye giriş çıkışları üzerine bir uygulama söz konusu olacaksa,personel giriş çıkış kontrol ya da turnike geçiş sistemleri gibi uygulamaların temel yapısını ve kurgusunu ve buna ilave olarak da gereken harici donanımların da değerlendirilmesi ile bunlara bir de olması gerekli kodlama da eklenerek,tekrar yapılandırma ve uyarlama yerinde olacaktır.

elbette ki,bu yorumlarım sadece beni bağlar.tercih ve takdir sizindir.bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
 
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da