Merhaba,
Bir kaç tablo üzerinden Sorgu tablosu oluşturarak veri çekiyorum, çekmiş olduğum veriyi alt form a yüklüyorum daha sonra bu sorgu tablosundan çekmiş olduğum veriyi farklı bir tabloya kaydetmek istiyorum.
Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler
Accsess Sorgu Tablosu Hk.
Örnek uygulamanızı ekleyiniz.
(11/12/2018, 12:25)ozanakkaya yazdı: Örnek uygulamanızı ekleyiniz.
Örnek uygulama harici olarak çalışmıyor ama şu şekil anlatım
Veri tablosu -----
ad
soyad
grubu
Sorgu tablosu -----
Grup bazlı sorgu tablosu oluşturdum ve daha sonra sorguları
8 adet alt formum var ve grubuna göre alt forumların kaynağını sorgu tablolarından belirttim.
örneğin 5. alt formumda ki verileri farklı bir veri tablosuna kaydetmek istiyorum.
yani sorgu ile alt foruma aldığım verileri nasıl veri tablosuna kaydederim.
Ekleme sorgusu veya ado ile sorgudaki verileri diğer tabloya aktarmak için kod eklemeniz gerekiyor. Kodu yazabilmem için örneği görmem gerekli.
(11/12/2018, 12:41)ozanakkaya yazdı: Ekleme sorgusu veya ado ile sorgudaki verileri diğer tabloya aktarmak için kod eklemeniz gerekiyor. Kodu yazabilmem için örneği görmem gerekli.
Sub Ekle()
On Error GoTo ErrorHandler
Dim strSQL As String
Dim rs As DAO.Recordset
strSQL = "SELECT * FROM SrgMdrTemp "
Set rs = CurrentDb.Recordsets(strSQL)
With rs
If Not .BOF And Not .EOF Then
.MoveLast
.MoveFirst
While (Not .EOF)
CurrentDb.Execute "INSERT INTO "
.MoveNext
Wend
End If
.Close
End With
ExitSub:
Set rs = Nothing
Exit Sub
ErrorHandler:
Resume ExitSub
End Sub
Bu şekil bir kod var ama Set rs = CurrentDb.Recordsets(strSQL) burda hata veriyor
strSQL = "SELECT * FROM SrgMdrTemp " bunda yazan SrgMdrTemp veri tablosu değil sorgu tablosu
Son Düzenleme: 11/12/2018, 17:22, Düzenleyen: ByVlKing.
Bu tür sorularda, örneği görmeden kod yazmak, hazır kodu düzeltmek zor.
Bu kısım hatalı, tablo, sorgu ve formun bulunduğu örnek uygulama eklerseniz incelenip kod yardımında bulunulabilir. Sorunuz görünüş itibariyle ekleme sorgusu ile çözülecek, ancak tablodaki alanlar ne, tablo isimleri ne bilmediğim için kod ekleyemem.
While (Not .EOF)
CurrentDb.Execute "INSERT INTO "
.MoveNext
Wend
Bu kısım hatalı, tablo, sorgu ve formun bulunduğu örnek uygulama eklerseniz incelenip kod yardımında bulunulabilir. Sorunuz görünüş itibariyle ekleme sorgusu ile çözülecek, ancak tablodaki alanlar ne, tablo isimleri ne bilmediğim için kod ekleyemem.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi