Merhaba AccessTr.neT ailesi...
üzerinde çalıştığım kütüphane programı büyük olduğu için programı kırparak sizlere danışmak istedim.
1 öğrencinin elindeki kitabı teslim etmeden 2ci kitabı almasını engellemek istiyorum bu sebeple "kitapver" formunda ismi yazıldığında şayet "teslimedilmeyenler" sorgusunda ismi varsa uyarı vermesini nasıl sağlayabilirim?
Aranan İsim Sorguda "ise" Uyarı Versin
lütfen çalışmanızı
1 - gizleme kodları olmadan
2 - formların kalıcı özelliğini hayır
3 - form menüleri pasif olmadan yükleyin ki bizler de bunları değiştirmekle zaman kaybetmeyelim
metin103 değiştiğinde yada güncellendiğinde olaylarından birine ekleyebilirsiniz
3 - form menüleri pasif olmadan yükleyin ki bizler de bunları değiştirmekle zaman kaybetmeyelim
x = DCount("*", "teslimedilmeyenler", "uyeadi='" & Me.Metin103 & "'")
If x > 0 Then MsgBox "bu üye " & x & " kitabı teslim etmedi"
kodlarını deneyebilirsiniz?metin103 değiştiğinde yada güncellendiğinde olaylarından birine ekleyebilirsiniz
Merhaba Örneği incelermisin.
(08/12/2021, 12:36)berduş yazdı: lütfen çalışmanızıÖncelikle sizleri uğraştırdığım için özür dilerim. programı yüklenebilir boyuta düşüreyim isterken dikkatsiz davrandım sanırım.
kodlarını deneyebilirsiniz?x = DCount("*", "teslimedilmeyenler", "uyeadi='" & Me.Metin103 & "'")
If x > 0 Then MsgBox "bu üye " & x & " kitabı teslim etmedi"
metin103 değiştiğinde yada güncellendiğinde olaylarından birine ekleyebilirsiniz
(08/12/2021, 12:42)lemoncher2 yazdı: Merhaba Örneği incelermisin.sayın @berduş ve @lemoncher2 yazdığınız kodları inceledim. Düşünce yapınıza hayran kaldığımı belirtmek isterim. Access gibi düşünebilmek bu olsa gerek (darısı başıma).
İlgi alaka ve geri dönüşünüze çok teşekkür ederim.
Iyi çalışmalar
Sorun uğraşmak değil her zaman zamanımız olmayabiliyor kısıtlı zamanda da soruna odaklanmak yerine bu tür şeylerle uğraşmak çözüme yönelik zamanı azaltıyor)
Sorun uğraşmak değil her zaman zamanımız olmayabiliyor kısıtlı zamanda da soruna odaklanmak yerine bu tür şeylerle uğraşmak çözüme yönelik zamanı azaltıyor)
İyi Çalışmalar. Rica ederim.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi