Ben örneğin D3 hücresine veri girdiğinizde E3 hücresinde mi istediğiniz kadar satır oluşturulacak anlamında sormuştum ama örneğinizden yola çıkarak E sütununda satır oluşturmak gerektiğini yorumladım. Bu minvalde
PrivateSub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)Dim ws As Worksheet
Dim LastRow AsLong, RowCount AsInteger, i AsInteger, FirmValue AsStringSet ws = ThisWorkbook.Sheets(1)'Hangi sayfa üzerinde işlem yapıyorsanız ona göre düzenleyin'Sadece D sütunundaki değişikliklere tepki verIfNot Intersect(Target, ws.Columns("D"))IsNothingThen
Application.EnableEvents =FalseForEach cell In Target 'D'de değişiklik varsa döngüye girIf cell.Value <>""Then
RowCount = cell.Value 'D sütunundaki sayı al
FirmValue = ws.Cells(cell.Row,"A").Value 'A sütunundaki firma adını al
LastRow = ws.Cells(ws.Rows.Count,"A").End(xlUp).Row 'Son satırı belirle'Yeni satır ve değer ekleme işlemleri için alt döngüye girFor i =1To RowCount
With ws
.Cells(LastRow,"A").Value = FirmValue 'A sütununa firma adını yaz.Cells(LastRow,"E").Value = Format(i,"00")'E sütununa D'ye göre 01, 02 gibi değerleri yaz.Cells(LastRow,"F").Value = FirmValue &"-KLP-"&.Cells(LastRow,"E").Value 'F sütununu doldurEndWith
LastRow = LastRow +1Next i
EndIfNext cell
Cells(LastRow,1).Select'İlk boş A hücresini seç
Application.EnableEvents =TrueEndIfEndSub
kodu işinizi görecektir. Bu koda göre veri girişi yaptığınızda D sütununda sayısal bir değer girdiğinizde otomatik olarak istediğiniz alt satırları oluşturacaktır. Kodlarda neyin ne işlem yaptığını mümkün olduğu kadar commentlar ile belirttim siz ihtiyacınız doğrultusunda çalışmanıza uyarlayabilirsiniz, belirli değişiklikleri çok rahat yapabilecek seviyedesiniz zaten.
Bu site, içeriği kişiselleştirmenize, deneyiminizi uyarlamanıza ve kaydolduğunuzda oturumunuzu açık tutmanıza yardımcı olacak çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerezleri kullanmamıza izin veriyorsunuz.