Merhaba Access programında yeniyim bir stok takip programı buldum ama içerisinde değişiklik yapmak gerekiyor. Bu bir şantiye programı benim bir depom var ve bu depodan teknisyenlere malzeme veriyorum şantiye çıkışı olan yerlerin Teknisten olması ve şantiye giriş olan alanların ise depo girişi olması gerekmekte yardımcı olursanız veya nasıl yapmam gerektiği konusunda bilgi verirseniz memnun olurm. kolay gelsin.
Access İçerisinde Düzenleme
Bulmuş olduğunuz uygulama zaten sizin istediğiniz formata uygun gördüğüm kadarıyla, eğer form veya rapor üzerindeki yazıları değiştirmek isterseniz ilgili formu ya da raporu tasarım modunda açıp düzenleyebilirsiniz.
İyi olan tek şey bilgi ve kötü olan tek şey de cehalettir. (Sokrates)
(12/09/2025, 15:05)onur_can yazdı: Bulmuş olduğunuz uygulama zaten sizin istediğiniz formata uygun gördüğüm kadarıyla, eğer form veya rapor üzerindeki yazıları değiştirmek isterseniz ilgili formu ya da raporu tasarım modunda açıp düzenleyebilirsiniz.
Merhaba Onur bey, evet bu işiimi görür başlıkları ve tablo isimlerini değiştirince hata alıyorum. Örnek ŞantiyeÇıkış diyor ben bunu TeknisyenÇıkış yapıyorum Id veya başka birşey değişiyor hata alıyorum sanırım arkada bunu izleyen bir makro veya kod var
Bulduğunuz uygulama kısmen istediklerinizi yapıyor ancak bahsettiğiniz düzenlemeleri yapmak sadece isim değiştirmekten ibaret değil. Uygulamanızda şantiyeler adlı tablo veren ve alan şantiye kayıtlarının, giriş ve çıkış şantiye kayıtlarının veri kaynağı. Siz hem depo hem teknisyen tanımlamak istiyorsunuz. Bu durumda izlenebilecek yollar şunlar
Kısa bir işlem olsaydı hemen müdahele edebilirdim ancak oldukça zaman alacak. Mevcut bir uygulamada bahsettiğiniz kadar detaylı değişiklik yapmak her zaman vakit alır ve şahsen mevcut tempo içinde bu tip değişiklikleri yapabilecek zamanım ne yazıkki yok.
- TEk bir deponuz ve çok sayıda teknisyeniniz mevcut ise şantiyeler tablosunun adı örneğin birimler olarak değiştirilip bu tablodaki alanlarda buna uygun isimlendirilebilir. Burada yaptığınız değişiklikleri not edin Daha sonra sorguları tasarım modunda açın ve şantiyeler tablosunu kaldırıp birimler tablosunu ekleyin ve sorgu alanlarında şantiyeler yazan tablo adlarını birimler şeklinde değiştirip, diğer değiştirdiğiniz adları da bu sorguların içinde tek tek bulup değiştirmelisiniz. Form ve raporlardaki etiketleri istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.
- Birden çok deponuz ve çok sayıda teknisyeniniz varsa uygulamaya teknisyenler adlı bir tablo eklenmeli, şantiyeler tablosu depolar olarak adlandırılarak diğer alanlar (yukarıda belirttiğim şekilde) uygun biçimde adlandırılmalı ddaha sonra sorgular revize edilmeli çikış ve işlemlerinde teknisyen tablosu verileri sorguya eklenmeli vb işlemler yapılmalı.
Kısa bir işlem olsaydı hemen müdahele edebilirdim ancak oldukça zaman alacak. Mevcut bir uygulamada bahsettiğiniz kadar detaylı değişiklik yapmak her zaman vakit alır ve şahsen mevcut tempo içinde bu tip değişiklikleri yapabilecek zamanım ne yazıkki yok.
(12/09/2025, 19:56)atoykan yazdı: Bulduğunuz uygulama kısmen istediklerinizi yapıyor ancak bahsettiğiniz düzenlemeleri yapmak sadece isim değiştirmekten ibaret değil. Uygulamanızda şantiyeler adlı tablo veren ve alan şantiye kayıtlarının, giriş ve çıkış şantiye kayıtlarının veri kaynağı. Siz hem depo hem teknisyen tanımlamak istiyorsunuz. Bu durumda izlenebilecek yollar şunlar
- TEk bir deponuz ve çok sayıda teknisyeniniz mevcut ise şantiyeler tablosunun adı örneğin birimler olarak değiştirilip bu tablodaki alanlarda buna uygun isimlendirilebilir. Burada yaptığınız değişiklikleri not edin Daha sonra sorguları tasarım modunda açın ve şantiyeler tablosunu kaldırıp birimler tablosunu ekleyin ve sorgu alanlarında şantiyeler yazan tablo adlarını birimler şeklinde değiştirip, diğer değiştirdiğiniz adları da bu sorguların içinde tek tek bulup değiştirmelisiniz. Form ve raporlardaki etiketleri istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.
- Birden çok deponuz ve çok sayıda teknisyeniniz varsa uygulamaya teknisyenler adlı bir tablo eklenmeli, şantiyeler tablosu depolar olarak adlandırılarak diğer alanlar (yukarıda belirttiğim şekilde) uygun biçimde adlandırılmalı ddaha sonra sorgular revize edilmeli çikış ve işlemlerinde teknisyen tablosu verileri sorguya eklenmeli vb işlemler yapılmalı.
zaman ayırıp açıklama yazdığınız için teşekkür ediyorum, 1. Seçenek bana daha kolay gibi geldi deneyeceğim. Teşekkür ediyorum
Konuyu Okuyanlar: 5 Ziyaretçi