Skip to main content

AccessTr.neT

Çift Tıklatıldığında Boş Alana Tıklarsa Aktarmasın

Çift Tıklatıldığında Boş Alana Tıklarsa Aktarmasın

çalışmamı eklemeyi düşündüm lakin forumda o kadar çok örnek var ki çöplüğe döndürmeden sorumu sormak istedim. Çift Tıklatıldığında olayına :

Private Sub Liste16_DblClick(Cancel As Integer)
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec
Me.URUNKODU = Me.Liste16.Column(1)
Me.SATILANMAL = Me.Liste16.Column(2)
Me.BIRIMFIYATI = Me.Liste16.Column(3)
Me.TOPLAMTUTARI = Me.ADEDI * Me.BIRIMFIYATI
DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, acSaveRecord, , acMenuVer70
Me.Liste22.Requery
End Sub

listbox'a aktarabiliyorum... lakin listedeki veri yerine yanlışlıkla herhangi boş alana da çift tıklayınca listbox'a eksik de olsa veri aktarıyor ve hataya sebebiyet veriyor malesef. Tıklanan yerde veri yoksa aktarmasın gibi bir çözüm var mıdır acaba ?
Aktarmakta olduğunuz verilerden hangisinde mutlaka değer olmak zorundaysa onun üzerinden bir kontrol ile yapabilirsiniz. Örneğin
Private Sub Liste16_DblClick(Cancel As Integer)
If URUNKODU = "" OR IsNull(URUNKODU) then Exit Sub '(veya If URUNKODU = "" AND SATILANMAL="" then Exit Sub gibi bir veya birkaç koula göre denetim ekleyebilirsiniz)
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec
Me.URUNKODU = Me.Liste16.Column(1)
Me.SATILANMAL = Me.Liste16.Column(2)
Me.BIRIMFIYATI = Me.Liste16.Column(3)
Me.TOPLAMTUTARI = Me.ADEDI * Me.BIRIMFIYATI
DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, acSaveRecord, , acMenuVer70
Me.Liste22.Requery
End Sub
[quote="atoykan" pid='194636' dateline='1766823362']
Aktarmakta olduğunuz verilerden hangisinde mutlaka değer olmak zorundaysa onun üzerinden bir kontrol ile yapabilirsiniz. Örneğin
[vb]Private Sub Liste16_DblClick(Cancel As Integer)
If URUNKODU = "" OR IsNull(URUNKODU) then Exit Sub '(veya If URUNKODU = "" AND SATILANMAL="" then Exit Sub gibi bir veya birkaç koula göre denetim ekleyebilirsiniz)

Then exit sub dediğimizde çalışmayı durdurur ve çift tıklamaya hiç izin vermez ama, ben mi yanlış düşünüyorum ? evet an itibariyle test ettiğimde çift tıklama iptal oldu.
evet giriş yapacağınız değer yoksa çift tıklamayı durdurur ve boş kayıt girişini engeller ancak ilgili değerler varsa devam eder.
malesef olmadı. liste kutusundaki değerlere setfocus yapabilsem, çift tıklandığında boş ise aktarmayı belki engelleyebilirim.
Örneğinizi ekleyin ne yapmak istediğinizi de net açıklayın boşuna köşe kapmaca oynamayalım

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task