Skip to main content

AccessTr.neT

Kelime İçinde Geçen 2 3 4 Harfe Göre Veri Doldurma

Kelime İçinde Geçen 2 3 4 Harfe Göre Veri Doldurma

Veri tabanında bulunan  kod sütununda belirli kelimler içeren verilerin karşılığına    kod tablosundaki verileri yazdırmak istiyorum.
Yapmak istediğimi  ek resimde belirttim.
.rar VERİ KELİME.rar (Dosya Boyutu: 310,57 KB | İndirme Sayısı: 3)
SELECT veri.SEFLIK_ADI, veri.BOLME_NO, veri.KOD, veri.GERCEK_SAH, veri.RENK_KODU, veri.acikla, veri.[not],
IIf(veri.KOD Like '*b2*' Or veri.KOD Like '*b3*','İlk Aralama',
IIf(veri.KOD Like '*ab2*' Or veri.KOD Like '*ab3*','Sıklık Bakımı',
IIf(veri.KOD Like '*r*','Rehabilitasyon',
IIf(veri.KOD Like '*[!y]*Y*' Or veri.KOD = 'Y','Yangın',
IIf(veri.KOD Like '*s*','silvikültür',
IIf(veri.KOD Is Not Null,'Bakım','Bakım')))))) AS Durum
FROM
    veri;
sorgusu istediğiniz sonuçları verecektir. Ancak bu tip yaklaşımlar genelde doğru çalışırken örneğin kod bölümüne ...b...2....b....3 gibi veri yazıldığı ilk anda hatalı sonuç verir.
kod tablosuna bağlanacak şekilde yapılabilir mi  kod tablosuna ekleme yapmak gerekiyor bazen
Kod tablosuna bu tip bir sorgu ile ekleme yapamazsınız. Buradaki amacınız veri tablosunda kod tablosuna göre sonuçları listelemek yani bir Select sorgusu. Sizin yapmak istediğiniz ise bir ekleme işlemi bir Insert sorgusu. Bu tip bir işlem için sorgular bir kural motoru yapısı ile tasarlanır ve kodların varlığını/doğruluğunu denetleyen tablo eklenmesi gerekir.

Mevcut hali bile %90 kusurlu çalışmanıza sadece nasıl olması gerektiği, kriterlerin nasıl oluşturulması gerektiğini görmeniz için cevap verdim ve handikaplarını "Ancak bu tip yaklaşımlar genelde doğru çalışırken örneğin kod bölümüne ...b...2....b....3 gibi veri yazıldığı ilk anda hatalı sonuç verir" cümlesiyle açıkladım.
örneğin like *b2* şeklinde durum değerldirmesi yapılıyor ancak aynı değerlendirme Like *ab2* ile çakışır, keza b3 / ab3 için de öyle.

Uygulama geliştirmek için önce planlama şarttır; ne olursa ne olacak - olmazsa ne olacak, ne yapılmak isteniyor - ne sonuç alınmak isteniyor bunlar kağıt üzerinde planlanır, sonra algoritması geliştirilir. Kervan yolda düzülür mantığı iie uygulama geliştirilmez. Üstelik Acces'de sorgu yazmayı, kriter / parametre / koşul oluşturmayı bilmiyorsanız, join işlemleri hakkında fikriniz yoksa sadece temel seviyede işleri keyfe keder yapabilirsiniz. Sorgulara çalışmanız şart, üstelik hala Excel kafasındasınız ve bu projenin fail olması için başlı başına yeter sebep.
Anlaşıldı

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task