Bir sorguda Dlookup ile bulduğum değeri DCount ile saydrımam için gerekli komut için yardım edebilirmisiniz
Not : 1- "Expression builder" kısmında işlem yapıyorum.
2- Dlookup ile bulunan değerin formatı "sayı"
Test bölümüne EKIP-NO kolonundaki 8001'den kaç tane var bulup yazdırmam gerekiyor.
8001'i Dcount'ta direk yazarsam sorun yok, Dlookup ile bulup eklersem çalışmıyor. 8001 dinamik olduğu için yani değişken olduğu için o satıra gelen datayı bulup yazdımam gerekli.
Teşekkürler.
Dcount ve Dlookup birlikte kullanımı.
Örnek ekleyiniz. Yardımcı olmaya çalışalım.
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Yabancı bir ülkedeyim interntim yetersiz dosya yükleyemiyorum .
Yukarıdaki resimde detaylı olarak anlatmaya çalıştım. Test kolonunun her hücresine Ekip-no kolonunda karşılık gelen değerin kaç tane olduğunu Ekip-no kolonunda sayıp yazacak.
Örnek Test kolonunun 1 hücesine Ekip-no kolonunda 8001 karşılık geliyor, ekip-no kolonunda kaç tane 8001 olduğunu bulup test1 hücresine yazacak.
Test kolonunun 5 hücesine Ekip-no kolonunda 8002 karşılık geliyor, ekip-no kolonunda kaç tane 8002 olduğunu bulup test5 hücresine yazacak.
Yukarıdaki resimde detaylı olarak anlatmaya çalıştım. Test kolonunun her hücresine Ekip-no kolonunda karşılık gelen değerin kaç tane olduğunu Ekip-no kolonunda sayıp yazacak.
Örnek Test kolonunun 1 hücesine Ekip-no kolonunda 8001 karşılık geliyor, ekip-no kolonunda kaç tane 8001 olduğunu bulup test1 hücresine yazacak.
Test kolonunun 5 hücesine Ekip-no kolonunda 8002 karşılık geliyor, ekip-no kolonunda kaç tane 8002 olduğunu bulup test5 hücresine yazacak.
Me.test5 = Nz(DCount(DLookup("[EKIP-NO]", "[EKİP_TABLOADI]", "[ID]= [Formlar]![FORMADI].[ID]"), 0))
bunu kendine uyarla,burda form,tablo adı ve alan adlarını kendine göre yazmalısın
bunu kendine uyarla,burda form,tablo adı ve alan adlarını kendine göre yazmalısın
Cevap için çok teşekkürler öncelikle
Fazla bilgim olmadığından olsa gerek kırmızılı yerleri anlayamadım.
Me.test5 = Nz(DCount(DLookup("[EKIP-NO]", "[SORGU-QUERY]", "[ID]= [Formlar]![FORMADI].[ID]"), 0))
Fazla bilgim olmadığından olsa gerek kırmızılı yerleri anlayamadım.
Me.test5 = Nz(DCount(DLookup("[EKIP-NO]", "[SORGU-QUERY]", "[ID]= [Formlar]![FORMADI].[ID]"), 0))
siz örnek eklemediğniz için forma aldıgımızı düşündüm
ID = tabloda karşılık gelen ID si
formadı:formadı
ıd=forma karşılık gelen ID si
şöyle düşünün
forma test5 adında bir metin kutusuna ,sorgu-query adındaki Ekipno isimli alanı al ve say
şart ne ? şart tablodaki ID ve sogudaki ID nosu eşit olanları al ,bilmem anlatabildimmi
ID = tabloda karşılık gelen ID si
formadı:formadı
ıd=forma karşılık gelen ID si
şöyle düşünün
forma test5 adında bir metin kutusuna ,sorgu-query adındaki Ekipno isimli alanı al ve say
şart ne ? şart tablodaki ID ve sogudaki ID nosu eşit olanları al ,bilmem anlatabildimmi
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi