Skip to main content

AccessTr.neT

Tabloya Toplu Kayıt Ekleme Problemi

Tabloya Toplu Kayıt Ekleme Problemi

(09/07/2015, 05:24)ozanakkaya yazdı: If IsNull(klasor1) Or Me.klasor1 = "" Then ve If IsNull(klasoradi1) Or Me.klasoradi1 = "" Then todları ile standart no girilmeden klasör adının girilmemesini amaçladığınızı düşünerek bu kodu kaldırdım, yerine KlasorAdiBosMu ve KlasorNoBosMu kodu ekledim, klasör no alanına veri girmeden klasör adına giderseniz uyarı veriyor. Ayrıca "Bu klasör numarası daha önce girilmiş" uyarısının kodlarını tek fonksiyonda topladım.

Ozan Bey ilginiz için teşekkür ederim.

Yaptığınız düzenlemeleri detaylı bir şekilde inceledim. Sadece üst kısıma eklediğim alıntıdaki gibi, klasor1 ve klasoradi1 boşsa kayıt ekleme kodları yerine yazdığınız kodlar ilk açılışta çalışıyor ama bir kez kayıt ekledikten sonra çalışmıyor. Yani kaydet butonuna her bastığımda boş kayıt açmaya devam ediyordu. O yüzden ben yine kaydet butonunun başına alttaki kodları eklemek zorunda kaldım. 

Kod:
If IsNull(klasor1) Or Me.klasor1 = "" Then

MsgBox ("Boş Kayıt Girilemez"), vbCritical, "Kaydetme Hatası"
   klasor1.SetFocus
   Else
   If IsNull(klasoradi1) Or Me.klasoradi1 = "" Then
    MsgBox ("Boş Kayıt Girilemez"), vbCritical, "Kaydetme Hatası"
   klasoradi1.SetFocus

Bir de "Klasor No" metin kutularına daha önce girilmiş bir kaydın numarası girildiğinde hata veriyor ama daha önce girilmemiş bir numarayı aynı anda farklı iki kutuya girilmesini engellemiyor. Yani farklı iki kutuya aynı anda "10" yazıp kayıt ekleyebiliyorum. Henüz kayıt oluşmadığından hata vermemesi normal. Aynı anda yazılmasını belki engelleyemeyiz ama aynı iki numaranın kayıt edilmesini engelleyebilir miyiz?

İlginize tekrar teşekkürler...
Saygılarımla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Bu Konudaki Yorumlar
Tabloya Toplu Kayıt Ekleme Problemi - Yazar: Allback - 08/07/2015, 08:48
Cvp: Tabloya Toplu Kayıt Ekleme Problemi - Yazar: Allback - 09/07/2015, 08:45
Task