Skip to main content

AccessTr.neT

Sorgu Ölçütünde "DATE" -SQL derleme Hatası

Sorgu Ölçütünde "DATE" -SQL derleme Hatası

Sayın yorum70,

Öncelikle,uygulamanız “…tanınmayan…” uyarısı verdiğinden dolayı inceleme imkanını kendi adıma inceleme imkanı bulamadığımı belirtmek isterim.

Eklediğiniz görselden de belli olduğu üzere,sorun bahsettiğiniz gibi DATE kriterinden kaynaklı.fakat burada benim naçizane gereksiz olduğunu düşündüğüm bir yazım söz konusu olduğunu da gördüm.

İfadeden de anlaşıldığı üzere,kriterde BUGÜN tarihine eşit ya da büyük olan değerler olarak yazılmak istenmiş,fakat bunun yerine direkt DONUSTAR adlı alanın kriter satırında >=DATE() şeklinde yazılması daha yerinde olurdu,az karakter kullanmış olmak adına.

>=format(Now();”dd.mm.yyyy”) şeklinde denediniz mi,yine aynı sonuca çıkacaktır,eğer ki DATE fonksiyonu soruna maruz bırakıyorsa.

son olarak,DERLEME hatası diye belirttiğine göre;kod sayfasında DEBUG-COMPILE yapmak sureti ile,eğer mevcut hatalar varsa düzeltme işlemini sağlamanız yerinde olacaktır kanısındayım.(örneğin;denetim adı hatası gibi)

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...

Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Bu Konudaki Yorumlar
Cvp: Sorgu Ölçütünde "DATE" -SQL derleme Hatası - Yazar: atoz112 - 02/10/2015, 22:54
Task