Skip to main content

AccessTr.neT

Form ve Rapor üzerindeki alanların toplanması

Form ve Rapor üzerindeki alanların toplanması

Sayın aliyuzen,

Bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak,
Eklediğiniz örnek uygulamayı henüz inceleme imkanım olmadı,kendi adıma,fakat;sorununuza çözüm olması temennisi ile ilk etapta bilgi paylaşımı olması adına şu açıklamaların yapılması uygun görülmektedir.

Bir formun içerisindeki bir alt formda yer alan bir denetimdeki değeri almak ya da bu denetim değerini bir hesaplama içerisinde kullanmak istediğiniz takdirde yazılması gereken kod ifadesi için
Kod:
Forms![anaformun_adi]![altformun_adi].Form![altformdaki_denetimin_adi]
şeklinde bir kod kalıbı kullanılabilir.bu kod baz alınarak hesaplama işlemleri için ilgili denetimler kendi alanında yazılmak sureti ile sorunun çözümü  sağlanabilir.yazdığınız denetim adlarından yola çıkılarak ilgili denetimin kod satırı muhtemel aşağıdaki gibi olmalı:
Kod:
Me.Metin12 = Forms![FRM_ANA]![FRM_SALON_SATISI].Form![SAT]+Forms![FRM_ANA]![SRG_2_SON_TARIH_ALT_FORM].Form![KASADEVRI]
son olarak,bir de tavsiye olması adına;lütfen,her bir konunuzda uygulama eklerken uygulamalarınızın isimlendirmelerini aynı şekilde yazmayınız.bunun yerine,daha verimli bir kullanım olması adına,isimin yanına o günün tarihini yazabilirsiniz.örneğin;sorun ne ile ilgili ise o sorunu ifade edecek kısa bir tanımlama ve tarih bilgisi olması gibi,"AlanToplama_2015-10-30" gibi.bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...

Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Bu Konudaki Yorumlar
Cvp: Form ve Rapor üzerindeki alanların toplanması - Yazar: atoz112 - 30/10/2015, 14:47
Task