(06/06/2024, 21:42)berduş yazdı: örnek dosya eklemeniz çözümü bulmayı kolaylaştırır
ayrıca dosya eklemek forum kuralıdır
iyi çalışmalar
Üstadım kusuruma bakmayın. Code üzerinden direkt anlaşılır diye düşündüm. Excel'i import ettim. Onun üzerinden kabaca izah edeyim.
Şimdi sadece filitrelenen veriyi kopyala komutunu ALL_DATA sayfasında kullanırsam onu alıp hedef yere tamamını kopyalıyor.
Bir altındaki kodu kullandığımda ise ALL_DATA'da ki 200 küsür satırdan filitre yapsam dahil rastgele 10 tanesini seçiyor. Bende bu durumla uğraşmamak için filitre yaptıktan sonra , filitrelenen veriyi manuel olarak Sheet1 taşıyorum. Ardından Sheet1 de o komut çalışacak şekilde düzenliyorum. Bu sefer sheet1 de zaten filitrelenmiş veri olduğu için içinden 10 tane rastgele satırı hedef sayfasına yazdırıyor.
Bu yüzden ilk komut ile ikincisi harmanlanarak o manuel işi ortadan kaldırsak. ALL_DATA ben sadece filitre yapsam ve komutu çalıştırdığımda o filitreyi görüp içinden sadece 10 tanesini hedefe yazdırsa. Ben sadece sürekli filitreyi değiştirsem aradaki elle yapılan ekstra işlemlerden beni kurtarmış olur.
çok teşekkürler.