bu sitedeki hocalarımdan epey birşeyler öğrendim.izin verirlerse sayın magmara yardım etmeye çalışayım.
sayın magmar; örnek ekleseydiniz kolay olurdu ancak anladığım kadarıyla size yardımcı olayım.
bildiğiniz gibi, sorgudaki ölçüt alanına [ ] içinde yazdığımız metin, sorgu çalışınca açılan küçük ekranda bize mesaj olarak geliyor.tarih alanının ölçütüne de genelde Between [ilk tarih] And [son tarih] yazınca sorgu çalışınca ardarda açılan kutulara yazdığınız tarihler arasında sorgulama yapar. aynı sorguda başka bir alan için [] (köşeli parantez) içinde başka bir mesaj yazarsanız sorgu çalışınca hem tarih için hemde o alan için değer girmenizi ister. zannedersem siz; istediğiniz zaman tarih girmeden sadece diğer alan için sorgulama yapmak istiyorsunuz. bunun için ayrı bir sorgu yapmalısınız herşeyi aynı olacak ancak birinci sorguda tarih alanının ölçütünde Between [ilk tarih] And [son tarih] yazacak, ikinci sorgunun müşteri alanı ölçütünde a [müşteri no yazınız] gibi bir ölçüt olacak.haliyle iki sorgu farklı iki butonla kontrol edilecek.ya da biraz daha şık olsun diyorsanız seçenek düğmeleri ve bir butonda olabilir. ekte bir örnek hazırladım inceleyiniz.kolay gelsin.