Skip to main content

AccessTr.neT


Yürüyen Bakiye uygulamamdaki problem

Yürüyen Bakiye uygulamamdaki problem

Çözüldü #4
İşyerindeyim ve söylediğinizi henüz deneme imkanım yok. Ama problemin ondan kaynaklanmadığına hemen hemen eminim. Bu sorgu şöyle çalışıyor (7506 sicil için):

SrgIkrazDevirBilgisi sorgusu ile Sicilin en büyük ID'li İkraz veya Devir bilgisi alanı bulunuyor. YuruyenBakiyeIkraz function'ı ile bunun borç alanı bakiyeye atılıyor.

Daha sonraki satırlarda, Bu ikraz (veya devir) bilgisinin yıl-ay bilgisinden büyük-eşit, geçerli satırın yıl-ay bilgisinden küçük-eşit değerli Ödemeler SrgOdemeToplami sorgusu ile, İadeler SrgIadeToplami sorgusu ile toplanıyor. Function'daki

YuruyenBakiyeIkraz=BakiyeD-ToplamOdemeD+ToplamIadeD

satırı ile bakiye alanı oluşturuluyor.

Şimdi problem şurada oluşuyor: Aynı yıl-ay değerine sahip iki satır varken, bunların ilk satırında olsak bile, SrgToplamOdeme ve SrgToplamIade sorgularındaki kriter sadece bu satırın yıl-ay bilgisine bakıyor (diyelim ki 2012-02) ve bu değerden küçük-eşit, ikraz satırının yıl-ay bilgisinden (2011-12) büyük-eşit ödeme ve iade değerlerini topluyor.

İşte burada, bir sonraki satırın yıl-ay bilgisi de 2012-2 olduğu için hesaba onu da katıyor (kriter olarak sadece yıl-ay alındığı için). Bu nedenle de bakiye yanlış bulunuyor. Bir şekilde geçerli satırdan sonraki satırları görmemesini sağlamam gerekiyor ama bu mümkün değil gibi geliyor bana.

Sorguya ID değerini mecburen ekledim zaten. Çünkü bu sorguyu bir forma kayıt kaynağı olarak tanıttım. Kalıcı İletişim kutusuyla da tablo üzerinde yeni kayıt ekleme, kayıt güncelleme ve kayıt silme işlemlerini tanımladım. ID alanı formda gizli olarak, bu işlemleri yapabilmem için mecburen duruyor.

İnternette form üzerinde yürüyen bakiye uygulamasına dair bir örnek bulamamıştım. Hatta herkes mümkün değil diyor, ancak sorgu ya da raporda yapılabileceğini söylüyordu. Bu meseleyi de bu şekilde güzelce çözmüştüm. Ta ki bu küçük sıkıntıyı yakalayana kadar.

Uygulamamın ilk hali ise bakiyeyi tabloya kaydediyordu. Formda bakiye yürütme yapılamayacağı söylendiğinden böyle tasarlamıştım ve geçmişe yönelik kayıt girilemiyordu doğal olarak ama düzgün çalışıyordu. İlla geçmişe yönelik kayıt girilebilmesini istedikleri için bu şekle çevirmiştim.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Bu Konudaki Yorumlar
Cvp: Yürüyen Bakiye uygulamamdaki problem - Yazar: WiniFred - 27/12/2011, 10:43
Task