Skip to main content

AccessTr.neT


son endeksin bir sonraki kayıtta,ilkendeks olarak görünmesi

son endeksin bir sonraki kayıtta,ilkendeks olarak görünmesi

#2
Sayın simendifer,

Öncelikle,tavsiye olarak görülmesi ve yorumlanması temennisi ile şu üç hususu belirtmekte fayda var kanısındayım.

1) Lütfen;tablo ve alan adlarında,formlarda,sorgu ve raporlarda isimlendirmelerde bulunurken;Türkçe karakterler kullanmayınız.

Örnek olarak,tablolarınızda ı harfi kullanımınız mevcut.bunları i olarak değiştirmeniz halinde sorunlara maruz kalmamış olursunuz,bu nedenden ötürü olası bir durumda.

2) Yine tablolarınızda alan adı belirlerken, % (Yüzde) ifadesini başlangıç karakter olarak değil,tanım bitiminde kullanmanız daha yerinde olur.

ÖRNEK:
%30dagitim yerine dagitim% veya dagitim_yuzde30

şeklinde alan adını kullanıp form üzerindeki ilgili alanın metin denetim kutusunun etiketine istediğiniz gibi %30dagitim şeklinde ifade kullanabilirsiniz.çünkü;etiketlere istediğiniz ifadeleri yazabilirsiniz fakat alan adlarında bu hususa dikkat ederek yazmak daha faydalı bir davranış olacaktır.

3) Kod sayfanızda,ilk başlangıç satırında; Option Compare Database ifadesinin yerine,Option Explicit ifadesinin yer almasına özen gösteriniz.
 
Fakat,eğer kodlarınız genelinde;ilk satırında SADECE Option Compare Database ifadesi yazıyorsa veya Olay Yordamları içerisinde On Error Resume Next ifadesi yer alıyorsa;yukarıda yazılı maddelerdeki hataları görme imkanı vermeksizin uygulamanın işleyişte bulunmasına devam eder.
 
Bu nedenle,ileride çeşitli nitelikte sorunlara veya hatalara maruz kalmamak adına,her zaman uygulamalarınızdaki kod sayfasında ilk satırda Option Explicit ifadesinin yer almasına önem vererek özen göstermeye gayret ediniz. OptionExplicit ifadesinin gerekliliğini belirtmek için,aşağıdaki tanımlamalar yeterli olacaktır kanısındayım.
 
Option Compare Database (seçenek karşılaştırma);
 ikili değer,metin değeri,dize karşılaştırmalarında tanımlı değerlerin karşılaştırmasını yapmak için kullanılır.veritabanının sıralama kodlaması tarafından belirlenir.
 
Option Explicit (Belirgin seçenek); 
uygulamada kullanılmakta olan değişken isimlerinde bir hata söz konusu olduğunda tanımsız bir değişken kullanıldığına dair bu hatayı bildirerek,değişken isimlerinin Dim, Private, Public, ReDim veya Statik deyimi ile doğru tanımlanmasına bir zorunluluk getirir. Böylece,uygulamanın bu hatalardan arınarak sağlıklı çalışmasına imkan sağlar.
 
Option Explicit ifadesinin her uygulama hazırlayacağınız zaman,kod sayfasında sürekli otomatik olarak yer almasını sağlamak için de,kodlama sayfasında iken,üst menüden TOOLS - OPTIONS - EDITOR sekmesindeki REQUIRE VARIABLE DECLERATION satırını işaretleyip Tamam diyerek çıkınız.

son olarak,EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
.rar Kopyası SONDEGER-ATOZ.rar (Dosya Boyutu: 51,82 KB | İndirme Sayısı: 13)
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Bu Konudaki Yorumlar
Cvp: son endeksin bir sonraki kayıtta,ilkendeks olarak görünmesi - Yazar: atoz112 - 27/10/2015, 15:24
Task