Skip to main content

AccessTr.neT


Doğru Alan adları ile Tablo oluşturma ve Tabloları ilişkilendirme talebi

bigdaddy_isi
bigdaddy_isi
7
4033

Doğru Alan adları ile Tablo oluşturma ve Tabloları ilişkilendirme talebi

#3
Sayın bigdaddy_isi,

her ne kadar konunuza bir cevap yazılmasına fakat geri bildirimde bulunmamış olmanıza ve akabinde de bir mesaj yazmak doğru olmasa da,sayın celoyce’nin hoşgörüsüne ve iznine sığınaraktan bazı yorumlarda bulunmak istedim.

Öncelikle sitemizi tercih edip üyesi olduğunuz için sitemiz adına teşekkür ederim.üyeliğiniz kapsamında;gerek sizin konulara katkılarınızın ve gerekse de kendinize dair konularınızda istediğiniz çözümleri elde etmeniz temennisi ile hoş geldiniz.

İmkan ve zaman nedeni ile örnek uygulamanızı inceleme fırsatı olmadığını belirtmekle beraber,eklediğiniz resim üzerinden bakıldığında,ilk etapta ilişkilendirme olarak sadece bu hali ile olmak kaydı ile bir sorun yok gibi görünmekte.elbette ki,daha net açıklama ve yorumlar katılımcılar tarafından paylaşılacaktır kanısındayım.

Yazdığınız hedeflere dair belirttikleriniz için de şunlar yazılabilir.

İlk sıradaki hedefiniz için bir kayıt formu oluşturmak yeterlidir.diğerleri için de,her biri ayrı bir sorgu hazırlanmasından ibarettir.elde edilecek sorgu sonuçlarına göre de bu sorgular üzerinden kod yazmak sureti ile istenilen son durumlara ulaşılabilmesi muhtemeldir.Ayrıca,

Alıntı:...Metinleri Tablolara yerleştirirken özellikle nelere dikkat etmem gerekir? Yani hangi Metini (Veri başlığı) hangi Tabloya vermeliyim onu bilmiyorum...

ifadenize yönelik olarak;
Verileri derken eğer kast ettiğiniz,form üzerindeki denetimlerde mevcut bilgileri tabloya aktarmak ise,kayıt kaynağı kendi ilgili tablo olan formda bir kaydet butonu dahil edildiğinde bunun için DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, acSaveRecord, , acMenuVer70 ifadesi gibi gerekli kaydetme kodunu yazmak yeterlidir.veyahut da,eğer girilen verileri başka bir tabloya kaydetmek gerekirse bunun için de “INSERT…INTO…” Sql kodu yazmak gerekmektedir.(bu kod ile ilgili,site arama sayfasında benzer ifadeyi aratmak sureti ile bilgilere ulaşabilirsiniz.)

Sayın celoyce tarafından yapılan yoruma katılmakla birlikte biraz daha yorumu açmak adına,şunlar da dahil edilebilir.

Eklediğiniz resimden yola çıkılacak olunduğunda;sadece depo giriş çıkış işlemleri ya da sipariş işlemleri ile sınırlı değil.elbette ki anlaşıldığı üzere geniş kapsamlı bir veritabanı çalışması yürütülmek isteniyor ve şu an olmasa bile ileride bunun ihtiyaç olarak mevcut olanların yetersiz kalıp karşınıza çıkacağı da muhakkak.

Çünkü,böyle bir veritabanında olması ve entegre edilmesi gerekli diğer modüller olarak;

1) cari işlemler adı altında faturalandırma,hesaplama,kasa,kredi ve banka işlemleri,bütçe planlama ve kontrolü,muhasebe,borç alacak takibi de olmalı.

2) üretim ve iş emri süreçleri ve bunların denetlenmesi takibi de olmalı.

3) Hammadde kontrolü yapılarak varsa üretime yönlendirmeli yoksa tedarik aşamaları takibi olmalı.

4) Üretimde kullanılan makine bakım ve kontrol takibi de olmalı.

5) Personel kayıtları takibi de olmalı.

6) Yönetim tarafından kontrol takibi de olmalı.
 
Şimdilik bu maddeler yeterli olsa gerek.elbette ki şunu diyebilirsiniz;
”bana sadece üretim sipariş ve stok (depo) işlemleri yeterli,diğerlerine gerek yok.” O zaman,site arama sayfasında “sipariş” ya da “stok” ifadelerini yazmak sureti ile edineceğiniz çeşitli içeriklerdeki konularda yer alan bilgileri ve örnekleri inceleyebilirsiniz.

Son olarak,bir husus da hatırlatmakta fayda var.

Site Kuralları sayfasında yazılı hususları tekrar incelemenizi temenni etmekle birlikte,ilerleyen zaman süreci içerisinde her bir sorun ya da talebiniz için ayrı ayrı yeni konular açmanız yerinde olacaktır.böylece,hem benzer sorunlara maruz kalabilecek diğer üyelerin de aramalarda edinebileceği alternatif konu elde etmelerini sağlamış olursunuz hem de konularınızda harici farklı soru veya talepler ile konunuzdaki mesaj yoğunluğunu da azaltmış olursunuz.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Bu Konudaki Yorumlar
Cvp: Metinleri doğru Tablolara yerleştirerek İlişkilerini doğru kurmak. - Yazar: atoz112 - 27/01/2016, 12:20
Task