Skip to main content

AccessTr.neT


Formdan Tabloya Aynı Şahsa Farklı Kayıt

Formdan Tabloya Aynı Şahsa Farklı Kayıt

#2
sayın 1tk,

öncelikle;
eklediğiniz örnek uygulama üst sürüm olması nedeni ile kendi adıma inceleme imkanı söz konusu olmadığı gerekçesi ile aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Alıntı:aynı şahıs için Emekli Sicil Numarası ile bilgileri getirip farklı kayıt yapmak istediğimde önceki kaydın üzerine kayıt yapmakta ve diğer bilgileri silmektedir.

ifadenize yönelik olarak;
bahsettiğiniz durumun nedeni,ilgili kaydı GÜNCELLEME (UPDATE) yapmış gibi sayılıp kaydın üzerine yazması işlemidir.bunu da ya UPDATE sorgusu kullanarak yapıyorsunuzdur ya da direkt kaydetme kod satırı.

Alıntı:diğer bilgileri silmektedir.


ifadeniz için de;
bu ancak,ya özel olarak kodlara dahil edilmiş bir DELETE (Silme) sorgusu dahil etmiş olabilirsiniz ya da güncelleme yaptığı gerekçesi ile mevcut kaydın üzerine yazmak sureti ile önceki bilgilerin geçersiz kalması akabinde söz konusu olabilir.

Alıntı:benim istediğim önceki bilgilerin kalması ve yeni bilgilerin farklı satıra kayıt yapmasını nasıl sağlarız.                                          

bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak;
INSERT INTO Sql sorgusunu kullanmayı deneyiniz.bu Sql kodunu bir buton oluşturup içeriğine aşağıdaki kodlar gibi dahil ediniz.

ÖRNEK

Kod:
DoCmd.SetWarnings False

DoCmd.RunSQL "INSERT INTO Tablo1 ([isim],[adres],[tel],[dogum_tarihi]) VALUES ('" & Me.isim & "','" & Me.adres & "'," & Me.tel & ",'" & Me.dogum_tarihi & "')"

DoCmd.SetWarnings True

yukarıdaki örnek kodlardan yola çıkarak kendi uygulamanızdaki ilgili tablonun alan ve ilgili formunda üzerindeki denetimlere göre değiştirerek düzenleyiniz.

NOT
düzenleme yaparken,eğer ALAN VERİ TÜRÜ Metin (String) ise;VALUES ifadesinden sonraki denetimler için TEK TIRNAK işaretini dahil ediniz,eğer SAYI ise TEK TIRNAK işareti olmaksızın kullanınız.Örnekteki İSİM ve TEL (bu denetim,özellikle SAYI veri türüymüş gibi düşünülmesi ve nasıl tek tırnak kullanılmadığını göstermek için böyle bırakıldı) denetimlerinde olduğu gibi yazınız.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Bu Konudaki Yorumlar
Cvp: Formdan Tabloya Aynı Şahsa Farklı Kayıt - Yazar: atoz112 - 11/06/2016, 12:56
Task