Hocaya katılıyorum, bahsettiğiniz bildiğimiz "üretim reçetesi" ve
bu konu tek tablo ve öngörülmüş belirli sayıda alanlarla çözülmemeli
Ürün kartları
Stok kartları
Masraf kartları
Üretim reçeteleri
ve
Üretim emirleri
Ürün kartı : Bezelyeli plav
Stok kartları : Bezelye, pirinç,yağ,vb
Üretim reçetesi : 1 Birim ( porsiyon ) bezelyeli piav
için gereken malzemeler ve gramajları + Yine 1 Birim
bezelyeli pilav üretmek için yapılacak masraflar ( enerji,
işçilik, vb)
Üretim emirleri hangi tarihte hangi reçeteden
kaç adet üretileceğini belirler
Bugün, Bezelyeli pilav reçetesi, 100 porsiyon gibi
Üretim emirleri 3 aşamada çalışır
Başlamadı, Devam ediyor, Tamamlandı
Başlamadı : Sadece bilgileri bekletir
Devam ediyor : Reçetedeki kalemleri üretim emrindeki miktarla
çarparak stoklarda rezerve edilmiş olarak gösterir. 100 Porsiyon
bezelyeli pilavı "bekleyen sipariş" olarak gösterir
Tamamlandı :Reçetedeki kalemleri üretim emrindeki miktarla
çarparak stoklardan düşer. 100 Porsiyon
bezelyeli pilavı stoklara ekler
Güzel düzenlenmiş bir Ürün reçetesinin en büyük avantajı
bir üretim emrine çağırılıp miktar girildiğinde
1. Doğru bir toplam maliyet göstermesi
2. Malzeme ve masraf kartları güncellendiğinde maliyetin otomatik olarak
değişmesi
3. İhtiyaç duyulan malzeme stoklarını kontrol ederek dış sipariş
listesi oluşturması
Böyle bir yapıda zaten raporlamalarda ilk başta saydığınız
problemlerden bahsetmiyor olacağız
Kolay gelsin
Sizin örneğinizde reçeteleri ve yemekleri ayrı tablolara
ayırırsanız yapı kısmen hallolmuş olur diye düşünüyorum
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Son Düzenleme: 11/06/2009, 21:07, Düzenleyen: okileturc.