Skip to main content

AccessTr.neT


Tablo'da Toplanması Gereken Alanların Kullanımı Hakkında Bilgi

Tablo'da Toplanması Gereken Alanların Kullanımı Hakkında Bilgi

#2
Şöyle yanıt vereyim. Tabloda zaten var olan iki alanını aynı tabloda (veya başka tabloda) tekrardan toplanması mantıklı olmaz. Bu durum sadece değişken değerlerde gerekir. Örnek vereyim:

Diyelim bir müşteri tanesi 10 lira olan bir üründen 10 tane aldı. Ürünün fiatı değişken olduğu için bu satışın o günkü değeri toplam 100 Tl iken diyelim 2 ay ürünün fiatı 12 Tl olunca 12*10= 120 Tl olabilir. Eğer o gün bu işlemi bir tabloya yazmazsak, daha sonra toplandığında hesaplar yanlış çıkacak, istatistiksel işlemlerde hata olacaktır. Ama diyelim ki 3 farklı kalem malzemeye ait girişler toplanmak istendiğinde, A ürününden 10, B ürününden 12 ve C ürününden 52 tane giriş yapılarak zaten tabloda varken bir de bunların toplamının tabloya kaydedilmesi doğru değildir. Hem ürün adetlerindeki değişkenliği toplama yansıtmayacaksınız, hem de gereksiz yere tabloyu şişirmiş olacaksınız.

Ama bunu yapmak size zor gelebilir. Gördüğüm kadarıyla toplamanın sonucunu tabloya yazmaktan çekindiğiniz için kendinizi kasarak çok basit bir toplama işlemini bile sorguda halletmeyle uğraşıyorsunuz. Bunun için sorgu da gerekmez aslında. Düşünün ki bütün değerler formdaki metin kutularına geliyor. Neden bir de bu formun bağlı olmadığı bir sorgudan veri almayla uğraşalım ki? Metin kutularımız bu verilere sahip zaten. Metin19'daki işlem doğrudur. Sorguyla almak gerekmez.

Bu arada tabloda kopyalar vs ile neden aynı tabloyu çoğalttınız? Ne yapmayı amaçladığınızı yazarsanız daha çok yardımcı olabilirim.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Bu Konudaki Yorumlar
Cvp: Tablo'da Toplanması Gereken Alanların Kullanımı Hakkında Bilgi - Yazar: mehmetdemiral - 19/07/2015, 03:53
Task