Skip to main content

AccessTr.neT


Depo Stok Takip Prgoramı Giriş Ve Çıkış Barkod Numarasına Göre Bilgilerin Gelmesi

Depo Stok Takip Prgoramı Giriş Ve Çıkış Barkod Numarasına Göre Bilgilerin Gelmesi

Çözüldü #1
Merhabalar

Ekte hazırlamış olduğum stok takip programında stok giriş ve çıkış ekranında bir noktada takıldım.

Stok çıkış ekranında ürünün barkodunu okuttuğumuzda veya yazdığımızda ilgili ürünün depo lokasyonu fiyat bilgisi adı rengi ve diğer bilgilerinin de gelmesini istiyorum ve bunu sürekli form ile nasıl yapabilirim.

Ürünler varyantlı olduğu için her renk ayrı bir barkod olmak zorunda.
Örneğin aynı desen bir şal bunun 6 farklı rengi mevcut. Ürünün kodununda 11000 olduğunu kabul edersek
1.renk'in kodu '11000V01' barkodu ise 6868601100001
2.renk'in kodu '11000V02' barkodu 6868601100001
bu şeklide devam ediyor.

Dosya ektedir.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
.rar stok takip programı.rar (Dosya Boyutu: 102,84 KB | İndirme Sayısı: 21)
Cevapla
#2
Merhaba Sayın @MRUNHAPPY

Konuları açarken lütfen uygun alanda olmasına dikkat edin. Açtığınız konu Access Soru ve Cevapları ile ilgili ancak siz Access Örnekleri ve Uygulamaları başlığında üyelerin geliştirmiş oldukları uygulamaları incelenmek ve/veya ihtiyacı olanların kullanımına sunmak için oluşturulmuş bir alanda paylaşmışsınız. Ben ilgili alana taşıdım konunuzu ki bu sorunuzun görülmemesi veya geç fark edilmesine sebep olur, bizim içinde konu için ekstra bir iş yapmamıza sebebiyet verir; netice olarak hep birlikte zaman kaybederiz.

Sorunuza gelecek olursak şahsi fikrim ve profesyonel görüşüm uygulamanız tümden hatalı. Tablo yapılarından, denetimlere ve isimlendirmelere kadar ölümcül hatalar içeriyor.
  1. Her ne kadar bir özellik olarak hesaplanmış alan tablolar için mevcut ise de çok zaruri durumlar dışında kullanılmaz. Bunun yerine işlemler form üzerinde yapılır ve tabloya sonuç verisi işlenir. Tabloların amacı işlem yapmak değil, veri saklamaktır.
  2. Hesaplanmış alan sizin yaptığınız gibi form üzerindeki denetimi baz alarak kullanılmaz. Hesaplanmış alanda ya mantıksal değerlendirmeler, seçenekler veya matematik işlemler yapılır. Ancak işlem yapmak için formun şu denetimindeki veriyi kullan şeklinde hesaplanmış alan kullanımı yanlıştır. (Örneğin bu gerekçe ile Dlookup denetimleriniz tablodaki işlemleri form denetimleri üzerinden yaptırmakta olduğunuz için dairesel başvuru hatası vermekte)
  3. Alanlar, denetimler, modüller vb. adlandırılırken tamamı büyük harf ve Türkçe karakter kullanılmaz.
  4. Sürekli form oluşturmak için aynı kontrol ve denetimler alt alta yapıştırılmaz. Tek bir satır oluşturur, form özelliğinden sürekli form olarak belirlersiniz ve bu ilgili denetimlere uyan tüm kayıtları alt alta listeler.

Birinci ve en öncelikli tavsiyem mutlaka 🔍Yapılmaması gereken Ölümcül Hatalar başlıklı konuyu inceleyin ve kodlarınızda, alan adlarınızda vs Türkçe karakter, boşluk, tamamını büyük harflerle adlandırma gibi hata doğuracak unsurlara yer vermeyin. İkincisi tablolarınızdaki hesaplanmış alan işlemlerini form üzerinde tamamlayarak, tablolara sadece veri işleyecek yapıyı kurgulayın. Form yapıları, Dlookup , Dmax gibi sorgulamalar konularını tekrar ve dikkatle gözden geçirin. Uygulamanızdaki hatalar düzeltmek için zaman harcayamayacağım kadar çok ne yazık ki.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task