Skip to main content

AccessTr.neT


2016'da başa bela olan flash bellek virüsü temizleme kılavuzu

mehmetdemiral
mehmetdemiral
6
11509

2016'da başa bela olan flash bellek virüsü temizleme kılavuzu

#1
Arkadaşlar merhaba,
    Son günlerde hemen herkesin başına bela olan bir virüs var. Bu virüs ne yapıyor ondan bahsedeyim önce:

    Bu virüs en belirgin olarak usb flash bellek takıldığında kendini gösteriyor. Bellekteki dosyaları gizleyip belleğin adını taşıyan bir kısayol oluşturuyor. Kullanıcı bu kısayola tıkladığında virüs diğer bilgisayara da bulaşmış oluyor. Kullanıcı dosyalarını silindi sanıyor aslında dosyalar isimsiz bir gizli klasör içerisinde saklanıyor.

    Bu gizli klasöre girmek vd dosyalarımıza erişmek için bilgisayarın klasör görünüm ayarlarından "gizli dosya, klasör ve sürücüleri göster" işaretli olmalı ve aynı şekilde bir kaç sıra alttaki "Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle (önerilen)" ise işaretsiz olmalıdır. Bununla ilgili her işletim sisteminde farklı yerlerden bu ayara ulaşıldığı için google'da arama yaparak "gizli dosyaları gösterme" ifadesini aratarak bilgi alabilirsiniz.

    Bu işlemi yaptığınızda isimsiz bir gizli klasör altında bellek dosyalarımıza ulaşabiliriz. Bu arada öncelikle bir uyarıda bulunayım, bu işlemleri yaparken flash bellek içerisinde hiç çift tıklamayın. Bir çok zararlı kod "çift click" olayında çalışır. En iyisi bu bellek içinde klasörleri açarken sağ tıklama ile "Aç" deyip açmak ve hiç bir dosyayı kesinlikle çalıştırmamaktır. Bu isimsiz klasör içinde adı 

-___-__---_-_-_-_-_---___-_____---_-___-_-----_____--__

benzeri saçma sapan alt çizgi üst çizgiden oluşan dosyayı göreceksiniz. Bu dosyayı hemen silin. Daha sonra yine gizli olan ana dizinde gördüğünüz tanımadığınız dosyaları da temizleyin. Bunlar genelde uzantısız dosyalar oluyor. Benim hatırladığım 2 dosya var böyle. Zaten tanımayınca anlarsınız "benim dosyam değil diye"

    Şimdi flash diskteki dosylarımızı bu isimsiz gizli klasörden dışarı alalım. Bunun için klasör içindeyken CTRL + A ile hepsini seçelim ve CTRL + X ile tümünü keselim ve klasör dışına çıkıp -klasör dışında zaten bir dosya yoktur-  CTRL +V yapıp yapıştıralım. Dosyaları kurtardık. Bu arada alamadığımız dosyalar olabilir bu durumda inat etmeyelim, bilgisayarımızı temizleyince bu işlemi tekrar deneyelim.

   Şimdi de bilgisayarı temizlemeye geçelim:

   Önce bilgisayarı güvenli modda açalım. Bunun için de windows 7 ve winfoed 8.1 ve 10'un ayrı işlemleri mevcuttur. Bunun için de Google amcaya devam Img-grin Güvenli modda açtıktan sonra  ilk iş eğer az önce yapmadıysak başta anlattığım gibi gizli dosyaları ve korunan işletim dosyalarını görünür hale getirmeliyiz. Bu arada yine aynı klasör seçenekleri içerisinde "bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" işaretini de kaldırmalısınız. Bunun ardından ilk iş c:\ sürüsünde gizli "program data" isimli klasöre girmek ve klasör içinde en alttaki msxxxx.exe şeklindeki tek exe dosyasını silmek. Bu dosya virüsün kendisidir ve bilgisayarda "Microsoft İşletim Sistemi" olarak kendini yutturur. 
    Şimdi çalıştır'a gelip (windows tuşu + r ) msconfig yazıp enterleyelim. NOT: Buradaki işlem de windows 7 ve windows 8.1 / windows 10 arasında farklılık gösterir. Yeni sistemlerde görev yöneticisini açıp başlangıç sekmesine gidelim. Windows 7'de ise msconfig yolu izlenir. Geldiğimiz başlangıç sekmesinde işimize yaramayan veya bilmediğimiz uygulamaların tiklerini kaldırarak(windows 7)  veya sağ alttan devre dışı bırakarak(windows 10) bunların çalışmalarını engelleyelim. Sildiğimiz exe'nin buradaki adı Microsoft İşletim Sistemi (İngilizce de olabilir tam hatırlayamadım ne yazdığını) olarak görülür. Bunu da devre dışı bırakalım ve bilgisayarı yeniden başlatalım. Artık bilgisayarımız flash bellekleri bozmayacaktır. Testimizi yapıp temizlediğimiz flashımızı tekrar takıp deneyelim. 

    Hadi geçmiş olsun.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
#2
Sayın @mehmetdemiral  bey tarafından paylaşılan (bu arada,paylaşımları için kendilerine teşekkürler) bilgilere ek olarak aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür (elbette ki,kendilerinin bu açıklamalara ihtiyacı olmadığı gibi,kendilerinin hoşgörüsüne de sığınaraktan).

Gerek kendi bilgisayarımızda ve gerekse de başka bilgisayarlarda kullanmak zorunda kaldığınızda,ister istemez bir şekilde zararlı yazılımların usb belleklere bulaşması söz konusu olacaktır.

Bu zararlı yazılımları bir şekilde bertaraf etmeye çözüm olması adına yapılması gereken bazı işlemleri ve kontrolleri yapmak sureti ile,bir nebze de olsa olumlu sonuçlar almaya imkan sağlamak üzere,bu kontrolleri alışkanlık haline dönüştürüp rutin işlem olarak süreklilik kılmak gerekmektedir.

Çünkü;ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın,bir şekilde bu bulaşma veya zarar verme durumları yeniden tekrarlanma durumları olacaktır,usb bellek kullanımlarının sürekli olması nedeni ile.

Aslında,bu kontrollerde en önemli olan ve her zaman uygulanması gereken ilk iki işlemden biri virüs kontrollerinin yapılması ve usb bellek içerisindeki dosyalara erişimin ve bu dosyaların seçilmesi aşamasında direkt ÇİFT TIKLAMA ile değil de önce WINDOWS EXPLORER’ın açılması ve sol tarafa üst menüden KLASÖRLER butonuna basılması veya bu ifadenin seçilmek sureti ile sol kısımda yer almasını sağlamak ve ardından bu listeden usb belleğe ve içeriğindeki dosyalara TEK TIKLAMA (ya da seçerek) ile ulaşmak ve çalıştırmaktır.

Bahsi geçen işlemleri uygulamanın yanı sıra,şu yöntemlerin uygulanması da faydalı olabilir.

USB BELLEK TEMİZLEME / YÖNTEM 1


Usb belleklerinizi her zaman için,ister bilgisayarınıza kurduğunuz bir virüs temizleme uygulaması ile veyahut da isterseniz usb bellekler için hazırlanmış taşınabilir nitelikte olan usb virüs temizleme uygulamalarını kullanmayı deneyiniz.

Virüs tarama işleminizi,GÜVENLİ MOD üzerinden gerçekleştiriniz ve akabinde mevcutta varsa tüm virüslü dosyaları siliniz.

Bu uygulamaların,sürekli güncellemelerini de sağlamaya özen gösteriniz ve her usb bellek kullanmanız gerektiğinde öncesinde bu kontrolleri yapmayı ihmal etmeyiniz.
 
USB BELLEK TEMİZLEME / YÖNTEM 2

Kaybolan ya da gizlenen usb bellekteki dosyaları görünür hale getirmek için:


a) Usb (flash) belleğin hangi sürücü adını kullandığını belirledikten sonra (bunun için,usb belleği bilgisayara dahil ettiğinizde Windows Explorer üzerinde hangi ifade geçiyorsa,o sürücü ismi geçerlidir),

b) BAŞLAT – ÇALIŞTIR’ı seçip cmd yazınız ve Komut İstemi penceresini aktifleştiriniz.

c) ister direkt olarak usb belleğin olduğu sürücünün adını,örneğin F: yazıp ENTER tuşuna basmak sureti ile bu sürücünün içine girip

attrib /d /s –h –s

yazmak sureti ile de işlem yapılabileceği gibi isterseniz de sürücü adını yazmadan

attrib –h –r –s /d F:\*.*

yazmak sureti ile de benzer işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

d) Autorun.inf dosyasını,uzantısı .EXE olan ve BİLMEDİĞİNİZ tüm dosyaları silebilirsiniz.

NOT 1
Eğer DOSYA TÜRÜ kısmında DOSYA KLASÖRÜ yerine UYGULAMA yazıyorsa ikon resmi de klasör olsa dahi,usb bellek içerisindeki ilgili klasör mutlaka virüslüdür.çalıştırmayınız!


NOT 2
Usb bellek içerisindeki otomatik kullan dosyalarını çalıştırmayınız ve kullanmayınız.bunun yerine,WINDOWS EXPLORER üzerindeki ADRES satırına direkt usb belleğin sürücü adını (örneğin, F:  şeklinde) yazmak sureti ile kullanınız.

Bu açıklamalar,ne ukalalık ya da densizlik etmek ne de saygısızlık olarak düşünülmemesi temennisi ile sadece harici katkı amacı ile yapılmıştır.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#3
Sayın Atoz, katkılarınız için teşekkürler. Yalnız bu yöntemler bahsettiğim bu yeni virüs türevinde bilgisayara bulaşan virüsü temizlemek için çok etkili. Bahsettiğiniz yöntemlerde antivirüs kullanarak temizleme yapılıyor ya da flash bellekteki dosyalar temizleniyor. İlave olarak programdata kasöründeki gizli exe dosyayı silmezsek her şey başa dönecektir. O zararlı exe'yi bulacak antivirüsler enfekte olduğu için bilgisayara daha çok zarar verir. Ben genelde antivirüs kullanmıyorum, tüm bulaşmış virüsleri kendimce bulduğum manuel yollardan temizliyorum. Sisteme bulaşan virüslerin bir çoğu antivirüsten daha az zarar veriyor ve bulaştıktan sonra antivirüsle bazen temizlenemiyorlar. Bu olayı geçen hafta bakımını yaptığım bir mimarlık bürosundaki 6 bilgisayarda yaşadım. Ortak flash ile birbirlerine gönderdikleri virüsü bulaştırdıkları için hepsinde de aynı yöntemle temizlik yaptım. Bu arada 6 bilgisayarda her birinde en az üç tanesi olmak üzere farklı kombinasyonlarda kaspersky, eset, microsoft essential, cccleaner, avira yüklüydü. Bir tanesinde de 360 security adlı aslında kendisi virüs olan sahte antivirüs yüklüydü. Yaklaşık 3 aydır bu bilgisayarlar hem virüsle hem de antivirüsle yaşıyorlardı ve virüs hiç bir şekilde yaralanmamış aksine kendini güncelleyerek yeni türevler ortaya çıkarmıştı. Virüs bulaşan bir sistemde yüklü olan antivirüs, virüsü temizlemek için uğraştığında o bilgisayarı kullanmak işkence haline geliyor çünkü virüs temizlenmediği gibi işlemci ve disk %100 kullanıldığından kullanıcıya hareket edecek alan kalmıyor. Bu nedenle artık klasik yöntemler işe yaramıyor, antivirüsler bazen daha zararlı hale geliyorlar. 

    Son günlerde özeldosyalar.exe, klasöradi.exe, Musallat.exe gibi virüsler çokça karşıma çıkıyor. Bunların temizlenmesi konusunda combofix kullanmanızı tavsiye edildiğinde sallayın gitsin o önereni. Combofix yarardan fazla zarar veriyor bilgisayara. Combofix'i çalıştırmayı başarabilirseniz (!) sonrasında bilgisayarda çok fazla iz bıraktığını, sistemin artık eskisi gibi olamayacağını anlarsınız da iş işten geçmiş olur. Bu arada yeni farkettiğim Dr.Web Curelt! isimli bir antivirüs çok işe yarıyor. Onu da kullanmanızı öneririm.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
#4
Sayın demiral,

Açmış olduğunuz konunun temelinde usb (flash) bellek temizliği olduğu gerekçesi ile sadece katkısal olması amacı ile dahil etmek istediğim açıklamalardı fakat konu antivirüs hususuna gelince gerek yazdıklarınızda haklılık payı olması nedeni ile katılmaktayım ve gerekse de şu ifadeleri de paylaşmayı isterim.

Zaman ilerledikçe,hem mevcuttaki virüsler hem de harici yeni geliştirilen ve ortalığa çeşitli vesileler ile sürülen virüsler ve bunları çözdüğünü,giderdiğini ya da komple ortadan kaldırdığını beyan eden kimi geniş kapsamlı ve gelişkin özellikleri ve miktarları ile mevcut olan ve kimi de harici küçük çapta hazırlanmış kah geçici özellikler barındıran ve kah ise verimli ve kurtarma odaklı olduğu söylenen antivirüs uygulamaları da gelişmekte ve yenilenmekteler.

Bu antivirüs uygulamalarının her bir yeni sürümlerinde (ya da öyle olduğu iddiası ile reklamı yapılmakta),aslında çok da öyle aman aman bir gelişkinliği söz konusu değil.çeşitli entegre dahillikleri ile bilgisayarda yer işgali yapmaktan ya da bilgisayarı kimi zaman aşırı yormaktan öteye gitmemekte.

kaldı ki,antivirüs uygulamalarının bile,virüslerden korumak dışında kendileri dahi arka planda harici dosyalar bırakmakta ya da casus eklentiler ile veri almakta.elbette bu durum adeta rutin veya olağan bir hal almak sureti ile benimsenmiş dahi olmakta.bunu,kimi internet siteleri veya sosyal medya bile yaptıktan sonra,bunların da dahil olması kaçınılmaz.

Her isim yapmış gelişkin olduğu düşünülen bu yazılımlar,kimi durumlarda hem yetersiz kalmakta hem de mevcut virüsleri tespit etmekte etkisiz kalmakta.hatta,basit olarak piyasaya sunulmuş kimi yazılımların bile bu gelişkin olanlardan daha iyi bulduğu veya tespit ettiği var sayılmakta.

Ayrıca,birkaç antivirüs uygulamasını kurmayı önerenler ya da bunları uygulayanlar da yok değil.böyle bir durumda da,bu uygulamaların birbirini bir bakıma benzetmek gerekirse birbirlerini çekememezliğinden olsa gerek birbirlerini virüs olarak dahi göstermekte.bu nedenle,aslında,bana göre eğer ille de bir antivirüs kurulması gerekiyorsa bir tane olmalı ve bu da her zaman veritabanı güncel tutulmalı.buna ilaveten bir de sistem bakım kontrol uygulaması da kurulabilir.tercihe göre değişebilir olmakla birlikte belki CCleaner ve Advanced System Care kullanılabilir.burada amaçlardan biri de,aslında internet kullanımlarından doğan biriken çerezlerin (artıkların) temizlenmesini sağlamak.

Ya da bir diğer öneri olarak şu da yapılabilir.bilgisayara sana bir sürücü kurulumu sağlanır.böylece,bu sanal sürücü ortamında ister internete girilir isterse de usb kullanımları çalıştırılabilir veya incelenebilir.bu vesile ile,eğer internet ortamından veya harici cihazlardan virüs bulaşma durumları söz konusu olup sistem çöktüğünde veya bilgisayar zarar gördüğünde direkt olarak bu sanal sürücü üzerinde bu durumlar yaşanacağından herhangi bir durumda bu sanal sürücü iptal edilip yeniden aynı işlemlerin oluşturulması ve kullanılması devam edebilir.gerçi bu husus özellikle,sadece internet ortamı için tercih edilebilir ve böyle davranılabilir nitelikte.Fakat,şu bir gerçek ki,eğer ille de bir antivirüs kullanmak gerekiyorsa mutlaka güncel tutmalı ve geçici özelliklerde olanı tercih edilmemeli.

“Hangi antivirüs kullanılmalı?” diye bir soru sorulduğunda buna kesin bir yanıt vermek zor ya da doğru olmuyor.çünkü;bu uygulamalar,kullanıcılara göre ve onların bakış açılarına göre veyahut da karşılaştıkları durumlara göre değişim göstermektedir.çünkü;her kullanıcı kendi denk geldiği veya maruz kaldığı durumlara göre denemelerde,kullanımlarda veya tecrübelerde bulunduğunu aktaracak veya yazacaktır.birinin kullandığını diğeri kullanmış olsa belki ya karışık gelecek veya olumsuz bulacak ya da işlemler akabinde durumları anlayamadan kalacak.veyahut da,bir diğerinin karşılaştığı ile öteki aynı maruzluğu yaşamamış olabilirlikten dolayı ne bir yorum yapabilecek ne de bir olumlu / olumsuz karşıtlık veya onaylık durumunda olamayacak.

Ayrıca,bir bakıyorsunuz çok gelişkin ya da isim yapmış düşüncesi ile bir yazılımı kuruyorsunuz fakat istediğiniz verimi alamıyorsunuz.aksine basit (basitlikten kast edilen;çok yer kaplamayan,aşırı gelişkin özellikleri olmayan anlamında kullanılmıştır) bir yazılımı kuruyorsunuz bazı çözümler elde edebiliyorsunuz.Sonuçta,zaman ve teknoloji ilerledikçe,gerek kullanıcı hatalarından veya umursamazlığından ya da yetersizliğinden dolayı ve gerekse de kullanılan bilgisayarlar artık ya eskidiği ya da etkisiz veya yetersiz kaldığı için,her gün yeni yeni özelliklerde ortaya çıkan virüslere de yetişmek,çözüm bulmak ve tamamen kurtulmak da mümkün olmamakta.

Hatta,biraz daha ileri gidilecek olunursa;bu virüsleri,antivirüs yazılımları geliştiren şirketlerin çıkardığına dair insanın düşünmemesi de zor gibi.tıpkı,kimi kıtalarda birden ortaya çıkan bazı virüslerin bir zaman sonra yine birden ortaya çıkan aşılar ile tedavi edilme isteklerinde olduğu gibi.

Bir de,kimi kullanıcının yaptığı gibi;ister yerli ister yabancı kaynaklı yazılım test sitelerinin “en iyi…” ya da “ilk 5…” benzeri ifadeler ile antivirüs uygulamaları üzerine bilgilendirmelerinin de tam anlamı ile kesin bir gerçek öneri diye düşünmemeli ve aldanmamalı.çünkü;bazı donanım ürünlerinde olduğu gibi yazılım üzerine de hileli veya yanıltıcı üst sıralara çıkarma girişimleri olarak da düşünmeli ve böyle de değerlendirmeye almalı.tıpkı,eskiden daha bir furya haline gelen fakat zamanla arama motorları tarafından yapılan geliştirme ve incelemeler neticesinde sayıları azaltılan Google’da üst sıralarda olmak üzere web sitelerinin mevcut halleri gibi.siteye bir bakıyorsunuz,ilgisi yok.ne site site değil ne de içerik ilgisiz veya yetersiz.ziyaretçi trafiği de anlamsız ve tutarsız.sonuçta,her hususu iyi araştırmalı ve araştırmaları doğru ifadeler ile ve doğru kaynaklardan yapmalı.bilgiye erişmek önemli değil,aksine DOĞRU bilgiye ulaşmak ve bunu kullanmak önemli.

Son olarak;yine de her ne kadar tam ve kalıcı çözüm olmamakla birlikte,kullanıcılar olarak bizlere de düşen yapılması gereken hususlar mevcut.bu hususları da üşenmeksizin,vurdumduymaz veya kayıtsız kalmaksızın gerek günlük ve gerekse de haftalık veya aylık olarak hem sistem üzerinde hem de dosyalar veya dosya alışverişlerinde daha bir kontrollü olmalı ve bu kontrolleri rutin devamlılığa bağlamak sureti ile güncel davranışlar haline getirmeli.tedbiri elden bırakmamalı.

Sayın demiral,umarım şahsınıza yönelik olarak karşılıklı atışma veya yazışma gibi düşünmemeniz ve aksine bu hususa dair yorum paylaşımları olarak addetmeniz temennisi ile.bir bakıma konu üzerinden sohbet misali paylaşımlar da denilebilir.önemli olan verimli bir bilgilendirmeler olmasına zemin oluşturma fırsatı verebilsin.anlaşılacağı üzere,bir Edebiyat Öğretmeni ile bir Edebiyat Sever da böyle dolu dolu yazmak ister...Saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#5
Sayın Atoz, verdiğiniz değerli bilgiler eminim üyelerimizin çok işine yarayacaktır. Oldukça önemli bir konu. Son söz olarak ben şunu belirtmek isterim: Biraz sistem bilginiz varsa antivirüs kullanmak yerine baştan mantıklı tedbirleri almak daha akıllıcadır. Antivirüslerin yan etkilerine maruz kalmaktansa, virüs yedikten sonra çözüm bulmak bana daha kolay geliyor. Tabii bu benim şahsi fikrim.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
#6
Sayın demiral,

Alıntı:Biraz sistem bilginiz varsa antivirüs kullanmak yerine baştan mantıklı tedbirleri almak daha akıllıcadır.


yazdığınız ifadeye yönelik olarak;
 
Bazı gelişkin özelliklerdeki virüs yazılımları,kimi zaman basit bir işlemi yapmak istediğiniz de,araştırma yaptığınız bir konuda bir internet sitesine erişmek istediğinizde dahi engeller çıkarmaya veya kullanımda bulundurtmamak için adeta elinden geleni yapmakta.yapılmak istenen işlemin ya da kullanmak istediğiniz uygulamanın herhangi bir olası soruna veya tehlikeye mahal vermeyecek olduğunu bilmenize rağmen.
 
yapılabilecek tek husus;bu bulaşmaları veya sistem sorunlarını KULLANICI HATASI olanların dışında tutabilmeye çalışmaktır.çünkü;çoğu bulaşma ve sorunların nedeni,kullanıcılardan kaynaklıdır.umursamaksızın ve dikkatten yoksun şekilde ve aynı zamanda doğru bilgiler edinmeksizin ister basma kalıp bilgiler ya da ister alışılagelmiş yöntemler ile uygulamak ve kullanmaktan kaynaklı hatalardan meydana gelmektedir.ya da bir başka ifade ile,muntazaman günlük / haftalık / aylık veya senelik yapılması gereken sistem bakım veya temizlik hususlarını alışkanlık haline getirmemekten de kaynaklı olabiliyor.
 
hani derler ya,"İş yormaz,insanlar yorar." diye,bunu değiştirerek belki denilebilir ki,"Bilgisayar kendi kendine Virüsler bulaştırmaz ya da sistem sorunu olmaz;kullanıcılar hatalı kullanır ve duyarsız kalır." diye.
 
bunun en önemli nedeni de,kullanıcılar olarak ya da bireysel olarak;kendimizi eğitmeyip,doğru bilgiyi doğru yerlerde araştırmayıp ve bu bilgileri edinmeyip,edinilen bilgileri denemeler ile tecrübe kazanmayıp yetersiz kalma acizliğinden,önemsemezlikten ve daha bir çok etkenden dolayı bunu devam ettirdiğimizden dolayıdır...yazılacak hayli açıklama ve yorum olsa da burada bir nokta yerleştirip özetlemek yeterli olacaktır.
 
Bu ve diğer nedenlerden dolayı da,kullandığım bilgisayar üzerinde yaklaşık 2 seneden beridir herhangi bir antivirüs / güvenlik  uygulaması kurulu olmaksızın kullanmaktayım.ileri düzeyde bir soruna da maruz kalmadım çok şükür.
 
Sadece,daha öncesinde de belirttiğim gibi,CCleaner ve Advanced System Care isimli uygulamaları kullanmaktayım ve her bir bilgisayarı komple kapatmadan öncesinde (gün bitiminde) çalıştırmak ve kontrolleri yapmak sureti ile genel bir bakım yapmaktayım ve internet ya da uygulama kullanımından doğan artıkları temizlemekteyim.
 
- usb (flash) bellek ya da taşınabilir hard disk kullanımlarında,
- internet erişimlerinde,
- bilgisayardaki çalışmalar esnasında ya da uygulama kullanımlarında
- MsConfig ve Görev Yöneticisi üzerinde olası mevcut bir uygulama veya dosya olup olmadığını da inceleyerek
 
bazı hususlara dikkat ve riayet ederek,hatta bunlara bir de bazı ayarları da öncesinde yapmayı da katmak sureti ile bunları alışkanlık haline getirip işlerlik kazandırmaya devam ediyorum,kendi adıma.
 
Bu konu,bahsettiğiniz gibi önemli ve üzerinde hayli yorumların,açıklamaların ya da bilgilendirmelerin yapılabileceği geniş kapsamlı ele alınabilecek düzeyde.fakat,keşke başka katılımcılar tarafından da paylaşımlar da olabilseydi.böylece,daha zengin içerikli bir konu ve katılımlar edinmiş olurduk.tecrübelerden ve bilgilerden faydalanmak verimli olurdu.
 
Bu konuyu açtığınız ve değerli bilgilerinizi paylaştığınız için kendim ve site adına teşekkür ederim.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task