Skip to main content

AccessTr.neT


64 Bit Ve 32 Bit Sorunu

64 Bit Ve 32 Bit Sorunu

Çözüldü #1
Merhaba değerli dostlar,

Uygulamamı Windows-8 üzerinde çalışan, Microsost Office Access 2010 64 bit ile hazırladım. Compile Databese işlemini de yaptım. Sorun olmadan ACCDE formatına da çevirdim. Ağ üzerinden hem 32 bit hemde 64 bit bilgisayarlardan kullanmak istiyoruz. Fakat 32 bit bir bilgisayardan girdiğimde aşağıdaki hatayı alıyorum. Nedeni nedir acaba. Aynı şekilde 32 bit kurulu bilgisayarda ACCDE yaptığımda ise bu hatanın tam tersini 32 bit şeklinde alıyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar.

[Resim: do.php?imgf=15001283581851.png]
Son Düzenleme: 15/07/2017, 17:21, Düzenleyen: akif_erdem.
Cevapla
#2
(15/07/2017 17:19)akif_erdem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba değerli dostlar,

Uygulamamı Windows-8 üzerinde çalışan, Microsost Office Access 2010 64 bit ile hazırladım. Compile Databese işlemini de yaptım. Sorun olmadan ACCDE formatına da çevirdim. Ağ üzerinden hem 32 bit hemde 64 bit bilgisayarlardan kullanmak istiyoruz. Fakat 32 bit bir bilgisayardan girdiğimde aşağıdaki hatayı alıyorum. Nedeni nedir acaba. Aynı şekilde 32 bit kurulu bilgisayarda ACCDE yaptığımda ise bu hatanın tam tersini 32 bit şeklinde alıyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar.

[Resim: do.php?imgf=15001283581851.png]

Sayın Akif, bildiğim kadarıyla  64 bitte oluşturduğunuz VTyi 32 bitte çalıştıramıyorsunuz. VTnizi 32 bite çevirmenin de bir yolu yok diye biliyorum. Tek yol VTnizi 32 bitte oluşturmak. Yine de yanlış hatırlıyor olabilirim. Kolay gelsin.
Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır!!!
Cevapla
#3
(15/07/2017 22:46)biberli33 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(15/07/2017 17:19)akif_erdem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba değerli dostlar,

Uygulamamı Windows-8 üzerinde çalışan, Microsost Office Access 2010 64 bit ile hazırladım. Compile Databese işlemini de yaptım. Sorun olmadan ACCDE formatına da çevirdim. Ağ üzerinden hem 32 bit hemde 64 bit bilgisayarlardan kullanmak istiyoruz. Fakat 32 bit bir bilgisayardan girdiğimde aşağıdaki hatayı alıyorum. Nedeni nedir acaba. Aynı şekilde 32 bit kurulu bilgisayarda ACCDE yaptığımda ise bu hatanın tam tersini 32 bit şeklinde alıyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar.

[Resim: do.php?imgf=15001283581851.png]

Sayın Akif, bildiğim kadarıyla  64 bitte oluşturduğunuz VTyi 32 bitte çalıştıramıyorsunuz. VTnizi 32 bite çevirmenin de bir yolu yok diye biliyorum. Tek yol VTnizi 32 bitte oluşturmak. Yine de yanlış hatırlıyor olabilirim. Kolay gelsin.

Merhaba, İlginiz için teşekkür ederim.
Dediğniz şekilde denedim fakat 32 bitte de oluşturduğumda da 64 bit hatasını alıyorum. Benim istediğim her iki bit işletim sistemlerinde de sorunsuz kullanabilmek.
İyi çalışmalar dilerim...
Cevapla
#4
(16/07/2017 15:50)akif_erdem Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(15/07/2017 22:46)biberli33 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(15/07/2017 17:19)akif_erdem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba değerli dostlar,

Uygulamamı Windows-8 üzerinde çalışan, Microsost Office Access 2010 64 bit ile hazırladım. Compile Databese işlemini de yaptım. Sorun olmadan ACCDE formatına da çevirdim. Ağ üzerinden hem 32 bit hemde 64 bit bilgisayarlardan kullanmak istiyoruz. Fakat 32 bit bir bilgisayardan girdiğimde aşağıdaki hatayı alıyorum. Nedeni nedir acaba. Aynı şekilde 32 bit kurulu bilgisayarda ACCDE yaptığımda ise bu hatanın tam tersini 32 bit şeklinde alıyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar.

[Resim: do.php?imgf=15001283581851.png]

Sayın Akif, bildiğim kadarıyla  64 bitte oluşturduğunuz VTyi 32 bitte çalıştıramıyorsunuz. VTnizi 32 bite çevirmenin de bir yolu yok diye biliyorum. Tek yol VTnizi 32 bitte oluşturmak. Yine de yanlış hatırlıyor olabilirim. Kolay gelsin.

Merhaba, İlginiz için teşekkür ederim.
Dediğniz şekilde denedim fakat 32 bitte de oluşturduğumda da 64 bit hatasını alıyorum. Benim istediğim her iki bit işletim sistemlerinde de sorunsuz kullanabilmek.
İyi çalışmalar dilerim...

Sayın Akif, daha önce benim başıma da geldi nette çok araştırdım. Yabancı sitelerde 1-2 çözüm buldum ancak çok karmaşık geldi ve verilen cevaplardan da çok faydası olmadığı sonucunu çıkardım. Dolayısıyla ben 32 biti 32 bit sistemde 64 biti 64 bit sistemde çalıştırıyorum. Ama tekrar bir bakarım sitelerden bu konuyla ilgili doküman kaldıysa sizinle paylaşayım. Kolay gelsin.
Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır!!!
Cevapla
#5
Az önce kontrol ettim ama hiç bir doküman yok ve maalesef 32 bit sistemde 32 bit 64 bit sistemde 64 bit vt çalışıyor. Sadece vt değil 32 bit office 64 bitte, 64 bit office 32 bitte çalışmıyor. Sadece bir sitede bir öneri var o da pc de bir sanal makine yaratıp ihtiyacımız olan office sürümünü bu sanal makineye kurmak. Bir de bu sorunu yaşayan bir kullanıcı sizin gibi ekran görüntüsü atmış o da ekte.Bununla ilgili bağlantı aşağıda kolay gelsin.


Kod
https://bytes.com/topic/access/answers/947255-running-32-bit-database-64-bit-machine
Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır!!!
Son Düzenleme: 16/07/2017, 21:32, Düzenleyen: biberli33.
Cevapla
#6
(16/07/2017 21:29)biberli33 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Az önce kontrol ettim ama hiç bir doküman yok ve maalesef 32 bit sistemde 32 bit 64 bit sistemde 64 bit vt çalışıyor. Sadece vt değil 32 bit office 64 bitte, 64 bit office 32 bitte çalışmıyor. Sadece bir sitede bir öneri var o da pc de bir sanal makine yaratıp ihtiyacımız olan office sürümünü bu sanal makineye kurmak. Bir de bu sorunu yaşayan bir kullanıcı sizin gibi ekran görüntüsü atmış o da ekte.Bununla ilgili bağlantı aşağıda kolay gelsin.
Kod
https://bytes.com/topic/access/answers/947255-running-32-bit-database-64-bit-machine

Tekrar Merhaba, Img-grin
Malesef bende cevap bulamadım. Ama sorunu şu şekilde çözmeyi düşünüyorum. Programı 32 bit ve 64 bit olarak iki şekilde de ACCDE formatına çevirdikten sonra, bağlı tablolar kullanarak aynı veri tabanında işlem yaptırmayı düşünüyorum. Yani 32 bit olan bilgisayarlar 32 bit sürümünden giriş yapacaklar 64 bit olanlarda programın 64 bit sürümünden giriş yaparak kullanacaklar. Daha kalıcı bir çözüm buluncaya kadar bu metodu kullanmayı düşünüyorum Img-grin
Tekrar teşekkürler. İyi çalışmalar dilerim biberli33.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da