Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
18/01/2019 11:06
Konu Sahibi
Oğuz Türkyılmaz
Yorumlar
18
Okunma
502
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oğuz Türkyılmaz

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 14/07/2019,16:37
Sn.Mehmet DEMİRALIN SQL'e giriş konusunu inceliyorum, Örneklerden yola çıktığımdan yanlış yorumlamam var. Konuyu öğrenip sonra tekrar bu koda döneceğim.



Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



Allback

Allback

Uzman
41694
Er.... Er....
 35
 39
 316
 16/11/2011
27
 Kocaeli
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
(20/01/2019 12:30)Oğuz Türkyılmaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sn.Mehmet DEMİRALIN SQL'e giriş konusunu inceliyorum, Örneklerden yola çıktığımdan yanlış yorumlamam var. Konuyu öğrenip sonra tekrar bu koda döneceğim.

Sabah sabah aklıma gelmedi. Dlookup ile bu işi yapmak daha kolay sanırım.

Ekte bir tane örnek çalışma paylaşıyorum.

Yaptıklarım:
1 tane masa_odeme adında sorgu oluşturdum. Masa numarasına göre kayıtları çekiyor. (Çalışma mantığını tam bilmiyorum ama bu tablodaki veriler geçici sanırım. Ödeme tamamlanınca silinecek herhalde.)
"odemegetir" adında bir adet fonksiyon tanımladım. 
Bu fonksiyonu formun açıldığında olayına yazdım.

Umarım işinizi görür...



...........
Oğuz Türkyılmaz

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 14/07/2019,16:37
Sn.@Allback Çalışma mantığını bu konunun 5. ve 6. mesajlarında dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Şimdi çözümünüzü inceleyip geri dönüş yapacağım.  İlginiz için tekrar teşekkür ederim.


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



Allback

Allback

Uzman
41694
Er.... Er....
 35
 39
 316
 16/11/2011
27
 Kocaeli
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
(20/01/2019 15:44)Oğuz Türkyılmaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sn.@Allback Çalışma mantığını bu konunun 5. ve 6. mesajlarında dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Şimdi çözümünüzü inceleyip geri dönüş yapacağım.  İlginiz için tekrar teşekkür ederim.

5. mesajı şimdi okuyunca kafama bir şey takıldı.

Müşteri masaya oturdu, siparişleri verdi.
Siz de adisyon fişi formundan siparişleri girdiniz.
Daha sonra müşteri ödeme yapınca "Hesap Al" butonuna tıkladınız ve ödeme ekranı açıldı.
Ödemeyi kaydet dedikten sonra tekrar adisyon fişi formuna döndünüz ve altta aldığınız ödeme rakamlarını tekrar gördünüz.
Ozan beyin yazdığı kod yeterli görünüyor. Hesap Al formu kapanınca Adisyon Fişi formunda girilen değerler görünüyor.

Artık ödeme yapıldığına göre, Adisyon fişini formunun temizlenip kapanması gerekmiyor mu?
Formu kapatık açınca niye son kayıtları tekrar görmek istiyorsunuz anlamadım...




...........
Oğuz Türkyılmaz

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 14/07/2019,16:37
Bir kaç sebebi var. 

1.Adisyon kapat tuşuna bastığımda olay yordamına yazacağım kodla eğer F_04_AdisyonGiris ekranındaki bu bölümdeki değerlerden herhangi biri varsa bu ödemenin yapıldığı anlamına geldiği için tüm bilgileri  Geçici MasaOdemeAktar ve AdisyonFisiAktar tablolarından sildirerek kalıcı MasaBilgi ve AdisyonFisi tablolarına aktaracak ve masayı yeni müşteri için boş hale getireceğim, bu şekilde kurguladım.Elbette daha farklı yöntemler oluşturulabilir. Bu yöntem bana daha kolay geldi eksileri olabilir tabiki. Onuda yaparken öğrenirim.Gerekiyorsa da kurguyu değiştiririm.

2-Yapacağım Masa Günlük Adisyon listesinde tıkladığımda ilgili kapanmış adisyonu ekrana getirdiğimde ödeme çeşidinide ekranda görmek istiyorum. Bazı durumlarda kasiyeri kontrol etmek için hafızayı tazeleme açısından verilen hizmetleri ve ödeme tutarlarını Adisyonda görmek Kasa Hareketlerinden daha fazla fikir verebiliyor diyelim.

3-Bazı durumlar olabilir ödemeyi aldı ama adisyonu kapatamadan elektrik gitti yanlışlıkla çıktı vs. Tekrar adisyona girdiğinde bu bölümü görürse masanın ödemesinin alındığını anlasın diye.Hesap al butonuna tıklar orda mesaj alır ama zaman kaybı. ( Kasiyerin Tablolara bakma şansı yok ) Adisyon üzerinde de ödemeye dair uyarıcı bir mesaj verdiğim yada gösterdiğim textbox vs koymadım.

4-MasaGiriş Formunun üstündeki günlük ödemelerin toplamlarının olduğu bölüme adiyonların ödeme detay toplamlarını daha kolay aktarırım diye düşünüyorum.


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



Oğuz Türkyılmaz

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 14/07/2019,16:37
Sn.@Allback Çok teşekkür ederim istediğim gibi oldu.


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Seçilen Bölümün Sayısını Gösterme prestij06 3 175 20/06/2019, 22:43
Son Yorum: prestij06
Çözüldü Textboxta Sorgu Sonucu Gösterme icemeno 3 207 25/04/2019, 12:33
Son Yorum: icemeno
Çözüldü Tablodaki Değerleri Alt Alta Sıralamak ramazanke 2 188 06/02/2019, 18:34
Son Yorum: ramazanke
Çözüldü Kod Yazarak Metin Kutularındaki Değerleri Hesaplatma akdemir1 2 256 01/02/2019, 17:04
Son Yorum: akdemir1
Çözüldü Şifre Giriş Formunda Hata Oğuz Türkyılmaz 6 467 24/12/2018, 12:43
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.