Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
17/01/2019 17:31
Konu Sahibi
zaferlacin
Yorumlar
11
Okunma
504
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zaferlacin

zaferlacin

Aktif Üye
56243
Za.... La....
 50
 18
 70
 11/08/2013
0
 Balıkesir
 Emekli
 Ofis 2016 64 Bit
 19/07/2019,21:14
Çözüldü 
satır sonlarında bir noktalama hatası yapıyorum ne yapmam gerekir

CurrentDb.Execute "UPDATE Tablo1 " _
 & "SET [Daire] = '" & Me.Açılan_Kutu48 & "',[Durum] = '" & Me.Açılan_Kutu53 & "',[apaidat] = '" & Me.Açılan_Kutu55 & "" _
 & "[sokak] = '" & Me.Metin0 & "',[cins] = '" & Me.Metin2 & "',[kvadsoyad] = '" & Me.Metin4 & "" _
 & "[kvtc] = '" & Me.Metin6 & "',[kvadres] = '" & Me.Metin8 & "',[krtc] = '" & Me.Metin12 & "" _
 & "[kradres] = '" & Me.Metin14 & "',[kiraay] = '" & Me.Metin18 & "',[kirayıl] = '" & Me.Metin20 & "" _
 & "[odsek] = '" & Me.Metin22 & "',[mudded] = '" & Me.Metin26 & "',[krbas] = '" & Me.Metin28 & "" _
 & "[dask] = '" & Me.Metin32 & "',[su] = '" & Me.Metin36 & "',[gaz] = '" & Me.Metin38 & "" _
 & "[abonelik] = '" & Me.Metin30 & "',[kiracıtel] = '" & Me.Metin73 & "',[pesinat] = '" & Me.Metin77 & "" _
 & "[depozit] = '" & Me.Metin75 & "',[dosyano] = '" & Me.Metin130 & "',[kirason] = '" & Me.Metin128 & "'" _
                    & "Where [krtc] = '" & Me.Metin12 & "';"




ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.142
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,18:14
Merhaba, bu şekilde çözüm bulmak zor, ancak gördüğüm kadarıyla,

 & "SET [Daire] = '" & Me.Açılan_Kutu48 & "',[Durum] = '" & Me.Açılan_Kutu53 & "',[apaidat] = '" & Me.Açılan_Kutu55 & "" _

bu satırda, açılankutu55'in önünde ' " & var, ancak sonunda & ve " var, tek tırnak yok. 

 & "SET [Daire] = '" & Me.Açılan_Kutu48 & "',[Durum] = '" & Me.Açılan_Kutu53 & "',[apaidat] = '" & Me.Açılan_Kutu55 & "'" _

şeklinde denenmesi gerekli, ayrıca bu sorun 1 satır hariç diğer satırlarda da var. Ama örnek üzerinden test edilmesi lazım.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
zaferlacin

zaferlacin

Aktif Üye
56243
Za.... La....
 50
 18
 70
 11/08/2013
0
 Balıkesir
 Emekli
 Ofis 2016 64 Bit
 19/07/2019,21:14
CurrentDb.Execute "UPDATE Tablo1 " _
                           & "SET [Daire] = '" & Me.Açılan_Kutu48 & "',[Durum] = '" & Me.Açılan_Kutu53 & "',[apaidat] = '" & Me.Açılan_Kutu55 & "'" _
                           & "Where [krtc] = '" & Me.Metin12 & "';"


bu şekilde üç satır olursa çalışıyor
her bir satır farklı komut veriyor UPDATE  -  SET - WHERE
fakat set komut satırı uzun alt alta yazmak gerekiyor
ozaman da satır sonunda tırnak hatası ile karşılaşıyorum



ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.142
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,18:14
Örnek üzerinden test edilmesi lazım. Sorgu bölme işlemi aşağıdaki gibi yapılır. " & _




Visual Basic Code
CurrentDb.Execute "UPDATE Tablo1" & _
" SET Daire= '" & Me.Açılan_Kutu48 & "', Durum= '" & Me.Açılan_Kutu53 & "', apaidat= '" & Me.Açılan_Kutu55 & "' " & _
" WHERE (((krtc)='" & Me.Metin12 & "'))"



"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
zaferlacin

zaferlacin

Aktif Üye
56243
Za.... La....
 50
 18
 70
 11/08/2013
0
 Balıkesir
 Emekli
 Ofis 2016 64 Bit
 19/07/2019,21:14
çok uzun bir kod bölmem gerekiyor bölünce sonlarında tırnak hatası veriyor yada yerine ne kullanmalıyım


Visual Basic Code
DoCmd.RunSQL "INSERT INTO tablo2 (Daire,Mahalle,Durum,Apaidat,Kullsek,Sokak,Cins,Kvadsoyad,KvTc,KvAdres,Kradsoyad,KrTc,KrAdres,Krisadres,Kiraay,KiraYıl,Odsek,Herayın,Mudded,Krbas,Dask,Elkt,Su,Gaz,Abonelik,KiracıTel,EvSahibiTel,pesinat,depozit,kimlik,DosyaNo,KiraSon)" _
 & "VALUES ('" & Forms!form2!Açılan_Kutu48 & "','" & Forms!form2!Açılan_Kutu51 & "','" & Forms!form2!Açılan_Kutu53 & "','" & Forms!form2!Açılan_Kutu55 & "','" & Forms!form2!Açılan_Kutu57 & "','" & Forms!form2!Metin0 & "','" & Forms!form2!Metin2 & "','"
 & Forms!form2!Metin4 & "','" & Forms!form2!Metin6 & "','" & Forms!form2!Metin8 & "','" & Forms!form2!Metin10 & "','" & Forms!form2!Metin12 & "','" & Forms!form2!Metin14 & "','" & Forms!form2!Metin16 & "','" & Forms!form2!Metin18 & "','" & Forms!form2!Metin20 & "','"
 & Forms!form2!Metin22 & "','" & Forms!form2!Metin24 & "','" & Forms!form2!Metin26 & "','" & Forms!form2!Metin28 & "','" & Forms!form2!Metin32 & "','" & Forms!form2!Metin34 & "','" & Forms!form2!Metin36 & "','" & Forms!form2!Metin38 & "','" & Forms!form2!Metin30 & "','"
& Forms!form2!Metin73 & "','" & Forms!form2!Metin71 & "','" & Forms!form2!Metin77 & "','" & Forms!form2!Metin75 & "','" & Forms!form2!Metin109 & "','" & Forms!form2!Metin130 & "','" & Forms!form2!Metin128 & "')"



zaferlacin

zaferlacin

Aktif Üye
56243
Za.... La....
 50
 18
 70
 11/08/2013
0
 Balıkesir
 Emekli
 Ofis 2016 64 Bit
 19/07/2019,21:14
çözümü şu şekilde buldum
a= Forms!evkontrat.Metin0
b= Forms!evkontrat.Metin1
.
.
y =Forms!evkontrat.Metin50

DoCmd.RunSQL "INSERT INTO tablo2 (Daire,Mahalle,....) VALUES ('" & a & "','" & b & "','".............."','" & y & "')"

daha kısa yada doğru olanı nedir yazabilirseniz sevinirim



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Kayan Yazı Hatası te-kin 2 203 04/08/2019, 11:06
Son Yorum: te-kin
Çözüldü Formda Açılır Kurularda 3101 Hatası Veriyor haziran4 11 370 24/05/2019, 16:22
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Access Hatası FulyaTekin 4 192 01/05/2019, 15:06
Son Yorum: FulyaTekin
Çözüldü İlişkisiz Form Da Listenin Filtrelenen Alanını İlişkisiz Metin Kutusu İle Update ask200075 4 203 29/04/2019, 11:27
Son Yorum: ask200075
Çözüldü Locked Fonksiyonu Yok Hatası okumas 3 178 26/04/2019, 11:31
Son Yorum: berduş

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.