Skip to main content

AccessTr.neT


Access'e resim eklemek istiyorum(uzantı problemi olmadan)

Access'e resim eklemek istiyorum(uzantı problemi olmadan)

Çözüldü #1
Herkese Merhaba ;
Aşağıda ki kod benim programa resim çekmek için kullandığım Sn. okileturc sayesinde öğrendiğim bir koddur.Gayet güzel bir kod. Butona tıklayınca resim seç geliyor. Fakat sadece .bmp uzantılı resimleri çekiyor. Benim istediğim jpg yada bütün uzantıları çekmesi, Sorum şu ;
Aşağıda ki koda bir kaç satır ekleyerek bunu yapabilir miyim ? Teşekürler

Visual Basic Code
Sub resimekle()
    Dim filename As String
    Dim result As Integer
    With Application.FileDialog(msoFileDialogFilePicker)
        .Title = " CV ye resim ekle"
        .Filters.Add "All Files", "*.*"
        .Filters.Add "JPEGs", "*.jpg"
        .Filters.Add "Bitmaps", "*.bmp"
        .FilterIndex = 3
        .AllowMultiSelect = False
        .InitialFileName = CurrentProject.path & "\resimler\"
        result = .Show
        If (result <> 0) Then
            filename = Trim(.SelectedItems.Item(1))
    
            Forms!cv_frm!foto! = filename
            Forms!cv_frm!Kimlik.SetFocus
            Forms!cv_frm!Resim86.Picture = filename
            
            
           End If
    End With
End Sub

newindmuh, 18-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla
Çözüldü #2

Visual Basic Code
.Filters.Add "JPEGs", "*.jpg"


satırı ile jpg resimleri de görebiliyor olmanız lazım.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
Çözüldü #3
(21/12/2010 00:42)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Visual Basic Code
.Filters.Add "JPEGs", "*.jpg"


satırı ile jpg resimleri de görebiliyor olmanız lazım.

Görmüyor, bende orayı anlamadım zaten. başka uzantılar var ama yinede görmüyor. kodda acaba bi hata mı var bir bilginiz var mı?
newindmuh, 18-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla
Çözüldü #4
Kodda hata yok. Dosya seçme sayfasından dosya uzantısını seçmen gerekiyor. Koddaki

Visual Basic Code
        .FilterIndex = 3


satırını

Visual Basic Code
        .FilterIndex = 1


ile değiştirirsen tüm dosyaları görebilirsin.

"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
Çözüldü #5
çok teşekkür ederim, harika oldu dediğinizi yapınca düzeldi. Ayrıca daha önceden resimi sığdırmak için cerceveye kalitesini bayağı bozuyordu. şimdi hiç bozmuyor ilginç bi şey daha düzeldi. teşekkürler tekrar..
newindmuh, 18-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task