Skip to main content

AccessTr.neT


Access/form /ifade

Access/form /ifade

#1
Merhaba
Resimde ki formda ne tür bir yanlışlık yapmışımdır ki bana alanda #Ad? hatası veriyor..
Selamlar,
Cevapla
#2
1 - resim eklenmemiş
2 - resim değil Access dosyanızı eklemelisiniz
isterseniz herhangi bir dosya yükleme sitesine yükleyip linki buradan paylaşın
Cevapla
#3
[Resim: ISE.accdb.html]Merhaba,
Ekte ki dosyada nerede yanlış yapmışımdır? bana alanda #Ad? ifadesi veriyor.

Selamlar,

https://dosya.co/5ue8txtklqj2/ISE.accdb.html
Cevapla
#4
siz orada 2 eşitlik kullanmışsınız
=[P_PUS]=[MAKINALISTESI].[PUS]  ilgili metin kutusu hangi değeri almalı?
buradaki amacınız ne?
Cevapla
#5
(14/09/2021 15:52)berduş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: siz orada 2 eşitlik kullanmışsınız
=[P_PUS]=[MAKINALISTESI].[PUS]  ilgili metin kutusu hangi değeri almalı?
buradaki amacınız ne?
tablolarda MAKINALISTESI tablosunda Makina Parkurumuz var ve değişmez.Onun için birincil alan MAKINANO ve değişmez.2.Alan bu makinaya özgü PUS değeri

Başka bir tablo yaratmak istedim MAKINAPROGRAMI..Birincil alan kimlik değeri, 2.alan MAKINANO 3.alan Değişik olsun diye M_PUS değer. 

FORMLARDA MAKINAPROGRAMINDA MAKINANO istediğimde ona ait M_PUS değerini MAKINALISTESI indeki PUS değeriinden alsın.

(14/09/2021 16:03)hyildiz57 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(14/09/2021 15:52)berduş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: siz orada 2 eşitlik kullanmışsınız
=[P_PUS]=[MAKINALISTESI].[PUS]  ilgili metin kutusu hangi değeri almalı?
buradaki amacınız ne?
tablolarda MAKINALISTESI tablosunda Makina Parkurumuz var ve değişmez.Onun için birincil alan MAKINANO ve değişmez.2.Alan bu makinaya özgü PUS değeri

Başka bir tablo yaratmak istedim MAKINAPROGRAMI..Birincil alan kimlik değeri, 2.alan MAKINANO 3.alan Değişik olsun diye M_PUS değer. 

FORMLARDA MAKINAPROGRAMINDA MAKINANO istediğimde ona ait M_PUS değerini MAKINALISTESI indeki PUS değeriinden alsın.


IIf([MAKINAPROGRAMI].[MAKINANO]=[MAKINALISTESI].[MAKINANO];[MAKINAPROGRAMI].[P_PUS]=[MAKINALISTESI].[PUS])

Bu şekilde de yaptım ama aynı hatayı verdi.
Son Düzenleme: 14/09/2021, 16:08, Düzenleyen: hyildiz57.
Cevapla
#6
Sayın hyildiz57
MAKINAPROGRAMI Formuzun Visual Basic tasarım moduna alttaki kodu ekleyerek dener misiniz?
Visual Basic Code
Private Sub P_PUS_Enter()
P_PUS = DLookup("PUS", "MAKINALISTESI", "MAKINANO=forms![Vardiya]![MAKINAPROGRAMI]!MAKINANO")
End Sub

Bir de Programınızda Veritabanı sıkıştır ve onarı çalıştırmanız tavsiye olur.
"Dünyayı fazla düşünme."
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task