Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
31/07/2016 17:35
Konu Sahibi
access_delisi
Yorumlar
7
Okunma
1302
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
access_delisi

access_delisi

Aktif Üye
20
Ah.... Fu.... Ce....
 41
 84
 401
 30/10/2008
17
 -
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 Dün,15:49
Tüm forum ailesine merhaba.

Bir tablom var. Bu tabloda personelin doğum tarihini giriyorum. Yapmak istediğim ise oluşturacağım sorguda bu doğum tarihine göre personelin yaşını ve yaş grubunun hesahlanmasını istiyorum.

Yaş,  0-17, 18-26, 27-32, 33-36, 37-45, 46-50, 51-55, 56 ve Üzeri şeklinde gruplanacak.

datediff ile yaş hesaplaması yaptım, doğru mu emin olmadığım için sorguma eklemedim. sayın ozanakkaya'nın yaş gruplama ile ilgili örneği var ama o örnek form üzeride hesaplıyor. Forma kod eklenmiş. Ben sorguda yapılmasını istiyorum.

Örnek uygulamam ektedir. Yardımcı olan üstadlara şimdiden teşekkürler.



SÖZ VERİYORUM... USLU DURUCAM...

ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.139
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
Sayın accessdelisi, daha önce size Yapılmaması Gereken Ölümcül HatalarURL'ye Git konusunda bilgi verildi mi bilmiyorum. Mutlaka Yapılmaması Gereken Ölümcül HatalarURL'ye Git konusunu inceleyiniz.

No adında alan olmamalıdır. Bu alan ile ilgili kod yazacak olursanız hata ile karşılaşmanız oldukça yüksek. Vb kodları bilindiği üzere İngilizce ve No kod sayfasında farklı amaçta kullanılıyor. Ayrıca tablo isimleri ve tablodaki alan isimlerinde Türkçe karakter bulunmamalıdır.

Örneğinize modül ekledim. Modülü ve sorguyu incelerseniz nasıl yapıldığını çözebilirsiniz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
access_delisi

access_delisi

Aktif Üye
20
Ah.... Fu.... Ce....
 41
 84
 401
 30/10/2008
17
 -
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 Dün,15:49
Sayın admin, gerçekten çok teşekkür ederim. 6 dakikada cevap yazmışsınız. Sitedeki yoğunluk yok diye cevap gelmez endişesi içerisindeydim.

Tekrar teşekkür ederim. Tam istediğim gibi olmuş.


SÖZ VERİYORUM... USLU DURUCAM...

access_delisi

access_delisi

Aktif Üye
20
Ah.... Fu.... Ce....
 41
 84
 401
 30/10/2008
17
 -
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 Dün,15:49
Bu arada, yaş hesaplaması için sizin sorguya ve modüle eklediğiniz kodun benzerini kullanmıştım.

DateDiff("yyyy";[dogum_tarihi];Now())

ancak siz bu kodun sonuna +Int(Format(Now();"mmdd")<Format([dogum_tarihi];"mmdd")) kodunu eklemişsiniz. Bu kodun amacı nedir acaba?



SÖZ VERİYORUM... USLU DURUCAM...

...........
ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.139
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
Bahsettiğiniz kod,  bugüne ait ay ve gün doğum tarihindeki ay ve günden küçük ise -1 büyük veya eşit ise 0 yazar. Hesaplanan yaş ile toplar.

Datadiff ile yaşı yıl olarak hesaplatır. Diğer kod ay ve günü de hesaba dahil eder.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

SOGUT01

SOGUT01

Üye
84668
Al.... SO....
 0
 2
 01/10/2016
0
 Siirt
 KAMU
 Ofis 2013 64 Bit
 08/10/2018,13:13
(31/07/2016 17:42)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın accessdelisi, daha önce size Yapılmaması Gereken Ölümcül HatalarURL'ye Git konusunda bilgi verildi mi bilmiyorum. Mutlaka Yapılmaması Gereken Ölümcül HatalarURL'ye Git konusunu inceleyiniz.

No adında alan olmamalıdır. Bu alan ile ilgili kod yazacak olursanız hata ile karşılaşmanız oldukça yüksek. Vb kodları bilindiği üzere İngilizce ve No kod sayfasında farklı amaçta kullanılıyor. Ayrıca tablo isimleri ve tablodaki alan isimlerinde Türkçe karakter bulunmamalıdır.

Örneğinize modül ekledim. Modülü ve sorguyu incelerseniz nasıl yapıldığını çözebilirsiniz.

Çok güzel bir örnek olmuş fakat ben formda personelin dogum tarihini metin kutusuna girdigim zaman personelin yaşı 21 (örnegin) şeklinde uyarı olarak görmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sorguda Tüm Kayıtlar Çıkmıyor sambay 6 316 04/06/2019, 23:21
Son Yorum: sambay
Çözüldü Sorguda Koşullu Formül Kullanma haziran4 9 507 07/05/2019, 16:46
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Seçenek Grubu İşaretli Açılsın Akın Yıldız Usta 5 300 29/04/2019, 15:37
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Access 2010 Da Açılan Proje Access 2016 Da Açılmıyor.(Her İki Bilgisayarda 64 Bit) Oğuz Türkyılmaz 2 245 05/03/2019, 17:06
Son Yorum: berduş
Çözüldü Süre Hesaplama access acemisi 3 240 02/03/2019, 14:27
Son Yorum: access acemisi

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.