Skip to main content

AccessTr.neT M.



Access Sorguda Yaş ve Yaş Grubu Hesaplama

Access Sorguda Yaş ve Yaş Grubu Hesaplama

#1
Tüm forum ailesine merhaba.

Bir tablom var. Bu tabloda personelin doğum tarihini giriyorum. Yapmak istediğim ise oluşturacağım sorguda bu doğum tarihine göre personelin yaşını ve yaş grubunun hesahlanmasını istiyorum.

Yaş,  0-17, 18-26, 27-32, 33-36, 37-45, 46-50, 51-55, 56 ve Üzeri şeklinde gruplanacak.

datediff ile yaş hesaplaması yaptım, doğru mu emin olmadığım için sorguma eklemedim. sayın ozanakkaya'nın yaş gruplama ile ilgili örneği var ama o örnek form üzeride hesaplıyor. Forma kod eklenmiş. Ben sorguda yapılmasını istiyorum.

Örnek uygulamam ektedir. Yardımcı olan üstadlara şimdiden teşekkürler.

.rar YasGruplamaYardim.rar (Dosya Boyutu: 12,59 KB | İndirme Sayısı: 7)
SÖZ VERİYORUM... USLU DURUCAM...
Cevapla
#2
Sayın accessdelisi, daha önce size Yapılmaması Gereken Ölümcül HatalarURL'ye Git konusunda bilgi verildi mi bilmiyorum. Mutlaka Yapılmaması Gereken Ölümcül HatalarURL'ye Git konusunu inceleyiniz.

No adında alan olmamalıdır. Bu alan ile ilgili kod yazacak olursanız hata ile karşılaşmanız oldukça yüksek. Vb kodları bilindiği üzere İngilizce ve No kod sayfasında farklı amaçta kullanılıyor. Ayrıca tablo isimleri ve tablodaki alan isimlerinde Türkçe karakter bulunmamalıdır.

Örneğinize modül ekledim. Modülü ve sorguyu incelerseniz nasıl yapıldığını çözebilirsiniz.

.rar YasGruplama_sld.rar (Dosya Boyutu: 14,93 KB | İndirme Sayısı: 29)
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
...........
#3
Sayın admin, gerçekten çok teşekkür ederim. 6 dakikada cevap yazmışsınız. Sitedeki yoğunluk yok diye cevap gelmez endişesi içerisindeydim.

Tekrar teşekkür ederim. Tam istediğim gibi olmuş.

SÖZ VERİYORUM... USLU DURUCAM...
Cevapla
#4
Bu arada, yaş hesaplaması için sizin sorguya ve modüle eklediğiniz kodun benzerini kullanmıştım.

DateDiff("yyyy";[dogum_tarihi];Now())

ancak siz bu kodun sonuna +Int(Format(Now();"mmdd")<Format([dogum_tarihi];"mmdd")) kodunu eklemişsiniz. Bu kodun amacı nedir acaba?

SÖZ VERİYORUM... USLU DURUCAM...
Cevapla
...........
#5
Bahsettiğiniz kod,  bugüne ait ay ve gün doğum tarihindeki ay ve günden küçük ise -1 büyük veya eşit ise 0 yazar. Hesaplanan yaş ile toplar.

Datadiff ile yaşı yıl olarak hesaplatır. Diğer kod ay ve günü de hesaba dahil eder.

"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#6
(31/07/2016 17:42)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın accessdelisi, daha önce size Yapılmaması Gereken Ölümcül HatalarURL'ye Git konusunda bilgi verildi mi bilmiyorum. Mutlaka Yapılmaması Gereken Ölümcül HatalarURL'ye Git konusunu inceleyiniz.

No adında alan olmamalıdır. Bu alan ile ilgili kod yazacak olursanız hata ile karşılaşmanız oldukça yüksek. Vb kodları bilindiği üzere İngilizce ve No kod sayfasında farklı amaçta kullanılıyor. Ayrıca tablo isimleri ve tablodaki alan isimlerinde Türkçe karakter bulunmamalıdır.

Örneğinize modül ekledim. Modülü ve sorguyu incelerseniz nasıl yapıldığını çözebilirsiniz.
Çok güzel bir örnek olmuş fakat ben formda personelin dogum tarihini metin kutusuna girdigim zaman personelin yaşı 21 (örnegin) şeklinde uyarı olarak görmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Cevapla
...........

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task