Skip to main content

AccessTr.neT


Access Sorgusunda Alan Adı Değişkeni

Access Sorgusunda Alan Adı Değişkeni

Çözüldü #1
Merhabalar,

if şartı ile  arama yapılacak alan adını değişkene bağlamak isitiyorum

If ComboBox14.Value = "Başlama Zamanı" Then
alan = "BaslamaZamani"
ElseIf ComboBox14.Value = "Bitiş Zamanı" Then
alan = "BitisZamani"
ElseIf ComboBox14.Value = "Hatırlatma Zamanı" Then
alan = "HatirlatmaZamani"
End If


secim = TextBox11.Text '(Burası tarih metin veya asayı olabilir)

If ComboBox15.Value = "Eşittir" Then
rs.Open "select*from Ajandam WHERE Ajandam.alan='" & secim & "'", baglan, 1, 1

Kırmızı alanları nasıl belirtmem lazım, bir çok konu araştırdım, Dlookup ile yapılacak gibi ama çözemedim.

Yardımınızı rica ederim.
Cevapla
#2
(28/06/2020 14:27)kanakan52 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ajandam.alan
Burdaki Ajandam yazan yere gerek yok.

Ve bir değişken tanımlayın dim x gibi mesela
X= "alanad" olarak girin.Whereden sonra " & x & "
Gibi deneyebilirsiniz örneğin.
Cevapla
#3
(28/06/2020 14:34)feraz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(28/06/2020 14:27)kanakan52 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ajandam.alan
Burdaki Ajandam yazan yere gerek yok.

Ve bir değişken tanımlayın dim x gibi mesela
X= "alanad" olarak girin.Whereden sonra " & x & "
Gibi deneyebilirsiniz örneğin.


Hocam birşeyler yanlış gidiyor ama anlamadım. Denemeye devam ediyorum..

Alan adını tamam gibi de kriterde hata veriyor şimdide...
Cevapla
#4
(28/06/2020 15:15)kanakan52 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(28/06/2020 14:34)feraz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(28/06/2020 14:27)kanakan52 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ajandam.alan
Burdaki Ajandam yazan yere gerek yok.

Ve bir değişken tanımlayın dim x gibi mesela
X= "alanad" olarak girin.Whereden sonra " & x & "
Gibi deneyebilirsiniz örneğin.


Hocam birşeyler yanlış gidiyor ama anlamadım. Denemeye devam ediyorum..

Alan adını tamam gibi de kriterde hata veriyor şimdide...
Kriter olayında tek tırnak olaylarına dikkat edim abey.
Cevapla
#5
(28/06/2020 15:50)feraz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(28/06/2020 15:15)kanakan52 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(28/06/2020 14:34)feraz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(28/06/2020 14:27)kanakan52 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ajandam.alan
Burdaki Ajandam yazan yere gerek yok.

Ve bir değişken tanımlayın dim x gibi mesela
X= "alanad" olarak girin.Whereden sonra " & x & "
Gibi deneyebilirsiniz örneğin.


Hocam birşeyler yanlış gidiyor ama anlamadım. Denemeye devam ediyorum..

Alan adını tamam gibi de kriterde hata veriyor şimdide...
Kriter olayında tek tırnak olaylarına dikkat edim abey.

Eşittir olayını yaptım hocam, ancak arasında için between kullanımını nasıl yaparım ?

If ComboBox15.Value = "Arasında" Then

'rs.Open "select*from Ajandam WHERE int([" & alan & "]) >" & CDbl(CDate(secim)) & " and >" & CDbl(CDate(secim2)) & "", baglan, 1, 1
Cevapla
#6
Pc açık olmadığı için between yapısı buldum internetten ona göre düzenlersiniz.

sql = "SELECT Date FROM Table WHERE Date BETWEEN #" & DateMin & "# AND #" & DateMax & "#

Yani >= yada <= gibi yerlere gerek yok.Tabii koddaki # bunada gerek yok.Sadece between ne and yazan kısımları inceleyin.
Son Düzenleme: 28/06/2020, 16:26, Düzenleyen: feraz.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task