Skip to main content

AccessTr.neT


Access Vba Da Nesne Sınıf Modelini Kullanma

Access Vba Da Nesne Sınıf Modelini Kullanma

Çözüldü #1
merhaba arkadaşlar, bundan sonra oluşturacağımız programlarda nesne sınıf modelini kullanmayı düşünüyorum, daha önceden bu kavram hakkında bilgim vardı, şimdi daha detaya girmek istedim, mantığını biliyorum sadece herzamanki gibi işin tekniğini beceremedim, örnek basit bi dosya hazırladım ama uyarı veriyor, arkadaşlar bi bakabilir misiniz nerede hata yapıyorum, olay şu; "ekle" diye bir sınıf oluşturup bu sınıftan değişken ve metod nesneleri çağırarak onlara değer atayıp tabloya veri ekleme işini yapmaya çalışıyorum, ama syntax veya başka bir mantık hatası da olabilir, bakarsanız çok sevinirim, dosya ekte
.zip snf.zip (Dosya Boyutu: 38,63 KB | İndirme Sayısı: 4)
Cevapla
#2
bu sınıf olayı işlerimizi daha bi kolaylaştıracak... bi fikri olan var mı? Bi tane hazirladim olması gereken bu sekilde biliyorum ama bir yerlerde hatam var.
Son Düzenleme: 07/10/2020, 14:42, Düzenleyen: tarkanaykın.
Cevapla
#3
Veri girişi yapılacak formlara zaten formdaki denetimleri ve tablodaki alanları tek tek tanımlaman gerekli. Modüle veya fonksiyona ne gerek var?
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#4
merhaba arkadaşlar, dün gece uğraştım bayağı sonunda dediğimle alakalı küçük bir örnek oluşturdum, eksik tarafını sağolsun sayın alicimri tamamladı, dediğim gibi sınıf nesne ile az bir kodla çok iş yapıyor olmamız çok avantajlı bir durum, sizlerden ricam, bu konuda intte çok örnek yok, yabancı sitelere falan baktım, sizlerden ricam bu yönde de yaparsak çalışmalarımızı, yani sınıf nesne modeline göre , eminim ki hepimize de faydalı olur çünkü yeteri kadar örnek yok,teşekkürler, dosya ekte.
.zip class - Kopya.zip (Dosya Boyutu: 68,63 KB | İndirme Sayısı: 1)
Cevapla
#5
MERHABA
Diğer sorunuzda istediğiniz gibi bir örnek verdim. Ancak dikkat ederseniz, normal olarak yazacağınız koddan daha uzun oldu. Bazen gerçekten Sql metinleri uzun ve karışık olabiliyor. ama bu işin kestirmesi genelinde yok.
Cevapla
#6
Tmm doğru uzun ama bunu bir kez yazacam, sonra buna sadece değerler gönderip isletecem, o yönden iyi, teşekkürler.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task