Skip to main content

AccessTr.neT M.



Access Veritabanından veri çekip liste alma

Access Veritabanından veri çekip liste alma

#1
Son Düzenleme: 15/11/2013, 16:07, Düzenleyen: ikurt.
Arkadaşlar elimde Access programının veritabanını kullanan bir program var programda bütün işlemleri yapabiliyoruz fakat listelemede karışık liste veriyor.
ben bu veritabanını kullanarak bir form oluşturup raporlamaları nasıl alabililirim.

Program açılışta okul seçtiriyor okulları klasör içindeki okullar.mdb de tutuyor mdb
Form içeriside yapmak istediğim
içerisindeki okul kodu 1 ise 00001 isimli klasör içindeki data.mdb dosyasından liste aldırıyor okul kodu 2 ise 00002 isimli klasör içindeki data.mdb dosyasından liste aldırıyor

okul seçtirirken yukarıdaki gibi okul.mdb den klasöre bağlatmak bağlandıktan sonra bağlandığı klasör içerisindeki data.mdb içerisindeki sınıf bilgileri tablosundan sınıf adını seçip öğrencibilgileri tablosundaki öğrencileri listelemek. öğrencibilgileri tablosunda sınıfı sınıfbilgilerindeki kodlardan alıyor.

veritabanı şifresi: 159ugr487shn263trnc
bunu kullanıp fotoğraf listeli raporları nasıl hazırlayabiliriz.

.zip data.zip (Dosya Boyutu: 7,1 MB | İndirme Sayısı: 10)
Cevapla
#2
Bütün söyledikleriniz Access ile yapılabilir ama bu tam teşekküllü bir programdır. Tamamının yapılması epey bir zaman alır. Bir yerlerinden başlanmayan programlara biz başlamıyoruz. Siz başlarsanız takıldığınız yerde yardım ediyoruz. Tam olarak ne istediğiniz de böylece şekillenecektir.

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
...........
#3
Hocam ekteki mdb dosyasındaki gibi ama ben 1 numaralı okulu seçince 00001 klasöründeki data.mdb ye bağlanmasını istiyorum

şifresi.:159ugr487shn263trnc

.zip Okul-1.zip (Dosya Boyutu: 7,06 MB | İndirme Sayısı: 7)
Cevapla
#4
lutfen dosyalarınızda kişilere ait resim veya tc no.ları silerek gönderi ve eklemeler yapınız...

adminin dikkatine...

Başta..ne demiştik..! ADRES VERİ TABANI SİSTEMİ GELECEĞİMİZ_ GEÇMİŞİMİZ İÇİN PLANLANMALI .ADRES_TC KİMLİK NO. KARDEŞTİR DEDİK; 1999 YILINDA; yola çıktık ya tutarsa misali... H&G_software_M_İ_P programı koyduk o günlerde adına; ilçemdeki tüm bilgileri 255 sutunlu,bir tabloda toplamaya başladık DEDİĞİMDE ;KİMSE İNANMAMIŞTI...bu dev tabloyu sorgu ile bölüp bölüp kullanacağım demiştik ya;O GÜNLERDE;  bazıları bu tablodan birşey olmaz demişti YA hani...Biz yılmadık...çalıştık araştırdık_sorduk_söz dinledik..kör,topal yol aldık; şimdi son rötuj zamanı...(UAVT VE MAKS YOK İKEN GÖRÜLEN RÜYA GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR)
Cevapla
...........

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da