Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
15/11/2013 16:05
Konu Sahibi
ikurt
Yorumlar
3
Okunma
2618
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ikurt

ikurt

Üye
26072
 Belirtilmemiş
 7
 26
 17/10/2010
0
 Adıyaman
 
 Belirtilmemiş
 24/02/2016,21:06
Arkadaşlar elimde Access programının veritabanını kullanan bir program var programda bütün işlemleri yapabiliyoruz fakat listelemede karışık liste veriyor.
ben bu veritabanını kullanarak bir form oluşturup raporlamaları nasıl alabililirim.

Program açılışta okul seçtiriyor okulları klasör içindeki okullar.mdb de tutuyor mdb
Form içeriside yapmak istediğim
içerisindeki okul kodu 1 ise 00001 isimli klasör içindeki data.mdb dosyasından liste aldırıyor okul kodu 2 ise 00002 isimli klasör içindeki data.mdb dosyasından liste aldırıyor

okul seçtirirken yukarıdaki gibi okul.mdb den klasöre bağlatmak bağlandıktan sonra bağlandığı klasör içerisindeki data.mdb içerisindeki sınıf bilgileri tablosundan sınıf adını seçip öğrencibilgileri tablosundaki öğrencileri listelemek. öğrencibilgileri tablosunda sınıfı sınıfbilgilerindeki kodlardan alıyor.

veritabanı şifresi: 159ugr487shn263trnc
bunu kullanıp fotoğraf listeli raporları nasıl hazırlayabiliriz.




mehmetdemiral

mehmetdemiral

Uzman
17
Me.... De....
 54
 219
 4.943
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 Bugün,00:58
Bütün söyledikleriniz Access ile yapılabilir ama bu tam teşekküllü bir programdır. Tamamının yapılması epey bir zaman alır. Bir yerlerinden başlanmayan programlara biz başlamıyoruz. Siz başlarsanız takıldığınız yerde yardım ediyoruz. Tam olarak ne istediğiniz de böylece şekillenecektir.


İnadına, ille de Accesstr.net...

...........
ikurt

ikurt

Üye
26072
 Belirtilmemiş
 7
 26
 17/10/2010
0
 Adıyaman
 
 Belirtilmemiş
 24/02/2016,21:06
Hocam ekteki mdb dosyasındaki gibi ama ben 1 numaralı okulu seçince 00001 klasöründeki data.mdb ye bağlanmasını istiyorum

şifresi.:159ugr487shn263trnc



hgsoftware

hgsoftware

Onursal Üye
24055
Ka.... Oğ.... Hü....
 60
 33
 377
 24/08/2010
33
 Denizli
 İnşaat Teknisyeni
 Ofis 97
 15/05/2019,13:36
lutfen dosyalarınızda kişilere ait resim veya tc no.ları silerek gönderi ve eklemeler yapınız...

adminin dikkatine...



Başta..ne demiştik..! ADRES VERİ TABANI SİSTEMİ GELECEĞİMİZ_ GEÇMİŞİMİZ İÇİN PLANLANMALI .ADRES_TC KİMLİK NO. KARDEŞTİR DEDİK; 1999 YILINDA; yola çıktık ya tutarsa misali... H&G_software_M_İ_P programı koyduk o günlerde adına; ilçemdeki tüm bilgileri 255 sutunlu,bir tabloda toplamaya başladık DEDİĞİMDE ;KİMSE İNANMAMIŞTI...bu dev tabloyu sorgu ile bölüp bölüp kullanacağım demiştik ya;O GÜNLERDE;  bazıları bu tablodan birşey olmaz demişti YA hani...Biz yılmadık...çalıştık araştırdık_sorduk_söz dinledik..kör,topal yol aldık; şimdi son rötuj zamanı...(UAVT VE MAKS YOK İKEN GÖRÜLEN RÜYA GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR)

...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  X Veritabanından Ve Bir Nesnedeki Verileri Tek Kodla Y Veritabanına Yazdırma Alpellario 5 630 30/05/2018, 00:17
Son Yorum: ozanakkaya
  Access'ten Excel'e Veri Bağlantısı kaiserr76 2 561 10/05/2018, 00:51
Son Yorum: ozguryasin
  access ten worde veri aktarımı mmert06 2 1.109 11/04/2015, 00:08
Son Yorum: ozanakkaya
  Access de yapılan bir Projenin, access kurulumu olmayan başka bilgisayarda çalıştırma serhancal 1 1.499 21/11/2014, 22:22
Son Yorum: bigwolfied
  excel den Access Tablosuna Veri Aktarımı drummers 1 1.574 03/07/2014, 17:34
Son Yorum: atoz112

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.