Skip to main content

AccessTr.neT


Access Yürüyen Bakiye Sorunu

Access Yürüyen Bakiye Sorunu

#1
Merhaba; Yürüyen Bakiyelerle ilgi çok arama yaptım, sonuçları denedim. ama kendime göre uygun olanı bulamadım. O yüzden sizlerden yardım istemeye karar verdim. Benim müşteri takip programımda işlemlerimi tuttuğum tblislem tablomda yürüyenbakiye alanımı kod ile bütün tabloyu baştan sona tarama yaparak hesaplattırıyorum. Çok fazla işlem girildiği zaman haliye hesaplama uzun sürüyor. Bu Sql koduyla hesaplattırabiliyor muyuz ? Bu tabloda islemid müşterileri temsil ediyor. Kod ile veritabanında aşağıdaki gibi kaydedilmesini sağlayabilirmiyiz.

Kimlik islemid Tarih Borc Tahsilat YuruyenBakiye

1 100 01.01.2015 100,00 ₺ 0,00 ₺ 100,00 ₺

2 100 02.01.2015 0,00 ₺ 50,00 ₺ 50,00 ₺

3 100 03.01.2015 25,00 ₺ 0,00 ₺ 75,00 ₺

4 100 04.01.2015 0,00 ₺ 25,00 ₺ 0,00 ₺

5 105 01.01.2016 100,00 ₺ 0,00 ₺ 100,00 ₺

6 105 02.01.2016 100,00 ₺ 0,00 ₺ 200,00 ₺

7 105 03.01.2016 50,00 ₺ 0,00 ₺ 250,00 ₺

8 105 04.01.2016 50,00 ₺ 0,00 ₺ 300,00 ₺

9 105 05.01.2016 0,00 ₺ 25,00 ₺ 275,00 ₺

10 105 06.01.2016 0,00 ₺ 75,00 ₺ 200,00 ₺

11 110 02.02.2014 10,00 ₺ 0,00 ₺ 10,00 ₺

12 110 03.02.2014 20,00 ₺ 0,00 ₺ 30,00 ₺

13 110 04.02.2014 30,00 ₺ 0,00 ₺ 60,00 ₺

14 110 05.02.2014 40,00 ₺ 0,00 ₺ 100,00 ₺
15 110 06.02.2014 0,00 ₺ 50,00 ₺ 50,00 ₺
.zip data.zip (Dosya Boyutu: 138,97 KB | İndirme Sayısı: 16)
Cevapla
#2
1650 islem numaralı alanlarda sıkıntı var, sıra numarası ile tarih sıralı gitmiyor. 2015-2014-2012-2015 sırası ile tarih girilmiş.

Yürüyen bakiye tarihe göre mi olacak? sıra numarasına göre mi? Ekteki uygulamada her ikiside mevcut.

Yürüyen bakiyeyi tablodaki yuruyenbakiye alanına kaydetmenize gerek yok, hesaplanan alanlar tabloya kaydedilmez. Mutlaka kaydedilmesi gerekiyorsa islem id numarasına göre güncelleme sorgusu yapabilirsiniz.
.rar yuruyen bakiye sld.rar (Dosya Boyutu: 98,91 KB | İndirme Sayısı: 95)
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#3
ozanakkaya ellerine sağlık, tam aradığım sorgu şimdi oldu derken tarihe göre sıralatıp aynı tarih denk gelirse yürüyen bakiye yanlış topluyor ?
Son Düzenleme: 16/02/2016, 23:08, Düzenleyen: esmerim33.
Cevapla
#4
tarihe göre yürüyen bakiye bağlantısındaki konuyu inceleyiniz.
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#5
Merhaba yürüyen bakiye işlemimi delphi koduyla bir şekilde halletmiştim ama işlem sayısı çoğalınca kullanıcılar fazla beklemeye başladı ve sorun olmaya başladı. Yeniden Sql koduyla hesaplama yöntemine döndüm. En son mesajınızı inceledim. TOPLAGEL adında modül oluşturulup yapılmış. Binlerce kullanıcı var manuel modül eklemek bir zulüm olur. Önceki verilen örnekte büyük olasılıkla sorun çözülmüştü zaten sadece aynı tarihte eklenen kayıtlarda sorun oluyordu. Tarih yanına ekstra saat kontrolüde koydum ama 1650 id numaralı müşteride yanlış hesaplama yapıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Veritabanı Dosyası
Cevapla
#6
Sayın @esmerim33 sıra numarası ile tarihin sırasının paralel gitmesi gerek (örneğin: 01.01.2020 tarihinde 1 sıra nosu çıkış yapılan malın, 02.01.2020 2 sıra nosu girişi olmaz) 1650'deki sorun bundan kaynaklanıyor.
@ozankaya nın uyarısı
Alıntı:1650 islem numaralı alanlarda sıkıntı var, sıra numarası ile tarih sıralı gitmiyor. 2015-2014-2012-2015 sırası ile tarih girilmiş
Son Düzenleme: 23/11/2020, 10:09, Düzenleyen: alicimri.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da