Skip to main content

AccessTr.neT


acceste arama sonucu bulunan değerin fiyat la hesaplattırılması

acceste arama sonucu bulunan değerin fiyat la hesaplattırılması

Çözüldü #1
veri tabanında arama yı yapamamıştım ama burdaki abilerin sayesinde yaptım şuan son kısım kaldı veri tabanında
form larda ara alanında arıyoruz buluyor ve bulunan sonuca tıklayıp çıkış yap dediğimde ordaki duruş saatine göre ve çıkış saatini çıkarıcak ve bir saatten büyükse 5 ytl olarak ayarlıcak ve bulduğu 5 ytl yi de kasaveparkaracsayısı formunda daki hasılatta göstericek toplam hasılat olarak
son olarak ta otoparkta bulunan araç sayılarını kasaveparkaracsayısı formunda ki araç sayısıı kısmında göstericek yardımlarınız için teşekkürler
.rar otopark_2009-03-11.rar (Dosya Boyutu: 2,58 MB | İndirme Sayısı: 29)
Cevapla
Çözüldü #2
sn sanver, örneğinizde arama formu yok, varsa da hangi form, ayrıca lütfen uygulamanız tasarım aşamasında iken arka plan resimlerini silin,
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
Çözüldü #3
eksik form yüzünden tekrar yoluyorum!

veri tabanında arama yı yapamamıştım ama burdaki abilerin sayesinde yaptım şuan son kısım kaldı veri tabanında
form larda ara alanında arıyoruz buluyor ve bulunan sonuca tıklayıp çıkış yap dediğimde ordaki duruş saatine göre ve çıkış saatini çıkarıcak ve bir saatten büyükse 5 ytl olarak ayarlıcak ve bulduğu 5 ytl yi de kasaveparkaracsayısı formunda daki hasılatta göstericek toplam hasılat olarak
son olarak ta otoparkta bulunan araç sayılarını kasaveparkaracsayısı formunda ki araç sayısıı kısmında göstericek yardımlarınız için teşekkürler
.rar otopark.rar (Dosya Boyutu: 2,28 MB | İndirme Sayısı: 7)
Cevapla
Çözüldü #4
Veritabanınız bence çok kötüydü. Veritabanının bu haliyle istediğiniz sonuçları alamazsınız. Giriş saati var çıkış saati belli değil. Ama çıkış saatine göre hesaplama yaptırılacak. Nasıl olacak bu iş?

Hesaplama konusu ise tam bir muamma...

Bir saat ve üzeri 5 TL, 2 saat ve üzeri 8 TL, 3 saat ve üzeri 12 TL diye bir fiyat listesi oluşturmuşsunuz. İyi güzel hoş da, ya adam 1 saat 59 dakika kalırsa. Siz tam çıkış saatini yazdığınızda adam 1 saat 59 dakika kalmış olursa. O zaman 5 TL mi alacaksınız... Img-grin

Giriş çıkış saatine göre otomatik olarak hesaplatalım hesaplatmasına, ancak sizin bu yapınızla pek bir mantığı olmuyor... Aynı durum diğerleri için de geçerli... Adam 2 saat 55 dakika kalırsa ne olacak. 8 TL mi ödeyecek 12 TL mi?

Günlük hasılatı öğrenmek basit, gün bazında bir sorgu yaptırır ve o gün elde ettiğimiz tüm değerleri toplarız. Size günlük hasılatı verir.

Daha birçok şey yapılabilir. Ancak dediğim gibi, sizin veritabanınızın mantığını kavrayana kadar zaten bi hal oldum.

Tam kavradığımı düşündüğüm anda (ki zaten programı bitirmek üzereydim) bu defa da fiyatlandırma engeli çıktı karşıma. Neyi neye göre hesaplayacağız. Ya siz elinizle kaç para ise onu gireceksiniz ve hesaplama buna göre yapılacak (ki bu biraz keyfi olur) ya da bu zaman olayına bir çözüm bulacaksınız.

Ben şu ana kadar yaptığım veritabanını ekliyorum. Bitiremedim, çünkü dediğim noktaları anlayamadım.

Sizin bu konularda bir fikriniz varsa ekleme yapabilirsiniz. Eskisi daha doğru diyorsanız ona bişey diyemeyeceğim. Artık orası size kalmış...

Kolay gelsin...
.rar otopark_tdsharun.rar (Dosya Boyutu: 174,18 KB | İndirme Sayısı: 31)
NZ Fonksiyonunun (İşlevinin) Ayrıntılı Anlatımı İçin Tıklayın...
DSum ve Sum Fonksiyonunun (İşlevinin) Ayrıntılı Anlatımı İçin Tıklayın...
DLookup Fonksiyonunun (İşlevinin) Ayrıntılı Anlatımı İçin Tıklayın...
Cevapla
Çözüldü #5
Alıntı:1-) Açtığı konuya cevap verildiği halde iki hafta içerisinde verilen cevapların sonucu hakkında bilgi vermeyenlere +4 uyarı puanı.
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da