Skip to main content

AccessTr.neT


açılır kutudan listedeki verileri filtreleme ?

açılır kutudan listedeki verileri filtreleme ?

Çözüldü #1
arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden teşekkürler bir veri tabanı tasarlamaya çalışıyorum kendimce bitirip sitede paylaşmayı düşünüyorum ama bir yerde tıkandı sitedeki örnekleri inceledim ama bir türlü yapamadım.
gelirler sorgusunu tabloya liste olarak yüklüyorum ve yukarıda açılan kutu ya girilen değeri listede filtreleme sini istiyorum ama bir türlü yapamadım yardımlarınızı bekliyorum

not : proje of. 2010 da yapılmıştır umarım birileri yardımcı olabilir..
.rar deneme.rar (Dosya Boyutu: 55,35 KB | İndirme Sayısı: 14)
Cevapla
Çözüldü #2
Sn.seror Açınız Konuyu;

Gösterim: 10
İndirilme: 1
Cevaplar: 0

Eğerki Kullanıcı Profili nizde Ofis Versiyonunuzu Belirtmiş Olsaydanız Bu Tablo Daha Farklı Olabilirdi.
Ben Dahil Örneğin 2002-2003-2007-2010 Bu Örneğin Uzantısı Ne Diye Düşünmezdik.
o yüzden örneğinizi indirmedim bile.
Application Engineer
Cevapla
Çözüldü #3
Sayın seror;
Hazırladığımı inceleyip geri bildirim yaparsanız sevinirim. Kolay gelsin.
.rar deneme-hayri16.rar (Dosya Boyutu: 49,89 KB | İndirme Sayısı: 39)
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
Çözüldü #4
Öncelikli olarak Açılan Kutunuzun kaynağını yanlış belirlemişsiniz. Anladığım kadarıyla kaydı işleyen kullanıcıya ait işlemleri görmek istiyorsunuz. O halde açılan kutuya Gelirler Sorgu içindeki kullanıcı adlarını çekmeyeceksiniz. Kullanıcı tablonuzdaki kullanıcı adlarını almalısınız. Bunun için açılan kutunun Veri sekmesindeki Satır Kaynağı şu şekilde olmalı:

Visual Basic Code
SELECT Kullanıcı.Kullanıcı FROM [Gelir Sorgu], Kullanıcı;


Liste kutunuzun kaynağı olan Gelir Sorgu'da ki Kullanıcı alanının kriterini ise şu şekilde yaparsanız istediğiniz kullanıcının kayıtlarını listeleyebilirsiniz.

Visual Basic Code
Like "*" & [Formlar]![Gelir Rapor]![Açılan_Kutu4] & "*"


Benim kendi kullanım tarzımda liste kutusuna kaynak olarak Sorguları kullanmam. Direkt olarak Veri Sekmesi - Satır Kaynağını kullanırım ya da hiç bir şey yazmam VBA'da Sql kodu yazarım. Tercih size bağlı elbette. Eğer takılacak olursanız tekrar yazın örnek uygulama halini ekleyeyim.

NOT : Profiline Ofis versiyonlarını yazmayan kullanıcılar sorularına cevap alamayabilir lütfen tüm üyelerimiz bunu göz önünde bulundursun.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
Çözüldü #5
cevaplarınız için çok teşekkürler yoğunluktan bakamadım örneğin altında not olarak belirtmiştim of. 2010 da yapılmıştır diye ama sorun değil örneği inceledim çok güzel olmuş işimi görür ama birde iki tarih arasını ekleyebilirmiyiz

ben bu sitede üye olduğumdan beri takip ediyorum birşey paylaşıcak kadar kendimi geliştirmeye çalışıyorum bu nedenle aktivitem az görünebilir ama bütün hocalarımın örnekleri bende mevcut onlardan aldığım deneyimlerle hazırladığım bir örneği paylaşmak için bu konuyu açtım emeği geçen herkese çok teşşekürler
Cevapla
Çözüldü #6
İki tarih arası diye aratırsanız çok sayıda örnek konuyu inceleyebilirsiniz. Örnek olarak Dlookup kullanarak iki tarih arasını listeleme ile ilgili şu konuyu inceleyebilirsiniz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task