Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
21/12/2018 13:39
Konu Sahibi
Oğuz Türkyılmaz
Yorumlar
6
Okunma
404
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oğuz Türkyılmaz

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 108
 570
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 21/08/2019,22:12
Çözüldü 
Merhabalar Access penceresini gizlediğim uygulamamda pencere gizlenip veritabanına kaydettiğim açılışta görüntülenen formum olan ana ekranım açılana kadar, 1-2 saniye Access penceresi görününüp kayboluyor ve sonrasında pencere gizleniyor. Bu 1-2 saniyelik süreci progressbar uygulaması ile geçirip ana ekranımın açılmasını sağlayabilirmiyim.



Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



berduş

berduş

Uzman
65596
ha....
 29
 1.420
 30/07/2014
218
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,16:59
açılış formunu "progressbar" formu olarak ayarlayın
"progresbar" ın kapatıldığında olayına da aşağıdaki kodu ekleyin

Visual Basic Code
Private Sub Form_Close()
DoCmd.OpenForm "F_0_ANA_EKRAN"
End Sub


[Resim: do.php?imgf=154539093093021.jpg]



...........
Oğuz Türkyılmaz

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 108
 570
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 21/08/2019,22:12
(21/12/2018 14:15)haliliyas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: açılış formunu "progressbar" formu olarak ayarlayın
"progresbar" ın kapatıldığında olayına da aşağıdaki kodu ekleyin

Visual Basic Code
Private Sub Form_Close()
DoCmd.OpenForm "F_0_ANA_EKRAN"
End Sub


[Resim: do.php?imgf=154539093093021.jpg]


Halil bey kapatıldığında olayına yazdığımızda progresbar otomatik kapanmıyor benim onu kapatmam gerekiyor değilmi ben öyle olduğunu düşündüm. Progressbardan ana ekrana geçişi benim müdahelem olmadan yapmanın bir yolu yokmu.


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



Oğuz Türkyılmaz

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 108
 570
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 21/08/2019,22:12
Halil bey uyguladım oldu gerçi progressbar çalışırken office etkinleştirme sihirbazı çıktığı için bende progressbardan anaekrana geçiş süreci  daha da uzadı ama bu bende olan bir problem.İşlem tamamdır.Teşekkür ederim.



Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



...........
berduş

berduş

Uzman
65596
ha....
 29
 1.420
 30/07/2014
218
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,16:59
biraz bekleyince kendisi kapanıyor aslında emin değilim ama modülde pause 2
yazan 1 yer var galiba orası 2saniye daha beklemesine neden oluyor daha az beklemesi için 
pause 0.5 
yazarsanız yarım saniye bekler

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Private Sub Form_Timer()
On Error GoTo Err_Form_Timer

Do Until l >= lbarlnth
    Call RunProgressBar(l)
    l = l + Steplth
    Pause 0.01
Loop

Pause 2 ' pause 2: 2 saniye daha ekranda kalmasını sağlıyor
DoCmd.OpenForm "F_0_ANA_EKRAN" 'isterseniz progresbar form kapandığında ana formu açmayı buraya ekleyin
DoCmd.Close acForm, Me.Name

Exit_Form_Timer:
   Exit Sub

Err_Form_Timer:
    MsgBox Err.Description
    Resume Exit_Form_Timer

End Sub



Oğuz Türkyılmaz

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 108
 570
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 21/08/2019,22:12
(21/12/2018 15:01)haliliyas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: biraz bekleyince kendisi kapanıyor aslında emin değilim ama modülde pause 2
yazan 1 yer var galiba orası 2saniye daha beklemesine neden oluyor daha az beklemesi için 
pause 0.5 
yazarsanız yarım saniye bekler

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Private Sub Form_Timer()
On Error GoTo Err_Form_Timer

Do Until l >= lbarlnth
    Call RunProgressBar(l)
    l = l + Steplth
    Pause 0.01
Loop

Pause 2 ' pause 2: 2 saniye daha ekranda kalmasını sağlıyor
DoCmd.OpenForm "F_0_ANA_EKRAN" 'isterseniz progresbar form kapandığında ana formu açmayı buraya ekleyin
DoCmd.Close acForm, Me.Name

Exit_Form_Timer:
   Exit Sub

Err_Form_Timer:
    MsgBox Err.Description
    Resume Exit_Form_Timer

End Sub


0.01 Yaptım ve progressbar sonuna geldiğinde bekleme sona erdi.


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Liste Kutusu Yada Açılan Kutu Hakkında programmer67 6 420 26/03/2019, 15:21
Son Yorum: programmer67
Çözüldü Kaydet Butonuna Basıldığında Progressbar Hatası Veriyor Deniz DEMİRCİOĞLU 2 216 05/03/2019, 11:16
Son Yorum: Deniz DEMİRCİOĞLU
Çözüldü Fonksiyon Tuşları Hakkında Oğuz Türkyılmaz 2 318 15/02/2019, 12:44
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Sql Kodun Düzenlenmesi Hakkında sercann 8 470 29/01/2019, 23:10
Son Yorum: sercann
Çözüldü Me.keypreview = True Hakkında Oğuz Türkyılmaz 2 251 26/01/2019, 19:02
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.