Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
08/06/2017 11:24
Konu Sahibi
oosmaner
Yorumlar
6
Okunma
1251
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
oosmaner

oosmaner

Aktif Üye
75931
Os.... Er....
 24
 60
 03/09/2015
0
 İzmir
 p.m
 Ofis 2013 64 Bit
 29/04/2019,20:33
kolay gelsin Ağda ortak kullandığımız evrak programı 2-3 kullanıcılar giriş yaptığında Form üzerinden sorgulamada yavaşlama meydana geliyor. Sebebi nedir




mengene2

mengene2

Aktif Üye
24334
Fu.... Ar....
 44
 52
 201
 01/09/2010
0
 İstanbul
 Mühendis
 Ofis 2016 64 Bit
 17/03/2019,22:53
Dlookup, Dsum , DCount gibi fonksiyonlar varsa veya direkt tablodan değilde tümleşik bir sorgu sonucu evrak kayıtlarını görüyorsanız yavaşlar. Bunun dışında, Access veri tabanı RAM çok tüketir. Kullandığınız bilsayarın RAM i düşük olabilir. Yada donanımsal olarak Ethernet kartınızın veri İletişim kapasitesi düşük olabilir.

Selamlar



...........
C*e*l*o*y*c*e

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
7
Me.... B.....
 72
 3.217
 29/10/2008
988
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
Merhaba
yavaşlamanın birçok sebebi olabilir,misal ağ sorundan olur,yaptıgınız programda sorguları yanlış yapmandan kaynaklanır vs.....
örneğinizi görmeden birşey söylemek doğru degildir diye düşünüyorum,örneğinizi eklerseniz bakalım.



ramazanemrullah

ramazanemrullah

Aktif Üye*
49732
Ra.... Em....
 29
 19
 74
 01/12/2012
0
 Manisa
 Bilgi İşlem
 -
 22/07/2019,16:45
tablolarını sıkıştır ve onar yap hafta bir eğer çok verin varsa bende aynı sorun oldu network sistemim 1000 lik kablolamam cat6 ama ağdan işlem yapıldığı için birde çok verim olduğu için devamlı hafta 1 sıkıştır ve onar yapmak zorunda kalmıştım şimdi veritabanını Sql çeviryorum inşallah bu sorundan kurtulmuş olabilirim




...........
husem

husem

Aktif Üye*
4107
Hü.... Do....
 38
 32
 132
 08/03/2009
31
 Denizli
 Zabıt Katibi
 Ofis 2003
 14/03/2019,10:54
Merhaba,
Ağda kullandığın Veritabanınındaki tabloları mevcut dosyana ekle. bağlı tablo kullanmadan direkt veritabanındaki tabloları dosyana ekleyerek kullanmaya çalış. Eğer aynı yavaşlık yine varsa bu sorun sorgulardan da olabilir. 

Benimde ağda kullandığım paylaşımlı veritabanım var.
bu veritabanını işletme içinden 15 e yakın kullanıcı kullanıyor.
bende de sorgularda yavaşlama oldu, 

Performans artışı için çözüm olarak:
1-) Server'e uzak bağlantı ile bağlanıp server üzerinden programını kullanırsan 4-5 kat yada daha da hızlı çalışacaktır.
2-) Veritabını Sql servere aktarırsan uzak bağlantıya yakın performans artışı olacaktır. (Ben Sql server'e aktardım.) 

İyi çalışmalar, Hayırlı Ramazanlar, Hayırlı Cumalar.


husem, proud to be a member of AccessTr.neT since 08-03-2009.

husem

husem

Aktif Üye*
4107
Hü.... Do....
 38
 32
 132
 08/03/2009
31
 Denizli
 Zabıt Katibi
 Ofis 2003
 14/03/2019,10:54
Sn mengene'nin bahsettiği gibi sorgularda Dsum , DCount, Dlookup fonksiyonları varsa bu fonksiyonlar sorguların çok yavaş çalışmasını bazende dosyanızın kilitlenmesine neden olabilir.


husem, proud to be a member of AccessTr.neT since 08-03-2009.

...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Ağda Access Kullanıcılarına mesaj gönderme Programı mehmetdemiral 28 14.441 07/03/2017, 09:43
Son Yorum: ates2014
  ağda ip i bilinen pc nin adını bulmak accessman 2 2.976 04/05/2012, 00:10
Son Yorum: DUAYEN
  Sorguda Sıra Numarası Verme (Modül İle) ozanakkaya 3 7.587 29/05/2011, 15:27
Son Yorum: ~~KaG~~
  İpucu : Sorguda Null değeri okileturc 8 3.678 18/11/2010, 02:32
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.