Skip to main content

AccessTr.neT


Ağda Yetkilendirme

Ağda Yetkilendirme

Çözüldü #1
İyi Akşamlar.

Kullanılan evrak programında, gereği yapılan evrakların düşümünün ilgili büroca yapılabilmesi için programa ana pc den tum bürolar şifresiyle giriş yapacak ve evrak düşümlerini yapacak.

Burada ilk etapta yapılacak olan, İDARİ kullanıcısı= ADMİN ve tam yetkiye sahip.

Diğer kullanıcılar ise, sadece FRM_EVRAKKAYIT formunu görmeye ve alan ismi olarak; gereğiyapildimi; gontarih ve gonyer isimli alanlarla= KAYDET Butonunu kullanabilecek...diğer hiçbir alanda değişiklik(silme VB.) yapamayacak !

Asıl önemli olan, kullanıcı şifresiyle girdiği zaman sadece kendi bürosunun evraklarını görmeli...ÖRNEĞİN; Kullanıcı: Adli-Aile İçi şifresiyle girdiği zaman liste kutusu dahil, kendi bürosunun evraklarını görüp- sadece yukarıda belirttiğim alanları kullanmalı ve KAYDET meli.



Form= FRM_EVRAKKAYIT
Ana Tablo=evrakkayit.

Tşk.
.rar yetkiyegöre - SİTEYE.rar (Dosya Boyutu: 89,54 KB | İndirme Sayısı: 16)
"Oyun bitince  şah ve piyon aynı kutuya atılır "
Son Düzenleme: 24/05/2015, 00:04, Düzenleyen: yorum70. (Sebep: ek güncelleme)
Cevapla
#2
Sayın yorum70,


Bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak,eklediğiniz örnek uygulama incelendiğinde;öncelikle bir hususu belirtmekte fayda var kanısındayım.

Sayın Mehmet bey’in çalışmasından da alıntı yaparak uygulamanıza dahil etmek istediğinizi beyan etmiştiniz ve dahil etmek istediğiniz nesnelerden de sadece Tbl_Kullanici ve Tbl_Yetki adlı iki adet tabloyu eklemişsiniz.sayın Mehmet bey de bu konuyu gördüklerinde belirteceklerdir sanırım,eğer o örneği adapte etmek istiyorsanız birbirleri ile bağlantılı gerekli tüm nesneleri de (modül,formlar,diğer tablolar-gerekenler tabi) uygulamanıza dahil etmelisiniz ki,ancak;bu şekilde,istediğiniz gibi bir yetkilendirme çalışmasını uygulamanızda görebilesiniz.bu nedenle,diğer gerekli nesneleri de incelemek sureti ile eklemeyi ihmal etmeyiniz.

Ayrıca,yine alıntısını yapmak istediğiniz uygulamadaki alan adı ve tablo adlarını da,sanırım değiştirmeksizin kullanmalısınız ki,sonuçlar doğru elde edilebilsin.sadece,içeriğindeki verileri istediğiniz gibi dahil etmelisiniz kanısındayım.

bir de,sayın Ozan bey'in çalışmasını görmediğim ve incelemediğim için,ozan bey'in çalışması ile sizin uygulamanız üzerine değerlendiremediğimden yorumda bulunamayacağım.

Son olarak,bu yukarıda bahsi geçen hususlar nezdinde,isterseniz;durumu tekrar gözden geçirmek sureti ile,bu açıklamayı uygun gördüğünüz takdirde uygulamanızı tekrar düzenleyerek yeniden oluşturmayı deneyiniz ve son hali ile uygulamanızı konunuza dahil ediniz.bilginize.

İyi çalışmalar,
Saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#3
Teşekkür ediyorum sayın ATOZ112.

Sn.Mehmet DEMİRAL hocanın örneğinde, yetkilendirme sadece formları görmekle sınırlandırılmış.Ben bunu form içinde alan isimlerine uyarladığım zaman kullanıcı düşümünü yapacağı evrağı liste kutusundan tıklamayla çağırdığı zaman çağrılan alanlar üzerinde oynama yapmasına izin verilmediği için(alanlar pasif)yetki verilen alanlarda da işlem yapamıyor....Konuya dair uyarladığım örneği eklemek suretiyle daha iyi analiz edileceği kanısındayım.. EK GÜNCELLENMİŞTİR.

Saygılarımla.
"Oyun bitince  şah ve piyon aynı kutuya atılır "
Son Düzenleme: 19/05/2015, 11:31, Düzenleyen: yorum70. (Sebep: Ek Dosya Güncelleme)
Cevapla
#4
sayın yorum70,


bilgilendirme olması adına,tablolarınıza da yetkilendirme işlemlerini sağlamanız için;

Srg_Nesneler adlı sorguyu tasarım olarak açtıktan sonra,
Type alanının kriter satırındaki -32768 Or -32764 ifadesini -32768 Or -32764 Or 1 ile değiştirdiğinizde
uygulamanızdaki tabloları da göreceksiniz.bu nesneleri de yetki ve izin konusunda Tbl_Nesne_Izinleri
adlı tablo içeriğinde istediğiniz yetkilendirmeleri gerçekleştirebilirsiniz.bilginize.

iyi çalışmalar,
saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#5
İlgili yerleri düzenledim, üzerinde çalışıyorum.

Sonuç hakkında bilgilendirme yapacağım.

Saygılarımla.
Sn.ATOZ112, düzenlemeleri yaptım ancak FRM_EVRAKKAYIT' a geçildiğinde yetkileri görmüyor ve liste kutusu pasif olduğu için evrak getirelemiyor ve gereğiyapildimi alanında düzenleme yapılamıyor. Acelesi olmamakla birlikte, ilk mesajda güncellediğim örnekte vaktiniz dahilinde inceleyebilirseniz sevinirim.

Tşk.
"Oyun bitince  şah ve piyon aynı kutuya atılır "
Cevapla
#6
sayın yorum70,

öncelikle,imkanlar ve zaman sorunları dolayısı ile son eklediğinizi beyan ettiğiniz uygulamayı inceleyemedim.
ilk fırsatta kendi adıma bakınabilmeyi umuyorum.

Alıntı:...vaktiniz dahilinde inceleyebilirseniz...

ifadenizi okuyunca,hemen şunu da belirtmekte önem ve fayda görüyorum,elbette ki yine sizin için iyi olacağı düşüncesi ile.lütfen,bu ya da başka konularınızda,konularınıza katılımda bulunan kişileri direkt gösterecek şekilde ifadeler kullanmayınız ki,başka katılımcıların da konularınıza katılım isteklerini engellememiş olasınız,o kişilerin de ilgisi olursa bu türde ifadelere denk gelindiğinde olumsuz düşüncelere ya da umursamama gibi durumlara maruz kalmayasınız ve daha çok katılımcılara denk gelip daha fazla bilgi veya örnek paylaşımlarının da önünü kesmemiş olasınız.bu hususa dikkat çekmek adına bahsi yapılmıştır bu açıklamalar.bir önemsememek ya da konunuza dahil olmayı istemeyip başkalarına bırakmayı istemek olarak da düşünmeyiniz lütfen.burada yapılan beyan,yukarıda bahsi geçtiği üzere yine sizin çıkarınıza yönelik sizi düşünmek adınadır.

ayrıca,önceki mesajlarda da belirttiğim gibi;eğer kendi uygulamanıza adapte etmeyi istediğiniz diğer alıntılar yapmayı istediğiniz uygulamalardaki nesneler tam ve doğru olarak birebir olduğu gibi alındıysa veya bir diğer ifade ile değişmemesi gereken önemli kısımlarda yine herhangi bir değişimler söz konusu olmadıysa,bu hata veya sorun diye bahsi geçen hususlar düzeltilebilir niteliktedir kanısındayım.dolayısı ile,dikkatli ve doğru bir gözlem ile kontrollerin yapılmasında fayda var.yapıldıysa,sorun değil elbet.

son olarak,kendi adıma,imkan ve zaman bulduğumda konudaki talebinize yönelik çalışmalarda veya bilgilendirmelerde bulunmayı umuyorum.bilginize.

iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task