Skip to main content

AccessTr.neT


Alt Form

Alt Form

Çözüldü #1
Merhaba altforma her tıklayışta kaydet butonuna tıklanmış gibi zorunlu alanların doldurulmadığı bilgisi çıkıyor. Bunun önüne nasıl geçebilirim.
Cevapla
#2
Zorunlu alanlara Varsayilan deger atamayi deneyebilirsiniz, yada alanları zorunlu olmaktan çıkarabilirsiniz ama alt formda her satır bir kayıt demektir dolayısıyla hata olmasını engellemek için bu alanların dolu olması gerekiyorsa uyarı vermesini engellemenin bir yolu yok bence ve zaten zorunlu alanlar için olmamalı da. Yine de isterseniz çalışmanızı ekleyin uygun bir zamanda inceleyelim. Alanlar gerçekten zorunlu olmalı mi yada zorunlu alanlar üst tablodan alınabilir mi bakalım.
Cevapla
#3
(12/07/2020, 15:48)berduş yazdı: Zorunlu alanlara Varsayilan deger atamayi deneyebilirsiniz, yada alanları zorunlu olmaktan çıkarabilirsiniz ama alt formda her satır bir kayıt demektir dolayısıyla hata olmasını engellemek için bu alanların dolu olması gerekiyorsa uyarı vermesini engellemenin bir yolu yok bence ve zaten zorunlu alanlar için olmamalı da. Yine de isterseniz çalışmanızı ekleyin uygun bir zamanda inceleyelim. Alanlar gerçekten zorunlu olmalı mi yada zorunlu alanlar üst tablodan alınabilir mi bakalım.
Hocam,mesela il alanına değer girdim ama diğer alanlara bişey girmedim. o arada altformda hiç bir tıklamaya izin vermiyor.
.rar oms kod.rar (Dosya Boyutu: 517,23 KB | İndirme Sayısı: 4)
Cevapla
#4
sorun ana formdan altforma geçerken ana formdaki kaydın otomatik olarak kaydedilmeye çalışılmasından kaynaklanıyor -ki bu accessin bir özelliği galiba- ve bunu engellemenin bir yolu var mı bilmiyorum.
Cevapla
#5
(12/07/2020, 18:47)berduş yazdı: sorun ana formdan altforma geçerken ana formdaki kaydın otomatik olarak kaydedilmeye çalışılmasından kaynaklanıyor -ki bu accessin bir özelliği galiba- ve bunu engellemenin bir yolu var mı bilmiyorum.
Hocam "ana formdan altforma geçerken ana formdaki kaydın otomatik olarak kaydedilmesi" dediğiniz gibi  alanları zorunlu olmaktan çıkarınca uyarı vermiyor ama kaydetmiyor da. O zaman altforma tıklayınca kaydetme olayı yok sanki.
.7z Gerekli hayır.7z (Dosya Boyutu: 505,21 KB | İndirme Sayısı: 2)
Cevapla
#6
denedim kaydediyor. tam olarak hangi adımları izlediniz?
-ana formu açtım
-rasgele bir alana veri girdim
-alt forma girdim
-anaformu kapattım
veri eklenmişti
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da