Skip to main content

AccessTr.neT


Alt Formda 2 Tarih Arası Verileri Filtreleme Hakkında

Oğuz Türkyılmaz
Oğuz Türkyılmaz
6
367

Alt Formda 2 Tarih Arası Verileri Filtreleme Hakkında

Çözüldü #1
Merhaba Herkese sağlıklı günler dilerim. Formumdaki textboxlardan 2 ayrı tablodan oluşturduğum sorgu üzerinden TaksitVadesi ne göre verileri filtrelemek istiyorum. Sorgudaki TaksitVadesi alanının ölçüt bölümüne yazmam gereken ifade konusunda yardımınızı rica ediyorum. Yazdığım kodlarda hep ölçüt ifadesinde hata alıyorum. Yardımlarını rica ederim.

Kod:
SELECT T_Taksitler.ID, T_Policeler.PoliceNo, T_Policeler.PlakaNo, T_Policeler.AracTipi, T_Policeler.Acentesi, T_Policeler.PoliceTipi, T_Policeler.DovizCinsi, T_Taksitler.TaksitNo, T_Taksitler.TaksitVadesi, T_Taksitler.OdemeDurumu, T_Taksitler.TaksitTutari
FROM T_Policeler INNER JOIN T_Taksitler ON T_Policeler.[PoliceNo] = T_Taksitler.[PoliceNo];

[Resim: do.php?img=15278]

Kod:
Forumda ki konulardan yola çıkarak yazdığım aşağıdaki kodda sadece tek tablo üzerinden verileri aldığı için haliyle diğer tablodan gelmesi gereken alanlar da değer yok.

Private Sub btn_Listele_Click()

Me.Lst_TaksitListesi.Form.RecordSource = "SELECT PoliceNo, PlakaNo, AracTipi, Acentesi,PoliceTipi, DovizCinsi, TaksitNo, TaksitVadesi, TaksitTutari, OdemeDurumu FROM T_Taksitler WHERE (((TaksitVadesi) Between [Formlar]![Frm_TaksitListesi]![Textbox_BaslangicTarihi] And [Formlar]![Frm_TaksitListesi]![TextBox_BitisTarihi]));"

Me.Lst_TaksitListesi.Requery

End Sub

[Resim: do.php?img=15279]
Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]


Cevapla
#2
Herkese iyi akşamlar
Uygulamada belirli bir aşama kaydettim. F_TaksitListesi Formunda Tablodaki verileri 2 tarih arasında filtreleyebiliyorum. Fakat verilerdeki ödenen ve ödenecek olan tutarların toplamlarını textboxlara atarken sorun yaşıyorum. Tarihleri değiştirdikçe Textboxlardaki Ödenen ve ödenecek tutarlarında değişmesini dinamik olarak nasıl sağlarım. Teşekkür ederim.

[Resim: do.php?img=15280]
.rar KT GRUP MASTER.rar (Dosya Boyutu: 222,95 KB | İndirme Sayısı: 7)
Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]


Cevapla
#3
1 - alt formun, form altbilgisi kısmına 2 metin kutusu ekleyin
ödendi olan metin kutusuna
PHP Kod:
=Topla(IIf([OdemeDurumu]="Ödendi";0;[TaksitTutari])) 
Ödenecek olan metin kutusuna
Kod:
=Topla(IIf([OdemeDurumu]="Ödenecek";0;[TaksitTutari]))
değerlerini girin
2 - ana formdaki ödendi ve ödenecek metin kutularına alt formdaki bu metin kutularını atayın
dilerim işinize yarar
Not: açıklamanız yeterince net olmadığından TaksitTutari alanlarını OdemeDurumudeki dğere göre topladım
Cevapla
#4
(22/03/2023, 22:34)berduş yazdı: 1 - alt formun, form altbilgisi kısmına 2 metin kutusu ekleyin
ödendi olan metin kutusuna
PHP Kod:
=Topla(IIf([OdemeDurumu]="Ödendi";0;[TaksitTutari])) 
Ödenecek olan metin kutusuna
Kod:
=Topla(IIf([OdemeDurumu]="Ödenecek";0;[TaksitTutari]))
değerlerini girin
2 - ana formdaki ödendi ve ödenecek metin kutularına alt formdaki bu metin kutularını atayın
dilerim işinize yarar
Not: açıklamanız yeterince net olmadığından TaksitTutari alanlarını OdemeDurumudeki dğere göre topladım

@berduş hocam elinize sağlık. Akşam deneyip bilgi veririm. Sağolun.
Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]


Cevapla
#5
@berduş Hocam Sizin seçeneği başka bir formda kullandım. Bu formda ADO ile toplamları hesaplattık. Teşekkür ederim. Cevaplanmış sorulara taşındığı için dosyayı yükleyemiyorum. Tekrar teşekkürler.
Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]


Cevapla
#6
Ado ile toplanırken döngü mü kurdunuz?
Bu forumda da önerdiğim yöntem kullanılabilirdi.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task