Skip to main content

AccessTr.neT


Alt Formda "aktif" "pasif" Üyeleri Ayrı Ayrı Saydırma

Alt Formda "aktif" "pasif" Üyeleri Ayrı Ayrı Saydırma

Çözüldü #1
Her kese kolay gelmesi dileklerimle
Hazırladığım programda oluşturduğum ALTFORM2 ların bazılarında kayıtlı kişilerin "AKTİF" ve "PASİF" olanları ayrı ayrı saydırmam gerekiyor. DCount kullanarak oluşturduğum tablo üzerinden saydırabiliyorum. Ancak aynı fonksiyonla "SORGU" veya "FORM" üzerinde yaptıramıyorum.

DCount aşağıdaki gibi kullanıyorum
=DCount("UYEDRM";"TBLKYTUYE";"UYEDRM= 'PASİF' ")

sorguda veya formlarda hatta altformlarımda nasıl kullanırım.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

NOT : Konuyla ilgili ekran görüntü resmini ekledim.
.rar ALTFRM 001.rar (Dosya Boyutu: 70,68 KB | İndirme Sayısı: 1)
Cevapla
#2
Tek tırnakları çift tırnakla değiştirip deneyin birde tahminen olması gerek.
Cevapla
#3
Sayın Feraz,
Şu şekilde uyguladım
=DCount("UYEDRM";"FRMAF06SECMAH";"UYEDRM= "PASİF" ")
hata verdi
Son Düzenleme: 04/04/2021, 22:00, Düzenleyen: RES.
Cevapla
#4
=DCount("UYEDRM";"FRMAF06SECMAH";"UYEDRM= PASİF")

Yukardaki gibi deneyin birde.Yani tek tırnaklar silinecek.

Birde ; yerine , olark deneyin.Daha önce böyle birşey ile karşılaşmıştım o yüzden.
Son Düzenleme: 04/04/2021, 21:58, Düzenleyen: feraz.
Cevapla
#5
Üzgünüm olmadı
" ; " yerine " , " işaretini koyunca " Girdiğiniz ifadenin Söz Dizimi Geçersiz " diye hata mesajı geliyor
" , " Visual Basic ortamında kullanılıyor diye bildiğim için Access ortamında " DENETİM KAYNAĞI " kısmında kullanılamıyor biliyordum. Dilerim ben hata yapmamışımdır.

diğer değişiklikte ( ' ) ları kaldırınca da ( #Hata ) ibaresi belirdi.

=DCount("UYEDRM";"TBLKYTUYE";"UYEDRM= 'PASİF' ") şeklinde kullandığımda TBLKYTUYE yani Tablolarda işe yarıyor ve sorunsuz çalışıyor. Ancak benim istediğim oluşturduğum sorgularda veya formlarda da kullanabilmek ve nasıl kullanıldığını çözmek.

verdiğim =DCount("UYEDRM";"TBLKYTUYE";"UYEDRM= 'PASİF' ") bu kodlamada hesaplamayı Tablo üzerinden yaparken hatasız çalışıyor, işlemi yapıyor ancak formdaki duruma göre hatalı yapıyor.
sıkıntım ve eksiğim burada.
Cevapla
#6
Bu durumda dosyanızı eklemeniz kaçınılmaz oldu Img-grin
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da